بررسی هندسه مناره های شهر تهران در دوره پهلوی و تاثیرات فرمی تفکر این سلسله بر آنها
Publish place: International Conference on Architecture, Urban Planning, Civil Engineering, Art and Environment; Future horizons, look to the past
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 458
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAUCAE01_0351
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
معماری ایران در عصر حاضر تحولات غیرقابل انکاری داشته است و این نوشتار بر آن است که تحولات رخ داده در دوران پهلوی را در مناره های شهر تهران در دوره پهلوی خواهد پرداخت و تاثیرات دوره پهلوی در ساختار هندسی مناره های بررسی خواهد کرد که چگونه خط فکری این سلسله بر شکل و ماهیت بصری مناره های پایتخت این دوره تاثیر گذاشته است با بررسی یک نمونه عالی از معماری ایرانی در تهران بنام مسجد مدرسه شهید مطهری در تهران (مسجد سپهسالار) که مناره را به شکل کامل خود به کار برده است و مربوط به اواخر دوره قاجار است و مقایسه هندسه مناره های چند نمونه مسجد و فضای مذهبی تهران با مناره های آن به مقایسه تطبیقی آنها می پردازیم و تاثیر این تفکر را در تغییرات شکلی مناره ها خواهیم دید.مستندات مربوط به مساجد از کتب گنجنامه و معماری معاصر ایران به دست آمده است و ابعاد آنها از روی تصاویر استحصال شده است و به وضوح تغییرات فرمی و ابعادی مناره ها در گذر زمان مشهود می باشد. در مناره های دوره پهلوی علاوه بر تغییرات ابعادی مناره ها به تدریج تغییرات فرمی هم صورت میگیرد تا جایی که در نمونه های آخر این دوره فرم مناره عملا در فرم مسجد غیرقابل تشخیص می گردد.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :