تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره دوم ابتدایی به لحاظ میزان توجه به مضامین نماز
Publish place: World Conference on Psychology and Educational Sciences, Law and Social Sciences at the Beginning of the Third Millennium
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,587
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEAHB01_315
تاریخ نمایه سازی:
Abstract:
هدف این پژوهش تعیین میزان توجه به مقوله ها و مضامین نماز در تصاویر کتاب های درسی دوره دوم ابتدایی است. پژوهش حاضراز نوع توصیفی و روش مورد استفاده آن، تحلیل محتوا است. در روش تحلیل محتوا، سعی می شود اطلاعات کیفی به داده های کمی تبدیل و سپس تجزیه تحلیل گردند. با توجه به این که در این پژوهش سعی بر این استکه تصاویر کتب درسی از نظر میزان توجه به مضامین نماز مورد بررسی قرار گیرند، به این منظور مضامین نماز در چهار مقوله شامل اهمیت نماز، انواع نماز، مسجد، احکام نماز طبقه بندی شده اند. جامعه آماری این پژوهش شامل 23 کتاب دوره ی دوم آموزش ابتدایی در سال تحصیلی 96-95 است. اطلاعات مورد نظر با استفاده از سیاهه وارسی محقق ساخته ، کدگزاری و طبقه بندی شده اند. یافته پژوهش نیز با بهره گیری از شاخص آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است. یافته نشان می دهد در پاسخ به پرسش اول، بیش ترین فراوانی به مقوله مسجد در پایه چهارم و پنجم با 48 و 74.19 و در پایه ششم با 42.30 درصد و کمترین فروانی مربوط به مقوله نماز در هر سه پایه % 0 است. و در پاسخ به پرسش دوم بیش ترین فراوانی با کتاب های درسی مطالعات اجتماعی با 32.92 % و کمترین فراوانی مربوط به محتوای کتاب های درسی علومتجربی، فارسی خوانداری، فارسی نوشتاری، کار و فناوری و تفکر و پژوهش با 0% می باشد.همان طور که یافته ها نشان داد بیش ترین مضامین در کتاب های مطالعات اجتماعی آمده که این خلاف انتظار است؛ چراکه انتظار می رود مقوله و مضامین دینی در کتب دینی بیشتر مورد توجه باشد.
Keywords:
Authors
ملیحه خارایی
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه هاشمی نژاد مشهد
مهسا مرادی
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه هاشمی نژاد مشهد
زینب آزاد منجیری
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه هاشمی نژاد مشهد
مهدیه مهدی زاده
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه هاشمی نژاد مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :