سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

حیاط در فضاهای آموزشی گذشته و آینده

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 940

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDCONF02_053

Index date: 9 June 2017

حیاط در فضاهای آموزشی گذشته و آینده abstract

با توجه به تعریف مدرسه در افق چشم انداز 1404 ،مدرسه جایی است با ظرفیت پذیرش تفاوت های فردی، کشف و هدایت استعدادهای متنوع فطری و برخوردار از هویت جمعی درجهت گیری به سوی رشد، مسیولیت پذیری و تداوم در امر آموزش. درچنین ساختاری است که امکان رشد وجوه غیر فیزیکی که همان ابعاد پرورشی همه جانبه فضای آموزشی است، امکان بروز می یابد. لازمه چنین کالبدی، فضاهای آموزشی با امکان تجربه محیط باز و در تعامل با طبیعت است که بتواند به عنوان منبع الهام در رشد و پرورش کودک موثر و کارآمد واقع گردد. چنین نگرشی در معماری و آموزش سنتی ایران قابل مشاهده است. اما در مدارس امروز، فضای باز متشکل از حیاط، درختان و ... معمولا0 مغفول مانده و همه توجهات معطوف به ساختمان مدرسه است. این در حالیست که تفکر استفاده از طبیعت به عنوان ابزار مناسب آموزشی عامل بسیار مهمی برای رشد همه جانبه از لحاظ فکری، عاطفی، معنوی و فیزیکی است. در این راستا ابتدا به بررسی سیر تحول مفهوم و کارکرد حیاط در مدارس تاریخی کشورمان پرداخته شده، سپس در راستای احیای این رابطه به شیوه نوین، موضوع مطرح در قرن 21 ،کلاس درس بیرونی، بیان گشته است. هدف در پژوهش حاضر آن است تا با بیان مفاهیم و کیفیات مدارس تاریخی کشورمان و توصیف الگوی جدید مطرح در قرن 21 برای مدارس آینده، شرایط بهبود کیفیت یادگیری در مدارس فراهم گردد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی بوده و با روش کیفی انجام گردیده است. جمع آوری اطلاعات از طریق داده های کیفی به صورت کتابخانه ای و میدانی از طریق بررسی اسناد و مدارک و مشاهده نمونه های موردی صورت گرفته است.

حیاط در فضاهای آموزشی گذشته و آینده Keywords:

حیاط در فضاهای آموزشی گذشته و آینده authors

نازنین نیکوان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، گروه معماری، اصفهان، ایران.

بهرام شاهدی

عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکرمی، غلامرضا، حیات مدرسه، نقش فضای باز در مدارس ابتدایی، ...
باقری محمد و عظیمی، حمیدرضا، فضای کالبدی به مثابه برنامه ...
سمیع آذر، علیرضا، مفهوم و کارکرد فضای باز در مدارس ...
طاهرسیما، سارا، ایرانی بهبهانی، هما و بذرافکن، کاوه، تبیین نقش ...
فیضی، محسن، رزاقی اصل، سینا، مروری بر نظریات و گرایشات ...
فیضی، محسن، رزاقی اصل، سینا، طاهری س، برنجی ش، اصحابی ...
قیاسوند، حجت، سیرتحول معماری مدارس»، نشریه عمران و معماری، ش ...
لطف عا، آینا، ‌تاثیر عوامل محیطی بر یادگیری و رفتار ...
مظفر، فرهنگ، مهدیزاده سراج، فاطمه و میرمرادی، سیده سمیه، بازشناسی ...
میرزایی، علیرضا، حیاط مایه حیات مدارس، اولین همایش ملی معماری ...
هرندی، محمد مهدی و اکرمی، غلامرضا، فضای باز در مدارس ...
Ontario Forestry Association, Bulding Outdoor Classroom: A guid for succeful ...
Boston Schoolyard Initiative, Outdoor Classroom Users Guide, Edition Pdf in ...
www. schoo lyards _ org/p df/Outdo orC las Sro omUsersGuide ...
Benefits Of Connecting Children With Narture, jaunary 2012, Creating a ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "حیاط در فضاهای آموزشی گذشته و آینده" توسط نازنین نیکوان، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، گروه معماری، اصفهان، ایران.؛ بهرام شاهدی، عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی معماری و شهرسازی هویت گرا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فضای باز، مدارس، حیاط، کلاس درس بیرونی، طبیعت هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 940 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به تعریف مدرسه در افق چشم انداز 1404 ،مدرسه جایی است با ظرفیت پذیرش تفاوت های فردی، کشف و هدایت استعدادهای متنوع فطری و برخوردار از هویت جمعی درجهت گیری به سوی رشد، مسیولیت پذیری و تداوم در امر آموزش. درچنین ساختاری است که امکان رشد وجوه غیر فیزیکی که همان ابعاد پرورشی همه جانبه فضای آموزشی است، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله حیاط در فضاهای آموزشی گذشته و آینده با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.