سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مبانی اعتقادی اسلامی ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 480

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SAQZAU02_043

Index date: 9 July 2017

مبانی اعتقادی اسلامی ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی abstract

مصرف و مصرف گرایی مساله ای چند بعدی است که از جهات گوناگون قابل بررسی است و در هر جامعه ای متاثر از عوامل متعدد ازجمله فرهنگ عمومی، هنجارها و ارزش های حاکم می باشد . مصرف گرایی، اصالت دادن به مصرف و هدف قرار دادن رفاه و دارایی هایمادی است. اسلام با تاکید بر لزوم حفظ مال، تامین نیازهای زندگی، سرمایه گذاری اقتصادی، تامین رفاه زندگی برای خود و افراد تحتتکفل با معیار رعایت اعتدال و میانه روی، مسلمانان را به مصرف دعوت کرده و از هرگونه اسراف، تبذیر و ... در مصرف منع کرده است. از آن جا که هدف اقدام اساسى در زمینه ى پیشرفت و عدالت، مسیله ى مبارزه اى با اسراف، حرکت در سمت اصلاح الگوى مصرفانرژی، جلوگیرى از ولخرجى ها و تضییع اموال جامعه ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی بارویکرد مبانی اعتقادی اسلامی می باشد.مقاله حاضر به روش اسنادی، تحلیل محتوا و توصیفی و رویکرد جامعه شناختی بعد از تبیین آثار مصرف گرایی در جامعه، مصرف گرایی را از دید آموزه های اسلامی بررسی می کند این مقاله به بررسی لزوم توجه به میزان مصرف انرژی ، ضرورت واهمیت انرژی راهکارهایکاربردی غیرقیمتی اصلاح الگوی مصرف در بخش انرژی کشور می پردازدبه طور کلی، اتخاذ سیاست ها و راهکارهای اصلاح الگویمصرف در حوزه انرژی قابل بررسی و اجرا می باشد. یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد در کشور ایران به دلیل اینکه تقریبا تمام زنجیره تامین و عرضه انرژی در اختیار دولت می باشد، دولت می تواند با انجام تحقیقات علمی و هدفمند کردن سرمایه گذاری ها دربخش انرژی و به کارگیری فناوری های نوین در مدت زمان نسبتا کوتاهی به میزان قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی موفق عملنماید. راهبردهای متعددی از جمله قیمت گذاری، آموزش، فرهنگ، پاداش، هنجار، سبک زندگی، استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر، استفاده از تکنولوژی های جدید، استفاده بهینه از مواد و بازیابی آن ها و... وجود دارد.و به این نتیجه می رسد که مصرف به خودی خود پدیده ای مذموم نیست و اسلام نیز مسلمانان را برای تامین نیازهای زندگی تشویقمی کند اما عدم توجه به میزان مصرف انرژی آثار منفی داشته، هم سو با مفاهیمی چون اسراف، تبذیر و اتراف بوده و از دید اسلام مذموم شمرده شده است . وامید است این مقاله گامی مثبت در جهت اتخاذ سیاست ها و راهکارهای غیر قیمتی اصلاح الگوی مصرف انرژی در ایران باشد.

مبانی اعتقادی اسلامی ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی Keywords:

مبانی اعتقادی اسلامی ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی authors

آرش کرمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب شیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- احمدیان، مجید و عبادی، جعفر، 1372 ش، مسائل و ...
- باربر، ویلیام جی، 1370 ش، سیر اندیشه‌های اقتصادی، تهران: ...
_ میرمعزی، سیدحسین، 1384 ش، «الگوی مصرف کلان در جامعه ...
- عشقی ملایری، بهروز. (1384). "مجموعه مقالات دومین کنفرانس روش ...
- سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور. (1382). "اطلاعات انرژی ...
- مرکز ملی آموزش مدیریت (NTCEM).انرژی _ (1387 معرفی مرکز ...
- فصلنامه اقتصاد اسلامی، سال نهم، شماره 34، تابستان 1388، ...
مجله اقتصاد انرژی، شماره آبان 1381، ایران ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مبانی اعتقادی اسلامی ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی" توسط آرش کرمیان، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب شیر نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی سقز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسلام، ، مصرف گرایی، جامعه شناختی اقتصادی، اهمیت وضرورت انرژی،بهینه سازی انرژی،راهکارهای کاربردی درمیزان مصرف انرژی هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 480 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مصرف و مصرف گرایی مساله ای چند بعدی است که از جهات گوناگون قابل بررسی است و در هر جامعه ای متاثر از عوامل متعدد ازجمله فرهنگ عمومی، هنجارها و ارزش های حاکم می باشد . مصرف گرایی، اصالت دادن به مصرف و هدف قرار دادن رفاه و دارایی هایمادی است. اسلام با تاکید بر لزوم حفظ مال، تامین نیازهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مبانی اعتقادی اسلامی ولزوم توجه به میزان مصرف انرژی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.