سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع های مسکونی پایدار با تاکید بر افزایش تعاملات اجتماعی ساکنین

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 969

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_0736

Index date: 1 July 2017

تاثیر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع های مسکونی پایدار با تاکید بر افزایش تعاملات اجتماعی ساکنین abstract

در توسعه پایدار بعنوان جدیدترین راهکار در زمینه مقابله با دغده های اصلی بشر برای بازنگری مبانی و راهکارهای مدرنیسم به ویژه در عرصه های شهری و معماری مطرح شده است. این موضوع می تواند از طریق سه مولفه اصلی اقتصادی، آلودگی زیست محیطی و جنبه های فرهنگی - اجتماعی به تعادل برسد. دو اصل اول تکنیکی بوده و همواره مورد توجه واقع شده اند. آنچه مغفول مانده، اصل سوم می باشد که به عنوان پایداری اجتماعی مطرح می گردد و برگرفته از فرهنگ و معماری غنی بومی، روش های زندگی و تعاملات اجتماعی انسان ها می باشد؛ اما با افزایش روند شهرنشینی و نیاز به تامین مسکن انبوه، اینگونه از نیازهای انسان نادیده انگاشته شده اند. پژوهش حاضر، اصول پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی از بعد راهکارها و پتانسیل های نهفته در معماری بومی مازندران را مورد بررسی قرار می دهد. در این راستا با تکیه بر روش تحقیق پیمایشی و نتایج استخراج شده از پرسشنامه ها، اصول پایداری اجتماعی برگرفته شده از معماری بومی منطقه و رابط بین این اصول از دید جامعه آماری هدف مشخص شده و در نهایت در هشت گروه پویایی فضاهای باز و نیمه باز مشترک، آسایش، مدیریت مبتنی بر ایجاد تعاملات اجتماعی و آرامش، تشخیص ورودی و لابی ها، امنیت، رعایت حیرم سازی فیزیکی و بصری، هویت و خوانایی در کالبد بیرونی بنا و دسترسی به ترتیب اولویت و اهمیت از دیدگاه جامعه آماری تقسیم بندی نموده و به عنوان اصول علمی و راهکارهای معماری از آن ها در طراحی مجتمع های مسکونی امروزی می توان بهره جست.

تاثیر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع های مسکونی پایدار با تاکید بر افزایش تعاملات اجتماعی ساکنین Keywords:

تاثیر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع های مسکونی پایدار با تاکید بر افزایش تعاملات اجتماعی ساکنین authors

گل نوش فلاح

کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی ساریان، ساری

سید مصطفی مختاباد

استاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مهران فرصت

عضو هیات علمی موسسه آوزش عالی ساریان، ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- تقی زاده، محمد .(1379). ویژگی های کیفی مسکن مطلوب، ...
- چرمایف، سرج و الکساندر، کریستفر.(1376). عرصه های زندگی جمعی ...
- حاتمی گلزاری، الهام .(1387). معماری سنتی ایران و توسعه ...
- صبری، رضا سیروس .(1378). نقش دسترسی در کیفیت زندگی ...
- عزیزی، محمد مهدی و ملک محمد نژاد، صارم .(1386). ...
-کلانتری، ایرج .(1376). راهنمای طراحی معماری ساحتمان های مسکونی بلند. ...
لنگ، جان. (1383). آفرینش نظریه های معماری _ نقش علوم ...
- مرزنیار، حمیدرضا .(1371). بر استانه خانه، مجله علمی پژوهشی ...
- مهدی زاده سراج، فاطمه.(1387). معماری و شهرسازی سنتی ایران؛ ...
- نصری، محسن .(1374). مسکن عمودی، فرهنگ افقی، مجموعه مقالات ...
- Coleman, A .(1978). Street for Living. Australia: ARRB. p ...
_ Cooper, Marcus Clare & Wendy, Sarkissian .(1986). Housing as ...
- Hopwood, Bill, Mary, Mellor and Geoff, OTBrien (2005), Sustainable ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع های مسکونی پایدار با تاکید بر افزایش تعاملات اجتماعی ساکنین" توسط گل نوش فلاح، کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی ساریان، ساری؛ سید مصطفی مختاباد، استاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران؛ مهران فرصت، عضو هیات علمی موسسه آوزش عالی ساریان، ساری نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مجتمع ممکونی، توسعه پایدار، پایداری اجتماعی، معماری بومی مازندران، تعاملات اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 969 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در توسعه پایدار بعنوان جدیدترین راهکار در زمینه مقابله با دغده های اصلی بشر برای بازنگری مبانی و راهکارهای مدرنیسم به ویژه در عرصه های شهری و معماری مطرح شده است. این موضوع می تواند از طریق سه مولفه اصلی اقتصادی، آلودگی زیست محیطی و جنبه های فرهنگی - اجتماعی به تعادل برسد. دو اصل اول تکنیکی بوده و همواره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر معماری بومی مازندران در طراحی مجتمع های مسکونی پایدار با تاکید بر افزایش تعاملات اجتماعی ساکنین با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.