سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی هنر حجاری ظروف سنگی جیرفت در هزاره سوم پ.م

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,188

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_0683

Index date: 1 July 2017

معرفی هنر حجاری ظروف سنگی جیرفت در هزاره سوم پ.م abstract

هنر امریاست احساسی که از درون آدمی شکل گرفته و از دیرباز مورد توجه بشریت قرار داشته است. انسان هایی که در گذشته های دور در تمامی نقاط جهان می زیستند نیز حس هنر و زیبایی را همراه با خود داشته اند و به طرق مختلف آن را نمایان کرده اند. آن ها با استفاده از این حس به ایجاد آثار متعددی دست زده اند. این امر در سرزمینی با قدمتی بسیار همچون ایران، به وضوح قابل مشاهده است. در تمامی نقاط ایران، آثار هنری برجسته ای وجود دارد که ریشه در باورهای کهن منطقه دارند. یکی از این مناطق که تمدنی غنی را با خود دارد، حوزه جیرفت در استان کرمان است. این منطقه دارای نقاط قوت بسیاری در تمامی زمینه ها است، که تا چندین سال پیش شناسایی نشده بود. اما با کشف اتفاقی آثاری در این منطقه، و هجوم عده ای سودجو برای چپاول و غارت مواد و آثار برجسته آن، فعالان در این حوزه به فکر نجات منطقه افتادند و در پی آن به کشفیات بسیاری دست یافتند. در این راستا آثاری که بسیاری را به خود خیره کرده است از جنس سنگ کلریت یافت شد که تاکنون در زمینه های متعدد هنری مورد بررسی قرار گرفته اند. با این وجود بسیاری از نکات آن هنوز ناشناخته باقی مانده و نیاز به بررسی بیشتری دارد. از آنجایی که این ظروف به روش حجاری شکل گرفته اند، می توان ریشه این هنر را به تاریخ حوزه جیرفت رساند. در این راستا پژوهش فوق با روش مطالعات کتابخانه ای انجام گرفته و در پی شناسایی و معرفی روش اجرای این هنر در حوزه مذکور -در هزاره سوم پ.م- است. از سوی دیگر سعی دارد تا با بررسی و توجه بیشتر، برجستگی هنر حجاری جیرفت را به همگان معرفی نماید. ناگفته نماند که برخی از روش های اجرایی این هنر همچنان به قوت خود در حال اجرا هستند.

معرفی هنر حجاری ظروف سنگی جیرفت در هزاره سوم پ.م Keywords:

معرفی هنر حجاری ظروف سنگی جیرفت در هزاره سوم پ.م authors

محمود حیدریان

استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

مجید ساریخانی

استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

شبنم شیخی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آمیه، پیر، مترجم رضا مهرآفرین، (1385)، مهرهای آرکائیک شهر سوخته، ...
رفیع‌فر، جلال‌الدین، (1383)، صنایع سنگ تراشیده در کنار صندل‌جنوبی: جیرفت ...
قدیری، فرشته، (1383)، تحقیق در شیوه‌های فن‌شناسی آثار تاریخی ساخته ...
کلاین، کرنلیس و سرل هارلبوت، کورنلیوس، (1380)، راهنمای کانی‌شناسی، ترجمه ...
Karlovsky, C.C.Lomberg, Kohl.p.h, (1971), The early bronze age of Iran ...
Koh1.P.h, (1975), Carved chlorite vissles a trace in finished commoditied ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معرفی هنر حجاری ظروف سنگی جیرفت در هزاره سوم پ.م" توسط محمود حیدریان، استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد؛ مجید ساریخانی، استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد؛ شبنم شیخی پور، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ظروف سنگی، حجاری، کلریت، معدن کاوی، شکل دهی هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1188 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هنر امریاست احساسی که از درون آدمی شکل گرفته و از دیرباز مورد توجه بشریت قرار داشته است. انسان هایی که در گذشته های دور در تمامی نقاط جهان می زیستند نیز حس هنر و زیبایی را همراه با خود داشته اند و به طرق مختلف آن را نمایان کرده اند. آن ها با استفاده از این حس به ایجاد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی هنر حجاری ظروف سنگی جیرفت در هزاره سوم پ.م با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.