سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر شوری بر واسنجی دستگاه TDR در مکش های مختلف خاک

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,301

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDNC02_102

Index date: 6 October 2008

بررسی اثر شوری بر واسنجی دستگاه TDR در مکش های مختلف خاک abstract

یکی از بهترین راههای تنظیم مصرف آب، شناسایی مقدار آب در دسترس و چگونگی مدیریت منابع آب است .اندازه گیری میزان آب موجود در خاک توسط روش های مختلف وزنی ، تانسیومتر، بلوک گچی، اشعه گاما، نوترون متر و دستگاه TDR انجام می شود . دستگاه TDR مزایایی از قبیل قابلیت اتوماتیک شدن و ذخیره اطلاعات، تکرارپذیری، اندازه گیری سریع، دقت نسبتاً بالا، بی خطر بودن کاربرد آن در مقایسه با روشهایی مثل روش نوترون متر، امکان اندا زه گیری شوری خاک، اپراتوری آسان، اندازه گیری در اعماق مختلف به صورت همزمان، اندازه گیری مستقیم رطوبت حجمی، امکان استفاده در شرایط آزمایشگاهی و صحرایی دارد . از آنجایی که دستگاه TDR بر اساس اندازه گیری ثابت دی الکتریک استوار است و ثابت دی الکتریک به نوع خاک، میزان رس خاک، مقدار مواد آلی و میزان هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک وابسته است ، با تغییر این عوامل، رطوبت اندازه گیری شده توسط TDR دقیق نخواهد بود.جهت بررسی تاثیر هدایت الکتریکی، آزمایشات در شرایط آزمایشگاهی و در چهار شوری 2، 6، 12 و 18 دسی زیمنس بر مترانجام شد . خاک ماسه ای تهیه شده درون لوله های پولیکا به ابعاد 25 سانتی متر ارتفاع و 10 سانتی متر قطر که از پایین به قیف هنز متصل شده بود ریخته شده و نمونه ها از پایین اشباع شدند، خشک کردن نمونه ها با اعمال مکش های به ترتیب 25، 50،75 و 100 سانتی متر انجام شد.افزایش شوری در سطح 1 در صد تاثیر معنی داری بر رطوبت اندازه گیری شده توسط TDR نداشته است . هر چند افزایش شوری از 6 دسی زیمنس بر متر به 12 دسی زیمنس بر متر باعث افزایش اندک رطوبت اندازه گیری شده توسط TDR و از 12 دسی زیمنس بر متر به 18 دسی زیمنس بر متر باعث افزایش شدید رطوبت اندازه گیری شده توسط TDR شده و افزایش شوری از 2 به 6 دسی زیمنس بر متر باعث کاهش رطوبت اندازه گیری شده توسط TDR شده است .

بررسی اثر شوری بر واسنجی دستگاه TDR در مکش های مختلف خاک Keywords:

بررسی اثر شوری بر واسنجی دستگاه TDR در مکش های مختلف خاک authors

امیر سالاری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالرحیم هوشمند

استادیار دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

سعید برومند نسب

استاد دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سلطانی محمدی، _ 1384. تاثیر بافت خاک بر کالیبراسیون TDR ...
سلطانی محمدی، ا. و کشکولی، ح. ع. 1385. مقایسه منحنی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر شوری بر واسنجی دستگاه TDR در مکش های مختلف خاک" توسط امیر سالاری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز؛ عبدالرحیم هوشمند، استادیار دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز؛ سعید برومند نسب، استاد دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رطوبت، واسنجی دستگاه TDR ، شوری، مکش هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3301 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از بهترین راههای تنظیم مصرف آب، شناسایی مقدار آب در دسترس و چگونگی مدیریت منابع آب است .اندازه گیری میزان آب موجود در خاک توسط روش های مختلف وزنی ، تانسیومتر، بلوک گچی، اشعه گاما، نوترون متر و دستگاه TDR انجام می شود . دستگاه TDR مزایایی از قبیل قابلیت اتوماتیک شدن و ذخیره اطلاعات، تکرارپذیری، اندازه گیری سریع، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر شوری بر واسنجی دستگاه TDR در مکش های مختلف خاک با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.