سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توسعه پایدار در صنایع خمیر و کاغذ

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 778

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MDCONF01_005

Index date: 2 August 2017

توسعه پایدار در صنایع خمیر و کاغذ abstract

صنایع سلولزی با تولید فرآورده های بسیار متنوع در تامین نیازهای ضروری و استراتژیک جوامع بشری،ایجاد اشتغال و توسعه فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی نقش برجسته و شگرفی در مقیاس جهانیایفا می نمایند. صنایع خمیر و کاغذ، کاغذ و مقوا در مقایسه با سایر صنایع سلولزی که عمدتا فاقد مشکلاتزیست محیطی قابل ملاحظه هستند، به دلیل نوع و گستردگی تیمارهای شیمیایی، ظرفیت بالای تولید ومصرف زیاد آب و انرژی فسیلی، در چند دهه گذشته به لحاظ تاثیرات زیست محیطی و محدودیت هایمربوط به توسعه پایدار تحت تاثیر فشار سازمانهای ذیربط و هواداران محیط زیست بوده است. صنایع خمیرو کاغذ در حال بهره برداری در کشور ما اکثرا بیش از 25 سال قدمت داشته و دارای فرآیند تولید و تکنولوژیقدیمی و نسبتا ناکارآمد هستند. در نتیجه، نرخ مصرف آب، انرژی، مواد اولیه سلولزی، تولید پسآب، بارآلودگی ها و ضایعات جامد به ازاء هر تن محصول در این صنایع بسیار بالاتر از معیارها و استانداردهای قابلقبول است. جهت تضمین استمرار فعالیت های صنایع خمیر و کاغذ و تامین مستمر نیازهای ضروری واستراتژیک جوامع بشری، توسعه پایدار منابع و صنایع سلولزی جهت حفاظت از منابع طبیعی و پایداریاکولوژیکی و محیط زیست ضروری و حیاتی است. در این خصوص نظر به اینکه مواد اولیه اصلی صنایع خمیرو کاغذ از نوع سلولزی و عمدتا از منابع چوبی و اغلب از جنگلهای طبیعی تامین می شود و فرآیند تبدیلمواد اولیه سلولزی به فرآورده های کاغذ و مقوا منجر به دفع انواع آلودگی های آب و هوا می گردد، لذا لازماست: 1- راهکارهای لازم جهت تامین مواد سلولزی مورد نیاز با رعایت مسایل زیست محیطی و حفظحراست از منابع طبیعی اندیشیده شود 2- با انتخاب تکنولوژی مناسب در واحدهای جدید الاحداث و نیزاصلاح و بهبود فرآیند تولید در واحدهای قدیمی تر موجود، اولا حجم و بار آلودگی ها به حداقل ممکن تقلیلیابد، و ثانیا با بکارگیری تکنولوژی و روش های مناسب تصفیه، نسبت به کاهش پارامترهای آلوده کننده درپسآب و هوای دفع شده به محیط، جهت انطباق آنها با مقررات و استانداردهای زیست محیطی اقدام گردد.

توسعه پایدار در صنایع خمیر و کاغذ authors

وحید وزیری

استادیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه گنبدکاووس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
نجفی، ا.، فائزی پور، م.، خادمی اسلام، ه.، کاظمی نجفی، ...
ابوالفتحی، م. و حامدی نژاد، ا. 1389. بی ثباتی در ...
عمرانی، ق. 1384. مدیریت مواد زائد جامد. انتشارات علمی دانشگاه ...
حسین خانی، ح. 1387. استفاده از منابع سلولزی غیر چوبی ...
افطس، م. و پژویان، ج. 1375. تجزیه و تحلیل عوامل ...
برزگر شیری، م. و اخلاقی امیری، ز. 1388. استفاده از ...
_ Kushwaha, S.P.S., Mukhop adhyay, S., Prasad, V.H. and Kumar, ...
Vice, K., Trepte, R., Stuart, P. and Johnson, T. 1997. ...
Ferdosi, S. and Sadouh, M. 1988. Survey of solid WaSte ...
Storat, R. E. 1993. The U.S. pulp, paper and paperboard ...
Chandra, S. 1997. Effluent minimization- A little water goes a ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "توسعه پایدار در صنایع خمیر و کاغذ" توسط وحید وزیری، استادیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه گنبدکاووس نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صنایع خمیرکاغذ، صنایع سلولزی، توسعه پایدار، مسایل زیست محیطی، استاندارد زیست محیطی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 778 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که صنایع سلولزی با تولید فرآورده های بسیار متنوع در تامین نیازهای ضروری و استراتژیک جوامع بشری،ایجاد اشتغال و توسعه فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی نقش برجسته و شگرفی در مقیاس جهانیایفا می نمایند. صنایع خمیر و کاغذ، کاغذ و مقوا در مقایسه با سایر صنایع سلولزی که عمدتا فاقد مشکلاتزیست محیطی قابل ملاحظه هستند، به دلیل نوع و گستردگی تیمارهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توسعه پایدار در صنایع خمیر و کاغذ با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.