سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر اسید جیببرلیک و چینه سرمایی بر شکست خواب بذر فندق (.COryluS aVellana L) در جنگل های ارسباران

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 719

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARASBARAN01_071

Index date: 26 February 2018

اثر اسید جیببرلیک و چینه سرمایی بر شکست خواب بذر فندق (.COryluS aVellana L) در جنگل های ارسباران abstract

بذرفندق (COTyluS a Vellana) تحت شرایط طبیعی به دلیل پوسته سخت و رکود درونی در زمانی طولانی جوانهدار می شود که نرخ جوانهزنی آن اندک، نامنظم و غیر یکنواخت صورت می گیرد. تحقیق حاضر با هدف فایق آمدن به این مشکلات و بهبود صفات جوانه زنی انجام گرفت. برای این منظور، بذرهای رسیده فندق جنگلی در اوایل پاییز از رویشگاه مکیدی (جنگل ارسباران) جمع - آوری شد. به منظور شکستن خواب بذر، تیمارهای چینه سرمایی سه ماهه و چهارماهه و جیببرلین با غلظتهای 75 و 150 میلی گرم در لیتر استفاده شد. تیمارهای چینه سرمایی و جیببرلین بطور معنی داری درصد جوانهزنی و شاخصی بنیه بذر را در مقایسه با شاهد بهبود بخشید. در تیمار چینه سرمایی، بیشترین درصد جوانهزنی و شاخصی بنیه بذر به ترتیب با 55/3 درصد و 87/9 در چینه سرمایی چهار ماهه و در حالت بدون پوسته مشاهده شد. در تیمار جیببرلین، بیشترین درصد جوانهزنی و شاخصی بنیه بذر به ترتیب با 58/3 درصد و 106/7 در غلظت 150 میلی گرم در لیتر در حالت بدون پوسته مشاهده شد. در کلی، تیمار چینه سرمایی چهار ماهه و غلظت 150 میلی گرم در لیتر جیببرلین، بهترین تیمار برای تحریک جوانهزنی بذرهای فندق و همچنین بهبود خصوصیات دانه رستهای این گیاه پس از جوانهزنی میباشد.

اثر اسید جیببرلیک و چینه سرمایی بر شکست خواب بذر فندق (.COryluS aVellana L) در جنگل های ارسباران Keywords:

اثر اسید جیببرلیک و چینه سرمایی بر شکست خواب بذر فندق (.COryluS aVellana L) در جنگل های ارسباران authors

یونس رستمی کیا

بخش تحقیقات جنگلها و مراتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران

مسعود طبری کوچکسرایی

استاد گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

احمد اصغرزاده

دانشیار پژوهشی، موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

احمد رحمانی

دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات جنگل، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

مقاله فارسی "اثر اسید جیببرلیک و چینه سرمایی بر شکست خواب بذر فندق (.COryluS aVellana L) در جنگل های ارسباران" توسط یونس رستمی کیا، بخش تحقیقات جنگلها و مراتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران؛ مسعود طبری کوچکسرایی، استاد گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران؛ احمد اصغرزاده، دانشیار پژوهشی، موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.؛ احمد رحمانی، دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات جنگل، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی صیانت و حفاظت از جنگلهای ارسباران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله چینه سرمایی، جیبرلین،صفات جوانه زنی،قندق،مکیدی هستند. این مقاله در تاریخ 7 اسفند 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 719 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بذرفندق (COTyluS a Vellana) تحت شرایط طبیعی به دلیل پوسته سخت و رکود درونی در زمانی طولانی جوانهدار می شود که نرخ جوانهزنی آن اندک، نامنظم و غیر یکنواخت صورت می گیرد. تحقیق حاضر با هدف فایق آمدن به این مشکلات و بهبود صفات جوانه زنی انجام گرفت. برای این منظور، بذرهای رسیده فندق جنگلی در اوایل پاییز از رویشگاه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر اسید جیببرلیک و چینه سرمایی بر شکست خواب بذر فندق (.COryluS aVellana L) در جنگل های ارسباران با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.