سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از الگوریتم فراکاوشی فاخته جهت بهینه یابی سدهای بتنی وزنی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 524

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_0730

Index date: 2 August 2017

استفاده از الگوریتم فراکاوشی فاخته جهت بهینه یابی سدهای بتنی وزنی abstract

در طراحی سیستم های مهندسی، طرحی مطلوبتر است که علاوه بر تامین اهداف مورد نظر، هزینه کمتری نیزداشته باشد. از این رو کمینه کردن هزینه و بهینه سازی طرح های مهندسی از دیرباز در علوم مهندسی مورد توجه قرارگرفته است. از جمله این مسایل می توان به مساله ساخت سدهای بتنی وزنی اشاره کرد که با توجه به ویژگی های خاصفنی، پیچیدگی طرح و بتن ریزی حجیم بدنه سد از اهمیت بسزا یی برخوردار است. علاوه بر این، از آنجایی کهپیچیدگی های طراحی این نوع سدها و تعداد زیاد پارامترهای موثر در طراحی بهینه آنها، امکان قرار گرفتن در نقاطبهینه موضعی و در نتیجه انتخاب مقاطع بزرگتر از حد مورد نیاز را در روشهای مرسوم بهینه سازی بالا می برد، بهکارگیری روشهای نوین بهینه سازی که از طبیعت الهام می گیرند برای افزایش کارایی در امر طراحی بهینه سدهای بتنیوزنی بسیار ضروری است. در این مقاله به ارایه یک روش حل کارا مبتنی بر الگوریتم بهینه یابی فاخته برای طراحی بهینهسدهای بتنی وزنی پرداخته می شود. همانطور که ذکر شد، مقطع سد، علاوه بر ارضای شرایط پایداری، باید مقرونبه صرفه نیز باشد. از این رو مساله طراحی مقطع سد، یک مساله بهینه سازی مقید است که قیود آن ارضای شرایط پایداریشامل: پایداری در برابر لغزش و واژگونی و همچنین تنش یا خستگی قایم در سطح بدنه سد می باشد. در این پرژوهش، ازالگوریتم بهینه یابی فاخته برای پیدا کردن ابعاد بهینه سد بتنی وزنی کوینا استفاده شد. برای این کار، مقطعی کلی وفراگیر به عرض واحد شامل هشت پارامتر هندسی به عنوان متغیرهای طراحی در نظر گرفته شد و سایر پارامترهایهندسی نیز با استفاده از این متغیرها تعریف شدند. نتایج بررسی ها نشان داد که حجم بتن مصرفی در ساخت این سرد از3633 مترمکعب در حالت مقطع موجود، به 3593/1 مترمکعب در حالت مقطع بهینه کاهش یافته است. این مقدار کاهش حجم بتن مصرفی در ساخت سد موجب صرفه جویی در هزینه های طرح و اقتصادی تر شدن آن می شود.

استفاده از الگوریتم فراکاوشی فاخته جهت بهینه یابی سدهای بتنی وزنی Keywords:

سدهای بتنی وزنی , الگوریتم بهینه یابی فاخته , مقطع بهینه , روشهای فراکاوشی

استفاده از الگوریتم فراکاوشی فاخته جهت بهینه یابی سدهای بتنی وزنی authors

بابک علی نژاد

استادیار مهندسی سازه و زلزله، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، ایران

بهمن طالبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی، دانشگاه مراغه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مرتضوی نایینی، س. م، دهقانی، _ ا.، و منتظر، غ. ... [مقاله کنفرانسی]
ورعی، ح. و احمدی ندوشن، ب. مقایسه روش های بهینه‌یابی ... [مقاله کنفرانسی]
29 December 2016, Shahid Beheshti University _ Tehran , Iran ...
SIMOES, Luis: LAPA, Jose. Optimal shape of dams subject to ...
SIMOES, Luis. Shape optimization of dams for static and dynamic ...
RAJABIOUN, Ramin. Cuckoo optimization algorithm. Applied soft computing, 2011, 11, ...
Y AZD, Hamidreza Golkar Hamzee, et al. Optimal designing of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده از الگوریتم فراکاوشی فاخته جهت بهینه یابی سدهای بتنی وزنی" توسط بابک علی نژاد، استادیار مهندسی سازه و زلزله، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مراغه، ایران؛ بهمن طالبی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی، دانشگاه مراغه، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سدهای بتنی وزنی، الگوریتم بهینه یابی فاخته، مقطع بهینه، روشهای فراکاوشی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 524 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در طراحی سیستم های مهندسی، طرحی مطلوبتر است که علاوه بر تامین اهداف مورد نظر، هزینه کمتری نیزداشته باشد. از این رو کمینه کردن هزینه و بهینه سازی طرح های مهندسی از دیرباز در علوم مهندسی مورد توجه قرارگرفته است. از جمله این مسایل می توان به مساله ساخت سدهای بتنی وزنی اشاره کرد که با توجه به ویژگی های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از الگوریتم فراکاوشی فاخته جهت بهینه یابی سدهای بتنی وزنی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.