سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رویکردی پدیدارشناسانه در تبیین حس مکان و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان در فضاهای آموزشی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 594

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_0246

Index date: 1 July 2017

رویکردی پدیدارشناسانه در تبیین حس مکان و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان در فضاهای آموزشی abstract

آموزش و به تبع آن محیط های آموزشی بیشترین اثر و نقش را بر ذهنیت و تمدن سازی جوامع دارند. لازمه ی اصلاح کالبد آموزش و پرورش، ایجاد فضاهای مرتبط با فعالیت دانش آموزان است؛ فضاهایی که دارای شرایط مناسب و مطلوب برای رشد فیزیکی ذهنی، عاطفی و اجتماعی کودکان می باشد. اما امروزه طراحی فضاهای معماری غالبا تحت تاثیر نگرش های مبتنی بر اصالت خرد و اثباتی، عینیت یافته است. رویکرد علمی و اثباتی انسان را از تماس دست اول و ملموس اشیاء و واقعیت ها محروم نموده و او را در دنیای انتزاعی، غیر واقعی و ساختگی به دام انداخته است. کودکان به جای لمس خاک و چوب و سنگ و گل، در دنیای مجازی رسانه های گوناگون غوطه می خورند. آنچه حاصل آمده، غیر مکان ها و فضاهای تهی هستند، فضاهایی که گرچه به مدد بالاترین امکانات علمی و تکنولوژی موجودیت یافته، گویی هنوز در انتظار نفسی مسیحایی اند که در آن ها روحی بدمد. این مقاله با رویکردی پدیدارشناسانه ابتدا به تبیین حس مکان و مولفه های آن از جمله دیالکتیک درون و بیرون، تمرکز و محصوریت، مرز و قلمرو، جهت یابی و شناسایی پرداخته و سطوح مختلف حاس مکان را مورد بررسی قرار می دهد. با توجه به تاثیر حس مکان در ایجاد حس تعلق و افزایش حضور فعال کودکان در فضاهای آموزشی، که در نتیجه باعث افزایش کمی و کیفی آموزش می گردد، این پژوهش با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و مقالات منتشر شده در سایت های معتبر، به جست و جوی راهکارهایی برای ارتقاء فضا به مکان در محیط های یادگیری می پردازد.

رویکردی پدیدارشناسانه در تبیین حس مکان و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان در فضاهای آموزشی Keywords:

رویکردی پدیدارشناسانه در تبیین حس مکان و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان در فضاهای آموزشی authors

مریم قربانی پور

دانشجوی کارشناسی معماری

اباصلت عسکری رابری

عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دهخدا، (1373)، جلد سیزدهم. دهخدا، (1373)، جلد سوم ...
پدیدارشناسی محیط شهری: تاملی در ارتقای فضا به مکان شهری(علوم ...
فلاحت، محمد صادق، (1384)، نقش طرح کالبدی در حس مکان ...
کامل نیا، حامد، (1389)، نگرشی نو بر طراحی محیط های ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رویکردی پدیدارشناسانه در تبیین حس مکان و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان در فضاهای آموزشی" توسط مریم قربانی پور، دانشجوی کارشناسی معماری؛ اباصلت عسکری رابری، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حس مکان، مولفه های مکان، حضور موثر، حس تعلق، محیط های یادگیری هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 594 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آموزش و به تبع آن محیط های آموزشی بیشترین اثر و نقش را بر ذهنیت و تمدن سازی جوامع دارند. لازمه ی اصلاح کالبد آموزش و پرورش، ایجاد فضاهای مرتبط با فعالیت دانش آموزان است؛ فضاهایی که دارای شرایط مناسب و مطلوب برای رشد فیزیکی ذهنی، عاطفی و اجتماعی کودکان می باشد. اما امروزه طراحی فضاهای معماری غالبا تحت تاثیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رویکردی پدیدارشناسانه در تبیین حس مکان و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان در فضاهای آموزشی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.