سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 576

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INTCONF02_034

Index date: 29 November 2017

بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران abstract

زمینه و هدف: معنویت بعدی در وجود انسان است که موجب تعالی او می گردد و با انسان شدن رابطه دارد. سلامت معنوی به عنوان یکی از ابعاد مهم سلامت، مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی می باشد. ارتقای سلامت معنوی دانشجویان با ارایه خدمات مشاوره معنوی امکان پذیر است. مشاوره معنوی باعث تسهیل و رشد سبک های مقابله ای و بهزیستی معنوی دانشجویان می گردد. دانشگاه می تواند موجب رشد شخصی و مسیر متعالی در زندگی گردد. در این راستا اساتید مشاور می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا نمایند. هدف پژوهش حاضر بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران بوده است. مواد و روش ها: در چارچوب یک پژوهش زمینه یابی و پس رویدادی، 43 استاد مشاور از دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایران، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در زمینه ارایه مشاوره معنوی ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که اساتید مشاور گزارش دادند اگر دانشجویی از بی معنایی و پوچی زندگی شکایت داشته باشد، 67/4% از آنها برقراری یک رابطه خوب و صمیمانه، همدلی/ همدردی و صحبت کردن با وی، 37/2% بررسی علل مشکل، 32/6% بحث در مورد اهداف خلقت، نعمت های خداوند، معاد و معنویت، 28% ارجاع برای مشاوره با متخصص مشاور/ روانشناس را به وی توصیه خواهند نمود. 93% گزارش دادند که گسترش مفاهیم معنوی بین دانشجویان تاثیر مثبت بر کل جامعه دارد. 81/4% وجود مفاهیم معنوی مانند سعه صدر، کمال، گذشت، وفاداری، بردباری، تواضع و ادب، صداقت، امانت، وظیفه شناسی و مسیولیت پذیری، انضباط، امید، عشق، هدف و معنا در زندگی و ایمان، 39/5% تقید به اصول اعتقادی/ مذهبی، انجام تکالیف دینی و رعایت اخلاقیات را از ویژگی های یک دانشجوی معنوی ذکر کردند. 37/2% گزارش دادند که برای انتقال یک مفهوم معنوی به دانشجویان، از شیوه نشان دادن الگوهای عملی و موفق استفاده نموده اند. نتیجه گیری: پایش معنوی برای سنجش و غربال گری سلامت معنوی دانشجویان پیشنهاد می گردد.

بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران Keywords:

بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران authors

محمدرضا پیرمرادی

استادیار، دکتری تخصصی روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

علی اصغر اصغرنژاد فرید

دانشیار، دکتری تخصصی روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی بالینی و گروه بهداشت روان، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

محبوبه دادفر

دکتری تخصصی روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

مقاله فارسی "بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران" توسط محمدرضا پیرمرادی، استادیار، دکتری تخصصی روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.؛ علی اصغر اصغرنژاد فرید، دانشیار، دکتری تخصصی روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی بالینی و گروه بهداشت روان، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.؛ محبوبه دادفر، دکتری تخصصی روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم انسانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اساتید مشاور، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی، مشاوره معنوی هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 576 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه و هدف: معنویت بعدی در وجود انسان است که موجب تعالی او می گردد و با انسان شدن رابطه دارد. سلامت معنوی به عنوان یکی از ابعاد مهم سلامت، مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی می باشد. ارتقای سلامت معنوی دانشجویان با ارایه خدمات مشاوره معنوی امکان پذیر است. مشاوره معنوی باعث تسهیل و رشد سبک های مقابله ای و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی دانشگاه علوم پزشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی دیدگاه های اساتید مشاور در زمینه ارایه مشاوره معنوی به دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی ایران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.