در نگاره های منظومه یوسف و زلیخا حضرت یوسف بررسی نمادین ساختار و موقعیت پیکره هفت اورنگ ابراهیم میرزا
Publish place: International Conference on Architecture, Urban Planning, Civil Engineering, Art and Environment; Future horizons, look to the past
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,805
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICAUCAE01_1460
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
هفت اورنگ مهم ترین نسخه مصور در مکتب مشهد است که به دست هنرمندان بنام در کارگاه سلطنتی ابراهیم میرزا به تصویر در آمده است و از منظومه های عاشقانه در آن می توان به یوسف و زلیخا اشاره کرد. چهار نگاره از شش نگاره ی این منظومه به دست مظفرعلی و شیخ محمد مصور گشته است. از آنجایی که بین ادبیات و نگارگری ایرانی همگامی وجود داشته، اشعار و مضامین در مصور سازی نگاره ها توسط نگارگران به طور مستقیم تاثیر گذار بوده است. حضور و موقعیت پیکره ها و نحوه ی جایگیری آنها در نگاره رابطه ی مستقیم با ترکیب بندی و موضوع دارد. این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و براساس را مورد تحلیل قرار داده است. از اهداف این پژوهش بررسی موقعیت حضرت یوسف منابع کتابخانه ای و با ارایه ی جدول ها، ساختار و جایگاه پیکره پیکره یوسف در داستان و اهمیت آن در ترکیب بندی مقامی نگاره می باشد. همچنین پاسخ به این سوال که موقعیت قرار گیری یوسف در این شش نگاره چگونه بوده است از یافته های این پژوهش با توجه به مضمون نگاره ها، می توان نتیجه گرفت که موقعیت قرارگیری یوسف متناسب با موضوع اصلی متفاوت بوده و از شش نگاره ی منظومه یوسف و زلیخا، حضور یوسف در یک نگاره به تصویر در نیامده و در دو نگاره، پیکره یوسف بر اساس ترکیب بندی مقامی در مرکز واقع شده و در سه نگاره ی دیگر - براساس مضمون داستان – از ترکیب بندی مقامی بهره برده نشده است.
Keywords:
Authors
صفورا نایب پور
مدرس دانشگاه پیام نور اصفهان، هنرآموز رسمی آموزش و پرورش
زهرا اسفندیاری
مدرس دانشگاه پیام نور اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :