تحلیل سینوپتیکی خشکسالی در بندر انزلی
Publish place: The Second National Seminar on Drought Effects/Management
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,505
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSDEM02_001
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1387
Abstract:
خشکی هوا ویژگی خاص مناطق با بارندگی کم و تبخیر زیاد است و منحصر به بخشهای خاصی از کره زمین است. اما خشکسالی عبارت است از کاهش میزان بارندگی به کمتر از میانگین طی یک سال. خشکسالی در تمام نقاط دنیا و حتی مناطق مرطوب رخ میدهد.
گیلان پر بارانترین منطقه ایران است و بندرانزلی پربارانترین شهر کشور است. متوسط بارش سالانه بندر انزلی 1858 میلیمتر است. شغل عمده مردم این منطقه کشاورزی است و زندگی مردم این منطقه ارتباط تنگاتنگی با کشاورزِی، آب و باران دارد، کاهش بارندگی خسارتهای شدیدی به زندگی مردم وارد میکند. با پیشبینی به موقع خشکسالی میتوان با برنامهریزی مناسب و اعمال مدیریت قوی برای استفاده از منابع آب از شدت خسارتهای خشکسالی کاست. برای پیشبینی وقوع خشکسالی راههای گوناگونی وجود دارد.
وقوع هر پدیده اقلیمی ارتباط تنگاتنگی با سیستمهای فشار و جابجایی آنها دارد، میتوان با کشف رابطه بین وقوع خشکسالی و وضعیت سینوپتیکی جو، اقدام به پیشبینی خشکسالی کرد. بررسی وضعیت فشار هوای سطح دریا و الگوهای هوا در لایههای پایینی و میانی جو نشان داد که وقوع خشکسالی در این منطقه از الگوهای خاص هوا تبعیت میکند و به واقع وضعیت سینوپتیک جو در وقوع خشکسالی در این منطقه بیشترین نقش را دارد.
Authors
امیر گندمکار
عضور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد