سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر خشکسالی بر سیمای مراتع سیستان

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,486

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAUSROCWC01_038

Index date: 8 April 2009

بررسی تاثیر خشکسالی بر سیمای مراتع سیستان abstract

خشکسالی از جمله پدیده های طبیعی است که بویژه در نواحی خشک و نیمه خشک آثار زیانباری را به دنبال دارد. به طور کلی خشکسالی عبارتست از شرایط آب و هوایی خشک غیرعادی که به صورت عدم تعادل بارز هیدرولوژیکی بروز می کند. منطقه سیستان به علت موقعیت جغرافیایی خاص استقرار اراضی خود، که در محدوده جنوب شرقی کشور واقع شده در انتهای جبهه هوایی فاقد رطوبت حاصل از ناحیه آب و هوایی مدیترانه ای قرار گرفته و نسبت به سایر نقاط کشور کمتر از رطوبت بهره مند می گردد. همچنین به دلیل همجوار بودن با مرزهای نواحی خشک کشور افغانستان و پاکستان، دارای اقلیمی بسیار خشک با نزولات آسمانی بسیار کم و دوره خشکی طولانی و نوسانات بسیار زیاد می باشد. در بخش منابع طبیعی خسارات وارده در دو زیر بخش جنگل و بیابان چندان مهم نبوده و فقط زیربخش مراتع که نقش اساسی در تولید علوفه و چرای دام را بر عهده دارند، تحت تاثیر پدیده خشکسالی قرار گرفته است و براثر ایجاد نقصان بارندگی در سال 78 تا 79 و نیز کاهش آب ورودی به دریاچه هامون، سطحی معادل 200000هکتار از مراتع سیستان واقع در حاشیه همین دریاچه و 15000 هکتار از نی کاری های احیاء شده (درقالب طرح های مشارکت مردمی) در بستر دریاچه، متحمل خسارات بسیار شدید گشته که بالطبع آن به اکوسیستم مرتعی و بخش دام و دامداری هم خسارات زیادی وارد گردیده است به طوری که طبق برآوردهای انجام شده، درصد خسارات وارده به مراتع حاشیه و بستر دریاچه هامون 75-70 درصد اعلام گردیده است. لذا روش های اصلاح و احیای مراتع با توجه به عدم بارندگی سالیانه مقدور نبوده و تنها راه حل قابل اجرا، تأمین علوفه دام متکی به مرتع با توجه به شرایط بحرانی منطقه خواهد بود. همچنین ارایه راهکارهای مدیریت ریسک و بحران برای مقابله با خشکسالی در منطقه ضروری می باشد.

بررسی تاثیر خشکسالی بر سیمای مراتع سیستان Keywords:

بررسی تاثیر خشکسالی بر سیمای مراتع سیستان authors

محسن پادیاب

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حیدری شریف آباد، ح. 1383. " روش های کاهش خسارت ...
مصداقی، م. 1384. "مرتعداری در ایران"، انتشارات آستان قدس رضوی. ...
فصلنامه تخصصی مرتع- آبخیز- بیابان، شماره سوم- اسفند 81. ...
دلخوش، رضوی. 1382. بررسی تاثیر خشکسالی بر پوشش گیاهی استان ...
شریعتمداری، سید محمد حسین. 1380. آیا باید برای خشکسالی برنامه ...
میرزایی ندوشن، حسین. 1381. اثرات خشکی بر مراتع و راهکار ...
سیاه نور، رضا و خادمی، کریم، بررسی اثر خشکسالی و ...
روزنامه زاهدان، دوشنبه 25 شهریور 1381 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر خشکسالی بر سیمای مراتع سیستان" توسط محسن پادیاب، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج؛ یاسر قاسمی آریان؛ محمد رضوی مقدم نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی بحران آب در کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیستان، خشکسالی، دریاچه هامون، مرتع هستند. این مقاله در تاریخ 19 فروردین 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1486 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خشکسالی از جمله پدیده های طبیعی است که بویژه در نواحی خشک و نیمه خشک آثار زیانباری را به دنبال دارد. به طور کلی خشکسالی عبارتست از شرایط آب و هوایی خشک غیرعادی که به صورت عدم تعادل بارز هیدرولوژیکی بروز می کند. منطقه سیستان به علت موقعیت جغرافیایی خاص استقرار اراضی خود، که در محدوده جنوب شرقی کشور واقع ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر خشکسالی بر سیمای مراتع سیستان با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.