سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر هنر در طراحی محیط کودکانه با نگاه به پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,555

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_0938

Index date: 1 July 2017

تاثیر هنر در طراحی محیط کودکانه با نگاه به پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی abstract

بخشی از آگاهی و توانایی های کودک وابسته به تجربیاتی است که از حضور در محیط به دست می آورد . بنابراین محیط باید محرک و مشوق یادگیری، خلاقیت و فرآیند حل مسیله باشد، در عین حال نیازمند آن است که امنیت و آسایش روانی و جسمی کودک را تامین کند تا کودک بتواند فارغ از عوامل بازدارنده و کاهنده ی تمرکز، فکرش را پرواز دهد و تجربه ی جدیدی کسب کند. از طرفی هنر جهان گسترده ای است که هم زمان می تواند نقش درون سازی و برون سازی را برای هر فرد ایفا کند. درواقع هنر نوازنده ی روح و ابزاری است که به فرد کمک می کند تا بتواند جهان درون خود را به نمایش بگذارد و همچنین بتواند از طریق تامل و درک آثار هنری به بینشی نو دست یابد و یا حتی چیزهایی فراتر از دنیای واقعیت و ملموس فعلی را تجربه کند. هدف از این پژوهش ایجاد ارتباطی درست و منطقی بین هنر و معماری در خلق محیط های کودکانه و بررسی تاثیرات فرآیند هنری در پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی کودکان است. بنابراین پرسشی که ایجاد می شود آن است که در طراحی برای کودکان، توجه به جنبه های هنری چگونه بر سلامت روان و پرورش خلاقیت و توانایی های فردی کودک تاثیر گذار است روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است و یافته های پژوهش حاکی از آن است که در طراحی یک فضا، هنر می تواند نقش ابزار کمکی را ایفا کند که فرایند خلاقیت و سلامت روانی را بهبود می بخشد. استفاده از آثار هنری در طراحی محیط علاوه بر ارتقای کیفیت محیط و همخوانی با شخصیت مورد انتظار از فضا، نقش موثری در شکوفایی استعدادها، توانایی ها، قدرت یادگیری و خلاقیت کودکان دارند. معمار و طراح داخلی می تواند به وسیله ی ابزارهای هنری، دی وار نگاری، تزیینات، استفاده از رنگ ها، علایم، فرم، ترکیب، تقویت قوه ی بصری، ایجاد پتانسیل در فضا برای تجربه و آفرینش هنری، موانع و حتی صدا کودک را تشویق به انجام رفتار درست کند. اما مهم تر از آن تحریک و تشویق آفرینش هنری توسط خود کودک است زیرا در فرآیند خلق اثرهنری، دقت، تمرکز، کنجکاوی، خلاقیت، نیروی تخیل، زیبایی شناسی، بیان تصویری، اعتماد به نفس، سلامت روان، مهارت و اندیشیدن پرورش می یابد.

تاثیر هنر در طراحی محیط کودکانه با نگاه به پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی Keywords:

تاثیر هنر در طراحی محیط کودکانه با نگاه به پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی authors

سیده نگار میر فخر رجایی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه معماری، قزوین، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احسانی موید، فرزانه، 1393، طراحی برای کودکان، هنر معماری، شماره ...
برتل، ماروین، 1387، رازهای ایجاد ایده های هنری، مهسا خلیلی، ...
یرگ، حمیده؛ سوری، الهام، 1392، بررسی کارکرد نقاشی دیواری در ...
چشمه سهرابی، مظفر؛ رحیم سلمانی، آرزو؛ رحیم سلمانی، آسیه، 1390، ...
حاتمیان، لیلا، 1387، نکاتی درباره ی آموزش هنرهای تجسمی به ...
شفایی، مینو؛ مدنی، رامین، 1389، اصول طراحی فضاهای آموزشی کودکان ...
گراهام، گوردن، مسعود علیا، 1383، فلسفه ی هنرها، درآمدی بر ...
لزی، آاگونیا، 1386، فواید هنردرمانی برای کودکان با نیازهای ویژه، ...
لطافتی بریس، رامین، 1389، معیارهای سلامت روان، رشد مشاور مدرسه، ...
نبوی، سید صادق، 1392، زنبور عسل هم می تواند استاد ...
Ahmadpoor samani, Sanaz; Ahmadpoor samani, Soodeh, _ impact of Indoor ...
_ Internationa Conference _ Architecture, Urbanism, Civil Engineering, Art, Environmet ...
Novamber 2015, Tehran, Iran, Institute of Art and Architecture (SID) ...
Cynthia, S. Johnson, Gysbert, A.Ruiter, 0(RE)-E nvisioning Classroom Design With ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر هنر در طراحی محیط کودکانه با نگاه به پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی" توسط سیده نگار میر فخر رجایی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه معماری، قزوین، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کودک، محیط، هنر، هنردرمانی، خلاقیت هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1555 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بخشی از آگاهی و توانایی های کودک وابسته به تجربیاتی است که از حضور در محیط به دست می آورد . بنابراین محیط باید محرک و مشوق یادگیری، خلاقیت و فرآیند حل مسیله باشد، در عین حال نیازمند آن است که امنیت و آسایش روانی و جسمی کودک را تامین کند تا کودک بتواند فارغ از عوامل بازدارنده و کاهنده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر هنر در طراحی محیط کودکانه با نگاه به پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.