برای مدت بیش از بیست سال، اکثر محققان علوم رفتاری و محیطی، طراحی شده را به عنوان یک جعبه سیاه در نظر گرفته اند، بیشتر به دنبال ارتباط اجتماعی و رفتاری آن بودند تا ارایه توضیحات تیوری موردنیاز و چرایی و چگونگی ارتباط بین محیط زندگی با هدف و رفتار آنها. و به واقع به کتابی نظری نیاز است که درباره ی چگونگی مسیله ریشه ای و اساسی در مطالعات محیطی و رفتاری موضوعات را مطرح کند و بیان دارد که ماهیت ارتباطات اجتماعی، سازمانده ی فضایی است.
منطق اجتماعی فضایی هانسون و
هیلیر برای ما یک اصل و یک چالش عقلی، دقیق، زمان بند و متقاعد کننده بشمار می رود. کتاب زمانی عرضه شد که به لحاظ مفهومی هنوز مدل های کافی از محیط کالبدی که به جنبه های فیزیکی حساس باشند و مدل هایی که قادر به هماهنگی کافی با تحلیل های اجتماعی رفتاری باشند وجود نداشته است.
منطق اجتماعی فضا، همراه با تعداد کمی از تیوری های نظری پیشگام دیگر، اساس یگانه و جدی را برای مطالعات حقیق معماری مردم و مکان ها ارایه می دهند؛ این مسیله به تنهایی آن را به کتابی لازم برای آنهایی که علاقه فکری و عملی به انسان و مکان ها دارند، تبدیل می سازد و از سه دیدگاه فرا نظریه، نظریه و روش شناسی برای خلاصه کردن کتاب استفاده خواهد شد و
بازخوانی هدفمند و تحلیل گرانه این تیوری را جامع و بروز خواهد کرد.