سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جذب داده متوالی جهت واسنجی مدل هیدرولوژیکی SWAT

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 870

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SDEWE02_088

Index date: 2 August 2017

جذب داده متوالی جهت واسنجی مدل هیدرولوژیکی SWAT abstract

جذب داده (data assimilation) امروزه به عنوان یکی از روش های مهم در پیش بینی پدیده ها و همچنین واسنجی مدل های هواشناسی وهیدرولوژیکی شناخته می شود. در این پژوهش به منظور شبیه سازی هیدرولوژیکی حوضه ی آبریز مهاباد چای (از زیرحوضه های دریاچهارومیه)، از مدل SWAT استفاده گردید. در این تحقیق برای واسنجی مدل SWAT از روش جذب داده ی فیلتر کالمن مبتنی بر آنسامبل(EnKF) استفاده شد. بدین منظور مدل هیدرولوژیکی بارش-رواناب حوضه ی آبریز مهاباد، ساخته شده با استفاده از مدل SWAT، درونالگوریتم EnKF که در محیط نرم افزار MATALB کد شده بود فراخوانی شد. شایان ذکر است که واسنجی مدل SWAT به طورمعمول با استفاده از بسته ی نرم افزاری SWAT-CUP انجام می شود. به همین جهت در این تحقیق برای نمایش کارایی روش جذب داده،از بسته نرم افزاری SWAT-CUP نیز برای واسنجی استفاده شده و نتایج آن با نتایج مربوط به جذب داده مقایسه شده است. به منظورواسنجی با استفاده از بسته نرم افزاری SWAT-CUP از الگوریتم SUFI-2 که یکی از روشهای واسنجی موجود در این بسته نرم افزاریاست، استفاده شد. در روشهای واسنجی معمول، پس از اجرای فرایند واسنجی، تنها یک مقدار مشخص به عنوان پارامتر مدل واسنجی شده،معرفی می شود. اما در فرایند واسنجی با استفاده از روش جذب داده، امکان تغییر مقادیر یک پارامتر مشخص، در هر گام زمانی وجود دارد.با توجه به نتایج به دست آمده، و به دلیل امکان تغییر مقدار پارامتر در روش جذب داده، واسنجی مدل با استفاده از این روش، منجربه نتایجدقیقتری نسبت به اجرای الگوریتم SUFI-2 از بسته نرمافزاری SWAT-CUP گردید.

جذب داده متوالی جهت واسنجی مدل هیدرولوژیکی SWAT Keywords:

, SWAT , تخمین پارامتر , جذب داده , فیلتر کالمن مبتنی بر آنسامبل , حوضه ی آبریز مهاباد

جذب داده متوالی جهت واسنجی مدل هیدرولوژیکی SWAT authors

مهراد بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم وصنعت ایران

حسین علیزاده

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

برات مجردی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Moradkhani, H. and Sorooshian, S.: General review of rainfallrunoff modeling: ...
Xie, X., & Zhang, D. (2010). Data assimilation for distributed ...
Chen, F., Crow, W. T., Starks, P. J., & Moriasi, ...
Han, E., Merwade, V., & Heathman, G. C. (2012). Imp ...
Sun, L., Nistor, I., & Seidou, O. (2015). Streamflow Data ...
Abbaspour KC, Yang J, Maximov I, Siber R, Bogner K, ...
Liu, Y., Weerts, A. H., Clark, M., Hendricks Franssen, H. ...
Moradkhani, _ (2008). Hydrologic remote sensing and land surface data ...
Da Ros, D. and Borga, M.: Adaptive use of a ...
Reichle, R. H., Koster, R. D., Liu, P., Mahanama, S. ...
Evensen, G. (1994). Sequential data assimilation with a nonlinear quasi ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جذب داده متوالی جهت واسنجی مدل هیدرولوژیکی SWAT" توسط مهراد بیات، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم وصنعت ایران؛ حسین علیزاده، استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران؛ برات مجردی، استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در سیستم های مهندسی انرژی، آب و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ؛SWAT، تخمین پارامتر،جذب داده، فیلتر کالمن مبتنی بر آنسامبل، حوضه ی آبریز مهاباد هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 870 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جذب داده (data assimilation) امروزه به عنوان یکی از روش های مهم در پیش بینی پدیده ها و همچنین واسنجی مدل های هواشناسی وهیدرولوژیکی شناخته می شود. در این پژوهش به منظور شبیه سازی هیدرولوژیکی حوضه ی آبریز مهاباد چای (از زیرحوضه های دریاچهارومیه)، از مدل SWAT استفاده گردید. در این تحقیق برای واسنجی مدل SWAT از روش جذب داده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جذب داده متوالی جهت واسنجی مدل هیدرولوژیکی SWAT با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.