سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پترولوژی و ژیوشیمی سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی شمال کیوی، (جنوب شرق اردبیل)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 865

This Paper With 6 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PNUGEO10_103

Index date: 2 August 2017

بررسی پترولوژی و ژیوشیمی سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی شمال کیوی، (جنوب شرق اردبیل) abstract

منطقه مورد مطالعه در جنوب شرق اردبیل و شمال کیوی قرار دارد. سنگ های ولکانیکی مورد مطالعه شامل بازالت، بازالت آندزیتی، آندزیت بازالتی و آندزیت به سن ایوسن می باشند که توسط توده های نفوذی آذرین شامل گابرو و دیوریت قطع شده اند. علاوه بر سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی، دایک های سینیتی و لامپروفیری نیز واحدهای آتشفشانی را قطع کرده اند. مطالعات پتروگرافی وجود کانی های الیوین، پیروکسن(اوژیت)، آمفیبول، پلاژیوکلاز و اوپاک را در سنگ های منطقه نشان می دهد. بافت سنگ های مورد مطالعه شامل بافت پرفیریک، میکرولیتی- پرفیریک، گلومروپرفیریک و بافت غربالی است. شواهد ژیوشیمیایی نشانگر ماهیت آلکالن ماگمای سازنده این سنگ ها است. تغییرات عناصر نادر خاکی در دیاگرام های رسم شده دارای روندی با شیب منفی بوده و غنی شدگی از عناصر LREE نسبت به عناصر HREE بالا می باشد و احتمالا این موضوع می تواند در اثر وجود گارنت در مواد با منشا گوشته ای و یا فوگاسیته بالای CO2/H2O باشد. آنومالی مشخص و مثبت عنصر Pb در دیاگرام عنکبوتی احتمالا نشانگر دخالت پوسته قاره ای در تکوین و تحول ماگمای مولد سنگ ها است. آنومالی منفی Ti نیز می تواند نشانگر تبلور اکسیدهای Fe – Ti و یا کلینوپیروکسن در مراحل اولیه تفریق و نیز فوگاسیته بالای اکسیژن در محیط منشا ماگما باشد. در دیاگرام های تفکیک کننده محیط های تکتونیکی نمونه های مورد مطالعه در موقعیت حاشیه فعال قاره و محیط های وابسته به فرورانش قرار می گیرند. بر اساس نمودار های مربوطه سنگ های منطقه مورد مطالعه از گوشته غنی شده منشا گرفته و تبلور تفریقی نقش اساسی را در تحول سنگ ها بر عهده داشته است.

بررسی پترولوژی و ژیوشیمی سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی شمال کیوی، (جنوب شرق اردبیل) Keywords:

بررسی پترولوژی و ژیوشیمی سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی شمال کیوی، (جنوب شرق اردبیل) authors

لیلا صادقی مقدم

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه تبریز، تبریز ، ایران،

نصیر عامل

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه تبریز، تبریز ، ایران،

محسن موید

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه تبریز، تبریز ، ایران،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خسروتهرانی، خ، . (1376)، "زمین شناسی ایران"، انتشارات دانشگاه پیام ...
مهرابی، ف، (1374)، "کانی های سنگ ساز در مقطع نازک"، ...
Abdollah , I.A., Said, A.A.and Visona, D., (1997), New geochemical ...
Cox, K.G., Bell, J.D., and pankhurast, R.J. _ (1979), The ...
Irvin , T.N. and B aragar, W.R.A. , (197 1), ...
Jaques A.L., Sun S.S. and Chappel B.W., (1989), Geochemistry of ...
Lebas, M., Lemaitre , R.W. _ S treckeisen, A. and ...
RollinsonH.R. _ (1993), Using geochemical data : evolution, presentations and ...
Shelly , D., (1993), Igneous and metamorphic rock under the ...
Sun S., Mc Donough, W. F. , (1989), Chemical and ...
Thompson, R.N., (1982), Magmatism of British Tertioary Volcanic province : ...
Wood, D.A., (1982), The application of Th - Hf - ...
Zhao, J.H., Zhou, M.F., (2007) _ Geochemistry of Neoproteroz oic ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی پترولوژی و ژیوشیمی سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی شمال کیوی، (جنوب شرق اردبیل)" توسط لیلا صادقی مقدم، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه تبریز، تبریز ، ایران،؛ نصیر عامل، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه تبریز، تبریز ، ایران،؛ محسن موید، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم ، دانشگاه تبریز، تبریز ، ایران، نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی دهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازالت، آندزیت، گابرو، دیوریت، لامپروفیر، ایوسن هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 865 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منطقه مورد مطالعه در جنوب شرق اردبیل و شمال کیوی قرار دارد. سنگ های ولکانیکی مورد مطالعه شامل بازالت، بازالت آندزیتی، آندزیت بازالتی و آندزیت به سن ایوسن می باشند که توسط توده های نفوذی آذرین شامل گابرو و دیوریت قطع شده اند. علاوه بر سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی، دایک های سینیتی و لامپروفیری نیز واحدهای آتشفشانی را قطع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پترولوژی و ژیوشیمی سنگ های ولکانیکی و پلوتونیکی شمال کیوی، (جنوب شرق اردبیل) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.