سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناخت و بررسی هندسه پلان کاروانسرای گنجعلی خان

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,633

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICONFAAA01_011

Index date: 9 July 2017

شناخت و بررسی هندسه پلان کاروانسرای گنجعلی خان abstract

هندسه و شاخههای مختلف آن نقش اساسی در طراحی بناهای معماری قدیمی ایفا میکردند درگذشته مانند در دوران صفویه و مجموعه گنجعلی خان هندسه نقشی اساسی در شد گیری تک تک فضاهای موجود در این مجموعه را ایفا میکرده است هندسه معماری ایرانی که شاهکارهای آن به وفور درمجموع گنجعلی خان دیده میشوند به شکل گیریکامل معماری ایرانی و شناساندن آن به دهان نقش اصلی را دارا بودند در این مقاله سعی شده با مروری اجمالی بر پلان کاروانسرای گنجعلی خان ، اشکال هندسی و قوانین هندسی که به شکل گیری فضاهای این بنا کمک کرده اند را شناخته و رابطه بین آنها را بررسی کنیم مانند اکثر بناهای دوره صفویه در اقلیم گرم و خشک در این بنا هم با ایده گرفتن و آغازکار با اشکال مربع و چندضلعی به پلانی واحد و یکپارچه دست یافته که در عین نظم در هندسه پلان بر حس فضا و تاثیر فضا بر ناظر نیز تاثیر داشته ، سپس با پایه قرار دادن این فرمها در طراحی ورودی اتاقها ، همان اشکال به شکل گیری فرم طاق و کاربندی ورودی فضاها کمک نموده ؛ یعنی با کمک گرفتم از هندسه ، فضاهای منظم و سازهای را به موجود آوردهاند که بهراحتی اسخگوی نیازهای بنا و افرادی که از آن استفاده میکنند را داشته باشد با دقت به پلان و فرمهای موجود در آن ارتباط بین پلان نهایی ساخته شده و دلان ابتدایی هندسی آن کاملا مشهود است ؛ تکرار فرم مربع و مستطیلی در فضاهای با کاربری یکسان ، و فرمهای طاقهای ورودی فضاها نظم و یکپارچگی این بنا را به وجود آورده اند

شناخت و بررسی هندسه پلان کاروانسرای گنجعلی خان Keywords:

شناخت و بررسی هندسه پلان کاروانسرای گنجعلی خان authors

آژنگ بقایی

عضو هیات علمی و استادیار دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کرمان ، گروه معماری، کرمان ، ایران

سمانه سادات کلانتری

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کرمان ، گروه معماری، کرمان ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رضازاده اردبیلی، مجتبی و ثابت فرد، مجتبی .(1392) بازشناسی کاربرد ...
باستانی پاریزی، محمدابراهیم (1393).گنجعلیخان _ چاپ چهارم، علم، تهران. ...
پیرنیا، محمد کریم و معماریان، غلامحسین (1384.آشنایی با معماری اسلامی ...
لسعید، عصام و پارمان، عایشه (1363) . نقش‌های هندسی در ...
میر دانش، محمد (1384). آشنایی با بناهای تاریخی .چاپ 5 ...
کلانتری، سمانه (1394.طراحی مجموعه فرهنگی تجاری گیاهان دارویی برمبنای بازخوانی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناخت و بررسی هندسه پلان کاروانسرای گنجعلی خان" توسط آژنگ بقایی، عضو هیات علمی و استادیار دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کرمان ، گروه معماری، کرمان ، ایران؛ سمانه سادات کلانتری، دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کرمان ، گروه معماری، کرمان ، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هندسه ، کاروانسرای گنجعلی خان ، لان ، صفویه ، معماری هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1633 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هندسه و شاخههای مختلف آن نقش اساسی در طراحی بناهای معماری قدیمی ایفا میکردند درگذشته مانند در دوران صفویه و مجموعه گنجعلی خان هندسه نقشی اساسی در شد گیری تک تک فضاهای موجود در این مجموعه را ایفا میکرده است هندسه معماری ایرانی که شاهکارهای آن به وفور درمجموع گنجعلی خان دیده میشوند به شکل گیریکامل معماری ایرانی و شناساندن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناخت و بررسی هندسه پلان کاروانسرای گنجعلی خان با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.