سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گونه شناسی و شناخت عوامل هویت ساز حسینیه های قاجاریه (نمونه موردی: حسینیه مجتهد اردبیل، تکیه معاون الملک کرمانشاه، حسینیه محمدیه نایین)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 523
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CONARCIT01_005

Index date: 23 June 2018

گونه شناسی و شناخت عوامل هویت ساز حسینیه های قاجاریه (نمونه موردی: حسینیه مجتهد اردبیل، تکیه معاون الملک کرمانشاه، حسینیه محمدیه نایین) abstract

هدف از این پژوهش شناخت تجربیات معمارانه ی دوره ی قاجار در ساخت حسینیه ها میباشد؛ بنابراین سعی دارد با بررسی نمونه هایی از حسینیه های این دوره، به این پرسشها پاسخ دهد که الگوی معماری حسینیه های قاجار متشکل از چه عناصر و مفاهیمی میباشد و چه تفاوت ها و شباهتهایی با سایر حسینه های هم عصر خود دارد چه عواملی باعث هویت بخشی و تمایز حسینیه ها از سایر ابنیه مذهبی شده است برای این منظور، نمونه هایی از شهرهای اردبیل، کرمانشاه و نایین (حسینیه مجتهد، معاون الملک و محمدیه) انتخاب شده اند. روش تحقیق توصیفی- تاریخی و رویکرد حاکم بر تحقیق کیفی میباشد و داده ها از طریق مطالعات میدانی و کتابخانه ای جمع آوری شده است. نتایج نشان میدهد این ابنیه به لحاظ تیپولوژی پلانی، اندام های فضایی و گونه شناسی نماها در یک گونه جای نمی گیرند اما به لحاظ کارکرد و دوره ی تاریخی و فناوری ساخت و اندامهای ساختمانی (مصالح و سازه) در یک گونه دسته بندی می شوند. همچنین عوامل هویت ساز5 این ابنیه عوامل کالبدی، معنایی، زیبایی شناختی، زیست محیطی و فرهنگی-اجتماعی میباشد.

گونه شناسی و شناخت عوامل هویت ساز حسینیه های قاجاریه (نمونه موردی: حسینیه مجتهد اردبیل، تکیه معاون الملک کرمانشاه، حسینیه محمدیه نایین) Keywords:

گونه شناسی و شناخت عوامل هویت ساز حسینیه های قاجاریه (نمونه موردی: حسینیه مجتهد اردبیل، تکیه معاون الملک کرمانشاه، حسینیه محمدیه نایین) authors

زهره خوش اندام

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری، دانشگاه محقق اردبیلی

وحید وزیری

استادیار گروه معماری، دانشکده معماری، دانشگاه محقق اردبیلی

مقاله فارسی "گونه شناسی و شناخت عوامل هویت ساز حسینیه های قاجاریه (نمونه موردی: حسینیه مجتهد اردبیل، تکیه معاون الملک کرمانشاه، حسینیه محمدیه نایین)" توسط زهره خوش اندام، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری، دانشگاه محقق اردبیلی؛ وحید وزیری، استادیار گروه معماری، دانشکده معماری، دانشگاه محقق اردبیلی نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پژوهش های نوین در معماری با رویکرد تعامل انسان و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حسینیه، هویت، حسینیه مجتهد اردبیل، تکیه معاون الملک کرمانشاه، حسینیه محمدیه نایین هستند. این مقاله در تاریخ 2 تیر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 523 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این پژوهش شناخت تجربیات معمارانه ی دوره ی قاجار در ساخت حسینیه ها میباشد؛ بنابراین سعی دارد با بررسی نمونه هایی از حسینیه های این دوره، به این پرسشها پاسخ دهد که الگوی معماری حسینیه های قاجار متشکل از چه عناصر و مفاهیمی میباشد و چه تفاوت ها و شباهتهایی با سایر حسینه های هم عصر خود دارد ... .