سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

باز زنده سازی حس تعلق به مکان در مجتمع های مسکونی امروزی براساس مولفه های کالبدی درخانه های سنتی (مطالعه موردی:سنندج)

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,109

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_1651

Index date: 2 August 2017

باز زنده سازی حس تعلق به مکان در مجتمع های مسکونی امروزی براساس مولفه های کالبدی درخانه های سنتی (مطالعه موردی:سنندج) abstract

مفهوم مکان و حس تعلق به مکان یکی از مهمترین مسایل پیش روی معماری معاصر است. درگذشته خانه ها از تواناییبالایی برای برقراری تعامل بین انسان و محیط زندگی او، برخوردار بودند .اما امروزه غالب مجتمع های مسکونی، فاقدهویت و معنا بوده و صرفا تقلیدی از سایر نمونه ها هستند. تکرار الگوهای بیهویت و غربی، موجب به حاشیه رانده شدناصول مکانسازی و هویت گردیده است. در این پژوهش سعی شده با مطالعه مبانی مکان و حس تعلق به مکان، به بررسیاین موضوع پرداخته شود که در مقایسه با حس تعلق کالبدی در خانه های سنتی چه میزان از این حس در مجتمع هایمسکونی امروزی وجود دارد و چگونه می توان با کمک اصول پایه و هویت ساز در معماری سنتی، مجتمع های مسکونیامروزی را با حس تعلق کالبدی بالا طراحی نمود با توزیع پرسشنامه هایی بین شهروندانی که در خانه های سنتی، مدتیساکن بوده و یا در حال حاضر هستند و نیز ساکنان مجتمع های مسکونی امروزی، عوامل موثر در ایجاد حس تعلقشناسایی شد تا در طراحی مجتمع های مسکونی مورد توجه قرار گیرند. براساس یافته های تحقیق، به برتری میزان حستعلق به خانه، در ساکنان خانه های سنتی و تمایل بیشتر ساکنان مجتمع های امروزی به جایگزینی و ایجاد تغییر، دستیافتیم. روش این پژوهش توصیفی _ تحلیلی و مورد پژوهی و روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای، اسنادی ومیدانی (مشاهده، پرسشنامه و مصاحبه) می باشد. نتایج حاصل از مطالعات نشان می دهد، مواردی چون بزرگتر شدنحیاط و ایوان و تراس و نیز کم شدن تعداد واحدهای مسکونی در هر مجتمع و نیز بزرگتر شدن فضاهای داخلی ازاولویت های اصلی شهروندان در اعمال تغییر در مسکن ایشان بود.

باز زنده سازی حس تعلق به مکان در مجتمع های مسکونی امروزی براساس مولفه های کالبدی درخانه های سنتی (مطالعه موردی:سنندج) Keywords:

حس تعلق به مکان , تعلق کالبدی , خانه های سنتی , مجتمع های مسکونی امروزی

باز زنده سازی حس تعلق به مکان در مجتمع های مسکونی امروزی براساس مولفه های کالبدی درخانه های سنتی (مطالعه موردی:سنندج) authors

آراسته دیانت

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی سنندج

مهرداد یوسف زمانی

دکتری معماری، استادیار دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فلاحت، م. نقش طرح کالبدی در حس مکان مسجد، نشریه ...
شولتز، ک. مفهوم سکونت به معماری تمثیلی، ترجمه محمود امیر ...
مطلبی، ق. مفهوم حس تعلق به مکان و عوامل تشکیل ...
دانشپور، ع.، جایگاه دانش روانشناسی محیطی در ساختما نهای بلند ...
زارعی، ا، خانه‌های سنتی سنندج، ...
Seamon, David & Sowers, Jacob(20 08), Place &Placelessness, Edward Relph, ...
Harrison, S. and Dourish, P, (1996), Re-Place-ing space:The roles of ...
Norberg- Schulz, Christian (1 997), Nightlands, Nordic Building, MITPress, Cambridge, ...
seamon, david(1982); A Pingular Impact; En vironmental & Architectural ph ...
Gifford Robert, Hine Donald W., Mull er _ Cl emmWerner ...
Altman, I& low, S.M (0442). Place Attachment _ New York: ...
Lawson, Brian, (2001), .The Language oISpace. , Architectural press, London. ...
Shamai Shmuel, (1 991), .Sense of Place: AnEmpirical Measurement. , ...
Relph, E.(1 976), Place and placelessness, pion, London. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "باز زنده سازی حس تعلق به مکان در مجتمع های مسکونی امروزی براساس مولفه های کالبدی درخانه های سنتی (مطالعه موردی:سنندج)" توسط آراسته دیانت، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی سنندج؛ مهرداد یوسف زمانی، دکتری معماری، استادیار دانشگاه کردستان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حس تعلق به مکان، تعلق کالبدی، خانه های سنتی، مجتمع های مسکونی امروزی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1109 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مفهوم مکان و حس تعلق به مکان یکی از مهمترین مسایل پیش روی معماری معاصر است. درگذشته خانه ها از تواناییبالایی برای برقراری تعامل بین انسان و محیط زندگی او، برخوردار بودند .اما امروزه غالب مجتمع های مسکونی، فاقدهویت و معنا بوده و صرفا تقلیدی از سایر نمونه ها هستند. تکرار الگوهای بیهویت و غربی، موجب به حاشیه رانده شدناصول ... . برای دانلود فایل کامل مقاله باز زنده سازی حس تعلق به مکان در مجتمع های مسکونی امروزی براساس مولفه های کالبدی درخانه های سنتی (مطالعه موردی:سنندج) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.