سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقدی بر برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی با استفاده از فلسفه ساخت و ساز ناب (Iean construction)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,495

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IPMC05_033

Index date: 16 July 2009

نقدی بر برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی با استفاده از فلسفه ساخت و ساز ناب (Iean construction) abstract

همه مدیران تمایل به تسریع یا کاهش انحراف پروژه ها دارند، اما با این وجود و علیرغم برنامه ریزی های تفصیلی در ابتدای پروژه ها، میانگین انحراف زمان و هزینه در پروژه های عمرانی کشور معمولاً بسیار بیشتر از پیش بینی ها است. براساس آمار گزارش شده از سوی مسئولین سازمان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ، میانگین وزنی زمان اجرای طرح های ملی که در سال 82 در ایران خاتمه یافته اند، بیش از یک دهه یعنی حدود 11 سال بوده است. این در حالی است که در کشورهای برخوردار از توسعه صنعتی، ارقام متناظر زمان اجرای طرح های ملی حدود چهار سال یعنی بیش از 2/5 برابر کوتاه تر از ارقام گزارش شده در ایران است. باید دانست که شرایط حاکم بر طرح های عمرانی بازتاب شیوه های مدیریت مجموعه های مرتبط با آنهاست بنابراین شیوه های نوین مدیریتی می تواند راهگشا باشد. در حالیکه در ادبیات مدیریت، هدف از مرحله کنترل بررسی میزان انحراف از برنامه و تشخیص عوامل ایجاد این انحراف برای جلوگیری از تکرار آنها و بازگشت به میزان پیشرفت برنامه ریزی شده می باشد، از بررسی میزان انحراف از برنامه پروژه های عمرانی ملی در سالهای مختلف، مشاهده می شود که درصد انحراف از برنامه در سالهای گذشته نه تنها ثابت نمانده است که تقریباً هر ساله با مقداری افزایش نسبت به سال قبل خود نیز مواجه بوده است. یکی از عوامل موثر در تاخیر پروژه های عمرانی ماهیت برنامه ریزی این نوع پروژه ها می باشد که کمتر بدان پرداخته شده است. در این مقاله با بررسی نحوه برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی، تحلیل می شود که مبنای برنامه ریزی پروژه های عمرانی و متعاقب آن کنترل رایج در کارهای عمرانی بر پایه غلطی بنیان نهاده شده است و ماهیت این نوع برنامه ریزی(برنامه ریزی رایج طرحهای عمرانی) دلیلی روشن برای عدم تحقق برنامه های پیش بینی شده می باشد. همینطور ، سیستم برنامه ریزی و کنترلی جدیدی بنام Last Planner که از آموزه های ناب سازی ساخت و ساز (Lean Construction) بدست آمده، نیز توضیح داده می شود.

نقدی بر برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی با استفاده از فلسفه ساخت و ساز ناب (Iean construction) Keywords:

نقدی بر برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی با استفاده از فلسفه ساخت و ساز ناب (Iean construction) authors

محمدتقی بانکی

استادیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امیر زویچی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
I1] شیرمحمدی، علی، سخنرانی اغازین دومین کنفرانس مدیریت پروژه، خبرگزاری ...
روبرت ب هریس، برنامه ریزی شبکه ای، بانکی، محمد تقی، ...
انتشارات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاونت امور فنی، ...
تروهید، امین، 1382، تدوین متدولوژی تعیین سهم فعالیت های پروژه ...
[ه]حمید حسین انواری، سید بهزاد اغداشی، تفکر ناب در پروژه ...
محمد مهدی لطفی، الهام محتشمی، مقایسه تکنیک زمانبندی سنتی CPM ...
انتشارات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاونت امور فنی، ...
Rick Best And Richard De Valence :Editor, Construction Building And ...
Koskela, K. (1992) , "Application of the new production philosophy ...
Tech. Rep. No.72, Center for Integrated Facility Engineering, Stanford Univ., ...
Balard, G. (2000). "The last pla6ner system of production control." ...
Ballard, G., and Howell, G. (2004). "An Update _ Last ...
Ballard, G. (1999). "Improving work flow reliability. " Proc. , ...
Rick Best And Richard De Valence :Editor, Construction Building And ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقدی بر برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی با استفاده از فلسفه ساخت و ساز ناب (Iean construction)" توسط محمدتقی بانکی، استادیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ امیر زویچی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ساخت و ساز ناب، برنامه ریزی، کنترل، سیستم Last Planner هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2495 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که همه مدیران تمایل به تسریع یا کاهش انحراف پروژه ها دارند، اما با این وجود و علیرغم برنامه ریزی های تفصیلی در ابتدای پروژه ها، میانگین انحراف زمان و هزینه در پروژه های عمرانی کشور معمولاً بسیار بیشتر از پیش بینی ها است. براساس آمار گزارش شده از سوی مسئولین سازمان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقدی بر برنامه ریزی رایج در طرحهای عمرانی با استفاده از فلسفه ساخت و ساز ناب (Iean construction) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.