سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رابطه عوامل فرهنگی-اجتماعی و فرم های معماری

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,824

This Paper With 10 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BCCCA01_067

Index date: 1 July 2017

رابطه عوامل فرهنگی-اجتماعی و فرم های معماری abstract

مهمترین و اساسی ترین عنصر مشخص کننده حیات جهانی فرهنگ است. هر جامعه ای دارای فرهنگ خاص خود است که شالوده معماری آن جامعه را پایه گذاری می کند و معماری آن جامعه تصویر عینی آن فرهنگ می باشد. این تحقیق به طرح این سوال می پردازد که چرا شکل و فرم ظاهری بنا دارای اهمیت است و اینکه آیا پدیده های فرهنگی و اجتماعی بر فرم های معماری تاثیرگذار هستند روش این پژوهش به صورت تحقیقات توصیفی است و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و اسنادی است و از طریق فیش انجام شده است. فرم را می توان زبان فضا دانست؛ چرا که آنچه را معماران در فضا می خواهند بیان کنند را با توجه به فرم بیان می کنند به همین دلیل فرم دارای اهمیت ویژه ای در آفرینش فضا و بیان کننده ی نظام ارزشی است. فرم ها به عنوان علایم بصری قابل تغییر به وجود آورنده ی زبان یک فرهنگ هستند که محتوای معنوی یک فرهنگ را نشان داده و به آن پایداری می بخشند. صاحب نظران نگرش فرهنگ گرا، نیروهای تاثیرگذار بر شکل گیری بنا را به دو گروه عوامل تعیین کننده مادی و غیرمادی تقسیم می کنند و راپاپورت فرهنگ را عامل تعیین کننده غیر مادی درجه یک و اقلیم، تکنولوژی، سایت و غیره عوامل را درجه دو در تعیین شکل خانه می داند. وجود راه حل های غیر اقلیمی که مرتبا مورد استفاده قرار می گیرند ما را به زیر سوال بردن نظرات بسیار سخت جبرگرایی اقلیمی وا می دارد. راپاپورت اندیشه تکاملی سازه های ساده به پیچیده را زیر سوال می برد. دیگر نظریه ای که وی به رد آن می پردازد، عامل سایت یا مکان و تاثیر آن در شکل گیری شکل بناست. او برای اثبات نظریه خود استدلالی ساده را بیان می دارد. در زمینه ایی که خصوصیات شبیه به هم دارند خانه هایی با گوناگونی بسیار ساخته شده است. فرضیه اصلی راپاپورت این است که شکل خانه نتیجه نیروهای فیزیکی یا هر علت مجرد دیگر نیست، بلکه نتیجه گسترده عوامل فرهنگی-اجتماعی است. راپاپورت به عامل مذهب به عنوان نیروی محرک های مهم اشاره می کند. چراکه مذهب تصویری مشخص از عالم هستی ارایه داده و سازندگان بناها سعی می نمودند این تصویر را در ساختمان خود ارایه دهند. تحولات قرن حاضر موجب دگرگونی و تغییراتی در بین برخی جلوه های زندگی و فرهنگ جامعه شدند. حرکت و روند معماری سنتی بازایستاد و از طرفی به علت سرعت وقوع تحولات فرصت تطابق با فرهنگ را پیدا نکرد. حال اگر برای دوباره جان گرفتن فرهنگ و معماری کشورمان عوامل اساسی آن شناخته شوند و جان بگیرند، به حیات خود ادامه خواهند داد.

رابطه عوامل فرهنگی-اجتماعی و فرم های معماری Keywords:

رابطه عوامل فرهنگی-اجتماعی و فرم های معماری authors

سیده زهرا هاشمی فومنی

کارشناس ارشد معماری، رشت، گلسار، استاد معین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بهشتی، م. مقاله نسبت ظاهر و باطن در معماری ایران، ...
راپاپورت، آ. معنی محیط ساخته شده، رویکردی در ارتباط غیرکلامی، ...
شمسی، ا. مرکز تعاملات اجتماعی و فرهنگی تهران، پایان نامه ...
ونگ، د. تحقیق تفسیری - تاریخی در معماری، صفه پییز ...
داراب، د. الهام و برداشت از مفاهیم بنیادی معماری ایران، ...
دهباشی، م. فصل نامه ی معماری و شهرسازی آبادی، سال ...
دی. کی. چینگ، ف. معماری: فرم، فضا، نظم، انتشارات آراد ...
معماریان، غ. سیری در مبانی نظری معماری، انتشارات دانشگاه تهران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رابطه عوامل فرهنگی-اجتماعی و فرم های معماری" توسط سیده زهرا هاشمی فومنی، کارشناس ارشد معماری، رشت، گلسار، استاد معین نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس دو سالانه جامعه و معماری معاصر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرهنگ، معماری، فرم، فضا، عوامل اجتماعی- فرهنگی هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2824 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مهمترین و اساسی ترین عنصر مشخص کننده حیات جهانی فرهنگ است. هر جامعه ای دارای فرهنگ خاص خود است که شالوده معماری آن جامعه را پایه گذاری می کند و معماری آن جامعه تصویر عینی آن فرهنگ می باشد. این تحقیق به طرح این سوال می پردازد که چرا شکل و فرم ظاهری بنا دارای اهمیت است و اینکه آیا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رابطه عوامل فرهنگی-اجتماعی و فرم های معماری با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.