سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

راههای مشارکت شهروندی در نوسازی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله قطارچیان سنندج)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 614

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICAUCAE01_1442

Index date: 1 July 2017

راههای مشارکت شهروندی در نوسازی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله قطارچیان سنندج) abstract

امروزه بافت های فرسوده به یکی از چالش های بزرگ پیش روی مدیران شهری تبدیل شده که علاوه بر پیچیدگی های ذاتی خود، به سبب تداخل گسترده با زندگی روزمره ساکنان این نواحی، در صورت عدم برقراری ارتباط صحیح در راستای مشارکت با آنها مقاومت های مردمی را در برابر اجرای طرح به دنبال دارد. بافت های تاریخی و فرسوده شهری یکی از بلوک های حایز اهمیت و مهم هر شهر به شمار می رود که گسترده وسیعی از شهر را به صورت لکه ای و یکپارچه به خود اختصاص داده و جمعیت نسبتا زیادی در آنها سکونت دارد. از این رو مطالعه معضلات و آسیب های موجود در این مناطق که عمدتا اقشار کم درآمد و مهاجرین را در برمی گیرد، از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است، زیرا این قبیل معضلات و مشکلات در درازمدت می تواند برای مدیریت شهری، ایجاد هزینه کرده و مشکلات بیشتری را پدید آورد که نهایتا منجر به ایجاد فضاهای فاقد امنیت کافی و ناامن گردد. بی توجهی مسیولین و بخش مدیریت شهری به مسیله بافت های فرسوده و افزایش سهم این بافت ها در منطاق شهری سبب بروز مشکلات اقتصادی اجتماعی عدیده ای گردیده است که این بافت ها را به یکی از چالش های اصلی فراروی توسعه پایدار شهری بدل کرده است. پدیده بافت فرسوده ی شهری پوزخندی آشکار به عدالت اجتماعی از جمله ایمنی، اسایش و تامین نیازهای شهروندان است. از این سو در سال های اخیر؛ راهکارهای بسیاری در ارتباط با حل معضل فرسودگی ارایه شده است که می توان ادعا کرد که موفق ترین آنها، مواردی است با تاکید بر مشارکت شهروندی صورت گرفته است. این تحقیق با بررسی بافت فرسوده محله ی قطارچیان شهر سندج، به ارایه ر اهکارهایی در جذب مشارکت شهروندان پرداخته است. در این ارتباط از دیدگاه چندی از متخصصین و کارشناسان با استفاده از روش دلفی بهره گرفته شده است. تاکید بر جلب مشارکت شهروندان از طریق شوراها و هم چنین تشکیل NGO و CBO و جلب اعتماد شهروندان از نتایج این تحقیق بوده است.

راههای مشارکت شهروندی در نوسازی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله قطارچیان سنندج) Keywords:

راههای مشارکت شهروندی در نوسازی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله قطارچیان سنندج) authors

محمد صادق عزیزیان

مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد استان کردستان

حسنی دباغی

مدیر گروه رشته معماری دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان مرکز سنندج

مسلم محبی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان مرکز سنندج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تقوی، تقی، 1393، ضرورت و اهمیت شاخص‌های شهر سالم در ... [مقاله کنفرانسی]
حبیبی، کیومرث، عابدی، محمد مهدی، 1389، باززنده سازی و احیا ...
حسینی، جواد، 1387، مشارکت پایداری مردمی در نوسازی و بازسازی ...
شیخی، محمد، 1386، تحلیل نقش و جایگاه مشارکت مردمی در ...
ماجدی، حمید، 1389، توسعه شهرهای امروز، بافت های فرسوده‌ی آینده، ...
وزارت مسکن و شهرسازی، 1378، طرح کالبدی منطقه کردستان، مرکز ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "راههای مشارکت شهروندی در نوسازی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله قطارچیان سنندج)" توسط محمد صادق عزیزیان، مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد استان کردستان؛ حسنی دباغی، مدیر گروه رشته معماری دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان مرکز سنندج؛ مسلم محبی، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان مرکز سنندج نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت فرسوده، نوسازی، امنیت شهروندی، محله قطارچیان، سنندج هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 614 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه بافت های فرسوده به یکی از چالش های بزرگ پیش روی مدیران شهری تبدیل شده که علاوه بر پیچیدگی های ذاتی خود، به سبب تداخل گسترده با زندگی روزمره ساکنان این نواحی، در صورت عدم برقراری ارتباط صحیح در راستای مشارکت با آنها مقاومت های مردمی را در برابر اجرای طرح به دنبال دارد. بافت های تاریخی و فرسوده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله راههای مشارکت شهروندی در نوسازی بافت فرسوده شهری (مطالعه موردی: محله قطارچیان سنندج) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.