سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از آب شور به همراه نیتروژن و تاثیر آن در خاک پس از کشت گیاه جو رقم نصرت

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,759

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAUSROCWC01_040

Index date: 8 April 2009

استفاده از آب شور به همراه نیتروژن و تاثیر آن در خاک پس از کشت گیاه جو رقم نصرت abstract

کاربرد منطقی آب شور به عنوان یک منبع آب آبیاری ضمن افزایش تولیدات کشاورزی، می تواند از رقابت موجود برای آب غیر شور نیز بکاهد. تعداد بیشماری از برهمکنش های شوری و عناصر غذایی به طور همزمان در خاک اتفاق می افتد. در خاکهای شور به دلیل وجود بیش از حد یک یا چند عنصر غذایی در محلول خاک، تعادل تغذیه گیاه به هم خورده و این امر بررسی واکنش گیاه به کودها را دشوار می سازد. در این میان هنگامی که گیاهان تحت تنش شوری قرار می گیرند جذب نیتروژن از خاک بیش از سایر عناصر غذایی کاهش می یابد. در این مطالعه تاثیر شش نسبت آنیونی کلر به سولفات (شاهد (C0S0)، نسبت 1:1 (C1S1)، نسبت 2:1 (C1S2) ، نسبت 3:1 (C1S3) ، نسبت 1:2 (C2S1) ، نسبت 1:3 (C3S1) ) به همراه مصرف کود نیتروژن در 2 مقدار کود 75 (N1) و 150 (N2) کیلوگرم نیتروژن در هکتار بر خهاک پس از کشت گیاه جو رقم نصربت به صورت ازمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه اجرا و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد هدایت الکتریکی عصارۀ اشباع خاک پس از برداشت گیاه جو در تمامی نسبت ها در مقایسه با شاهد افزایش یافت. همچنین افزایش نسبت های آنیونی کلر به سولفات آب آبیاری، غلظت کاتیون های کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم عصارۀ اشباع خاک را افزایش داد. به طوری که غلظت کاتیون های فوق در دو تیمار C2S1 و C3S1 حداکثر افزایش را نسبت به تیمار شاهد نشان دادند. حداکثر غلظت نیتروژن کل تحت تاثیر نسبت های آنیونی در تیمارهای C1S2 و C1S1 مشاهده گردید. غلظت کلیه کاتیون ها تحت تاثیر مصرف کود نیتروژن نسبت به غلظت اولیه آنها در خاک آزمایشی افزایش داشت. در رابطه با غلظت عناصر ضروری K,P,N در خاک تحت تاثیر مقادیر نیتروژن مصرفی اختلاف معنی داری در مقادیر N,P در دو سطح 75و150 کیلوگرم در هکتار مشاهده شد. حداکثر هدایت الکتریکی تحت تاثیر نسبت های آنیونی و نیتروژن مصرفی در تیمار C3S1N2 و پس از آن در تیمارهای C1S1N1 و C1S2N2 نسبت به شاهد مشاهده شد. غلظت کاتیون های محلول (Ca,Mg,Na,K) تحت تاثیر نسبت های آنیونی و نیتروژن مصرفی در نسبت های مختلف در مقایسه با مقدار نها در خاک قبل از کشت افزایش داشت. به طورکلی شوری جذب عناصر و تجمع آن را در گیاه با کاهش در قابلیت دسترسی آنها از خاک خصوصا نیتروژن توسط کلر و ایجاد عدم تعادل یونی براثر برهمکنش رقابتی بین عناصر به ویژه نسبت سولفات به کلسیم (SO4=/Ca ) ، کلر به پتاسیم (CL/K)، کلر به منیزیوم (CL/Mg) و کلر به سدیم (CL/Na) در هنگام جذب توسط گیاه از خک، را کاهش داد. همچنین رقابت کاتیون های دو ظرفیتی کلسیم و منیزیوم برای جذب توسط گیاه در خاک کاملاً مشهود بود. این بررسی نشان داد که به طور کلی در آب شور با نسبت برابر کلر و سولفات، اثرات منفی شوری تا حدودی کاهش داشت و اثرات منفی از جمله تجمع یون ها درمحلول خاک و ایجاد سمیت ویژه یون با افزایش نسبت های آنیونی کلر به سولفات بارزتر بود.

استفاده از آب شور به همراه نیتروژن و تاثیر آن در خاک پس از کشت گیاه جو رقم نصرت Keywords:

آب شور , نسبت های آنیونی کلر به سولفات , نیتروژن , جو رقم نصرت

استفاده از آب شور به همراه نیتروژن و تاثیر آن در خاک پس از کشت گیاه جو رقم نصرت authors

مهرنوش اسکندری تربقان

خراسان شمالی، بجنورد، بولوار دولت، باغ کشاورزی ، مرکز تحقیقات کشاورزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کیانی، ع. و م. کلاته عربی _ 1382. تاثیر آب ...
ملکوتی، م. ج. و پ. کشاورز .1385. نگرشی بر حاصلخیزی ...
فیضی، م. 1381. تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد محصول ...
Grattan, S.R. and C.M. Grieve. 1999. Sal inity-mineral nutrient relations ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده از آب شور به همراه نیتروژن و تاثیر آن در خاک پس از کشت گیاه جو رقم نصرت" توسط مهرنوش اسکندری تربقان، خراسان شمالی، بجنورد، بولوار دولت، باغ کشاورزی ، مرکز تحقیقات کشاورزی نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی بحران آب در کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب شور، نسبت های آنیونی کلر به سولفات، نیتروژن ، جو رقم نصرت هستند. این مقاله در تاریخ 19 فروردین 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1759 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کاربرد منطقی آب شور به عنوان یک منبع آب آبیاری ضمن افزایش تولیدات کشاورزی، می تواند از رقابت موجود برای آب غیر شور نیز بکاهد. تعداد بیشماری از برهمکنش های شوری و عناصر غذایی به طور همزمان در خاک اتفاق می افتد. در خاکهای شور به دلیل وجود بیش از حد یک یا چند عنصر غذایی در محلول خاک، تعادل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از آب شور به همراه نیتروژن و تاثیر آن در خاک پس از کشت گیاه جو رقم نصرت با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.