تاثیر شوری آب آبیاری بر میزان مصرف پتاسیم در کشت گندم

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,445

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_491

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

مطالعات زیادی در رابطه با مدیریت آب و خاک در خاکهای کشور انجام شده ولی اطلاعات لازم در خصوص مدیریت کود در این شرایط ناقص بوده و تا کنون توجهی خاص به وضعیت استثنائی آنها از نظر نیاز غذایی محصولات مختلف نشده است مطالعات کراس (1992) در پاکستان نشان داد که در خاکهای شور مصرف پتاسیم موجب افزایش راندمان مصرف نیتروژن می گردد . برن اشتاین وهمکاران (1974) اعلام داشتند شوری خاک باعث زود گل کردن و زودرسی گیاه می گردد و پتاسیم در برگ کاهش می یابد . درودی و سیادت (1378) نشان دادند که به دلیل همبستگی قوی بین غلظت کلر و پتاسیم در برگ پرچم گندم و همبستگی ضعیف بین کلر و سایر کاتیونها در شرایط شور احتمالاً مقداری از پتاسیم جذب شده توسط گیاه برای خنثی کردن بار الکتریکی کلر ذخیره شده در واکوئل ها حبس گردیده و کمک به واکنش های حیاتی نمی نماید، در نتیجه علی رغم بالا بودن غلظت پتاسیم در اندام هوایی گندم، علائم کمبود پتاسیم در گندم ظاهر می گردد ملاحسینی (1383) گزارش نمود که درشوری آب آبیاری معادل 5 دسی زیمنس بر متر درمنطقه ورامین، مصرف سولفات پتاسیم به میزان چهار برابر توصیه معمول، بیشترین عملکرد دانه و کاه را درگندم ارقام قدس و مهدوی بدنبال داشته است . وکیل و همکاران (1382) اثر منابع و مقادیر مختلف کودهای پتاسیمی بر غلظت عناصر غذایی گندم در شرایط شور را مورد بررسی قرار دادند . این محققین از آزمایش خود چنین نتیجه گیری نمودند که در محیط های شور با افزایش غلظت سدیم در محیط ریشه و کاهش نسبت پتاسیم به سدیم (K/Na) جذب پتاسیم و سایر عناصر غذایی کاهش می یابد . هیکال (1990) l در یک مطالعه گلخانه ای بر روی گندم و جو مشاهده نمود افزایش پتاسیم محلول خاک باعث افزایش مقاومت به شوری می شود . درودی و سیادت (1379) طی یک مطالعه تأثیر شوری آب آبیاری، سولفات پتاسیم و اوره بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی د رگندم را مورد بررسی قرار دادند و گزارش کردند که با مصرف متعادل اوره و سولفات پتاسیم می توان تنش شوری را در گندم کاهش داد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بلالی، محمدرضا، پرویز مهاجرمیلانی، زهرا خادمی، محمد‌سعید درودی، حمیدحسین مشایخی، ...
  • درودی، محمد سعید و حمید سیادت. 1379. تاثیر شوری آب ...
  • درودی، محمدسعید. حمید سیادت، (1378). تاثیر شوری آب آبیاری، سولفات ...
  • ملا حسینی، حمید . 1383 . اثر پتاسیم در تحمل ...
  • وکیل، رضا، محمد هادی میرزا پور، امیر حسین خوشگفتار، امیر ...
  • Bernstein, L., L. E. Francois and R. A. Clark. (1974). ...
  • Heakal, M.S.1990. Combined effects of leaching fraction salinity and potassium ...
  • Krauss, A. (1992). Role of potassium in nutrient efficiency 4th ...
  • نمایش کامل مراجع