سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ژئوپلیتیک، علم یا گفتمان: یک تردید فلسفی

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,685
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEOPOLITICS01_004

Index date: 4 February 2009

ژئوپلیتیک، علم یا گفتمان: یک تردید فلسفی abstract

هر یک از رشته های علمی به عنوان حوژه های معرفتی انسان یک وجود واقعی در عالم خلقت به عنوان مبنای فلسفی خود مورد مطالعه قرار داده و شناخت های حاصله و دانش کسب شده و فزاینده را در قالب حقایق، قوانین و نظریه های عمومی به طور پیوسته سازمان می دهد و بدین ترتیب پایداری موضوعی، قلمرو معرفتی و استحکان و بقای خود را تداوم می بخشد. ژئوپلیتیک از زمان وضع ان در یک قرن گذشته از نظر فلسفی و مفهومی دچار شناوری بوده و هنوز بر سر ماهیت آن اتفاق نظر وجود ندارد و دیدگاه های متفاوتی نظیر: مطالعه، گفتمان، مسائل، علم، مباحث، رویکرد و غیره درباره ان ابراز می شود. آنچه درباره ژئوپلیتیک نوشته و یا گفته می شود بیش از آنکه ماهیت، موضوع، ابعاد معرفت شناسانه و روش شناسی ان را مشخص می کند بیشتر شامل عبارتهای مبهم، دیدگاه های آمیخته با اغراض سیاسی، توصیف و تعبیر ها، کلی گوییها، اصطلاحات ربطی، جدولهای ذهنی، مونوگرافیهای توصیفی و نظایر آن است که اعتبار علمی ژئوپلیتیک را مخدوش نموده و مانع ازآن می شود که ژئوپلیتیک بتواند از ثبات موضوعی، فلسفی و روش شناسی علمی برخوردار شده و بتواند به گزاره های کلی و جهانشمول و نظیر قوانین، حقایق مسلم و نظریه های علمی تبیین کننده دست یابد.

ژئوپلیتیک، علم یا گفتمان: یک تردید فلسفی Keywords:

ژئوپلیتیک، علم یا گفتمان: یک تردید فلسفی authors

محمد رضا حافظ نیا

عضو هیدت علمی گروه جغرافیا دانشگاه تربیت مدرس

مقاله فارسی "ژئوپلیتیک، علم یا گفتمان: یک تردید فلسفی" توسط محمد رضا حافظ نیا، عضو هیدت علمی گروه جغرافیا دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنگره انجمن ژئوپلتیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ژئوپلیتیک،جغرافیای سیاسی،جغرافیا،سیاست هستند. این مقاله در تاریخ 16 بهمن 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2685 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هر یک از رشته های علمی به عنوان حوژه های معرفتی انسان یک وجود واقعی در عالم خلقت به عنوان مبنای فلسفی خود مورد مطالعه قرار داده و شناخت های حاصله و دانش کسب شده و فزاینده را در قالب حقایق، قوانین و نظریه های عمومی به طور پیوسته سازمان می دهد و بدین ترتیب پایداری موضوعی، قلمرو معرفتی ... .