جایگاه و نقش رهبری در قوه مجریه و مقننه
Publish place: World Conference on Psychology and Educational Sciences, Law and Social Sciences at the Beginning of the Third Millennium
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 9,385
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEAHB01_050
تاریخ نمایه سازی:
Abstract:
در اصل پنجاه و هفتم قانون اساسی وظیفه ی نظارت و ایجاد هماهنگی بین سه قوهی مجریه، مقننه، قضاییه برعهده ی رهبری قرار داده شده است . در واقع در سیستم حکومتی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر استفاده از سیستم های حکومت دیگر کشورها ، سعی گردیده تا با استناد به متون دینی و تمدن اسلامی ایرانی، ضعف ها و نقایص آن نظریات مرتفع و بنایی با کمترین نقص و متناسب با فرهنگ اسلامی برپا گردد، برهمین اساس نظارت و تنظیم روابط سه قوه از مهمترین وظایف رهبری در قانون اساسی به شمار می آید . با توجه به تاکید اصل پنجاه و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نظارت رهبری بر قوای سه گانه و همچنین تاکید بند هفتم اصل یکصد و دهم قانون اساسی بر لزوم حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه توسط رهبری، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصول دیگری نحوه ی ایفای نقش رهبری در قوای مجریه، قضاییه و مقننه را به صورت دقیق مشخص کرده است که برمبنای آن عملکرد هریک از قوای سه گانه مشروعیت می یابد.
Keywords:
Authors
طاهره بنی اسدی
کارشناسی ارشد حقوق عمومی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل قشم، ایران
جمیله جعفری
استادیار گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، زرقان ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :