سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی سیستم آبیاری قطره ای در حال کار با آب های لب شور از نظر گرفتگی قطره چکانها

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,147

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDNC02_193

Index date: 6 October 2008

ارزیابی سیستم آبیاری قطره ای در حال کار با آب های لب شور از نظر گرفتگی قطره چکانها abstract

انسداد قطره چکان ها به عنوان مهمترین مشکل در آبیاری قطره ای مطرح می باشد. عوامل گرفتگی به سه گروه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تقسیم می شوند. در این پژوهش سعی شده است عوامل موثر در گرفتگی قطره چکان ها شناسایی، یکنواختی پخش سیستم آبیاری قطره ای تعیین و راه های جلوگیری از گرفتگی بررسی شود. در مجموع 8 طرح در مناطق شاهرود و دامغان ارزیابی و آب مورد استفاده در آنها تجزیه شیمیایی شد. پارامترهای مدیریتی نظیر وضعیت سیستم تصفیه و شستشوی لوله ها نیز مورد بررسی قرار گرفت. خطر گرفتگی قطره چکان ها نسبت به عامل اسیدیته به مقدار متوسط و نسبت به کل املاح موجود در آب نیز در حد متوسط بود. نتیجه محاسبه LSI (شاخص اشباع لانژیلر) و KSP (حاصل ضرب غلظت یونهای حاصل از حل شدن) نشان داد در تمام طرح ها خطر رسوب ترکیبات شیمیایی کربنات کلسیم و سولفات کلسیم وجود داشت و در دو طرح به عنوان عامل اصلی گرفتگی تشخیص داده شد. در قطره چکان های مسدود شده ذرات معلق در آب به خصوص ذرات خاک و رسوب کربنات کلسیم ملاحظه گردید. مراقبت و شستشوی لترال ها در اکثر طرح ها صورت نمی گرفت. در مجموع بررسی نتایج نشان می دهد ورود مواد فیزیکی به خصوص ذرات خاک به درون سیستم ، مدیریت ضعیف استفاده و راهبری سیستم ها و ایجاد رسوب مواد شیمیایی در بلند مدت باعث شده است که در 6 طرح از طرح های ارزیابی شده راندمان سیستم ضعیف تا متوسط باشد.

ارزیابی سیستم آبیاری قطره ای در حال کار با آب های لب شور از نظر گرفتگی قطره چکانها Keywords:

ارزیابی سیستم آبیاری قطره ای در حال کار با آب های لب شور از نظر گرفتگی قطره چکانها authors

نادر نادری

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شا

اردوان ذوالفقاران

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

محمود فرومدی

کارشناس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شاهرود)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکرام نیا، ف . 1375 . ارزیابی انواع قطره چکان ...
علیزاده، ا. 1376 . آبیاری قطره ای . انتشارات دانشگاه ...
صحاف، ا. و صباغ فرشی، ع.ا. 1378 . آبیاری قطره ...
فرزانه، ع. 1374 . دستورالعمل بهره برداری و نگهداری از ...
مریام، ج .، و کلر، ج . 1982 _ ارزیابی ...
میرلطیفی، م.، تجریشی، م0 و طاهرپور، م. 1377 . بررسی ...
Haman, D.Z., Smajstrla, A.G. and Zazueta, F.S. 1994 .Media filters ...
Keller, J. and Bliesner, R. 1990.Sprinkle and trickle irrigtion. Avi ...
Kenneth, T. and Solomon, H. 1985.Global uniformity of trickle irrigation ...
Kinoshita, C.M. and Bui, W.1988. Emitter plugging in drip irrigation ...
Nakayama, F.S. and Bucks, D.A.1991. Water quality in drip/trickle irrigation. ...
Nakayama, F.S., Gilbert, R.G. and Bucks, D.A. 1978.Water treatment in ...
Yildirim, O. and Orta, A.M. 1995. Evaluation of some drip ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی سیستم آبیاری قطره ای در حال کار با آب های لب شور از نظر گرفتگی قطره چکانها" توسط نادر نادری، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شا؛ اردوان ذوالفقاران، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب؛ محمود فرومدی، کارشناس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شاهرود) نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی، آبیاری قطره ای، قطره چکان، گرفتگی هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3147 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انسداد قطره چکان ها به عنوان مهمترین مشکل در آبیاری قطره ای مطرح می باشد. عوامل گرفتگی به سه گروه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تقسیم می شوند. در این پژوهش سعی شده است عوامل موثر در گرفتگی قطره چکان ها شناسایی، یکنواختی پخش سیستم آبیاری قطره ای تعیین و راه های جلوگیری از گرفتگی بررسی شود. در مجموع 8 طرح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی سیستم آبیاری قطره ای در حال کار با آب های لب شور از نظر گرفتگی قطره چکانها با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.