سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

قابلیت کمپوست زباله توسط کرمهای خاکی در مازندران

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,029

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH10_101

Index date: 16 August 2009

قابلیت کمپوست زباله توسط کرمهای خاکی در مازندران abstract

اهمیت دفع بهداشتی زباله همراه با پیامدهای زیست محیطی شان به خوبی شناخته شده است. عدم مدیریت صحیح زباله نه تنها سبب بیماریهای واگیر، تجمع مگس و حشرات موذی و تعفن و زشتی مناظرمی شود، بلکه می تواند با آلودگیهای زیست محیطی بویژه آلودگی آب، خاک و هوا آسیب های فراوانی ایجاد نمایند. بنابراین توسعه روش مناسب جهت دفع زباله ها بدون آلودگی محیط زیست دارای اهمیت ویژه است. یکی از روشهای بسیار مناسب ، تبدیل آنها به کمپوست توسط کرمهای خاکی و بهره گیری بهینه از آنها به عنوان کود گیاهی آلی در کشاورزی است. در حال حاضر در ایران دفع زباله در شهر ها و روستا ها دارای مشکلات بهداشتی فراوانی بوده وباعث تهدید سلامتی انسان و آلودگی محیط زیست می گردد. مطالعه حاضر با توجه به نقش مؤثر کرمهای خاکی در تبدیل زباله های خانگی به کود آلی (کمپوست ) انجام شده است . هدف از انجام این پژوهش شناسایی انواعی از کرمهای خاکی می باشد که بهترین قابلیت تولید کمپوست از زباله های خانگی را در محدوده استان مازندران دارا می باشد، تا با شناسایی آن نوع یا انواع ، استفاده از آنها را جهت تهیه کود کمپوست در استان مازندرا ن پیشنهاد کنیم . در این تحقیق ابتدا انواع مختلف کرمهای خاکی بر اساس ویژگیهای ظاهری تفکیک گردید . سپس تعداد و وزن مشخصی از هر نوع کرم خاکی در بستری از خاک قرار گرفت . به منظور ایجاد بستری مناسب ، تعدادی گلدان پلاستیکی مورد استفاده قرار گرفت .در بسترها 4 سانتیمتر ماسه ریز کف گلدان ها و روی آن به ضخامت حدود 4 سانتیمتر خاک نرم (بافت متوسط ) ریختیم . سپس کرمهای خاکی را روی بستر قرار دادیم. روی این لایه به ضخامت حدود 2 سانتیمتر کود حیوانی ریختیم. جهت حفظ رطوبت بطور متناوب به بستر ها آب افزوده شد سپس 17 روز پس از اولین بارگیری و 35 روز پس از دومین بارگیری ، خاک بستر های مختلف از لحاظ ترکیب شیمیایی (...، P ، N) و کیفیت میکروبی مورد بررسی قرار گرفت نسبت C/N پس از 17 روز فاصله زمانی از اولین بارگیری 7/5 درصد و پس از 35 روز فاصله زمانی از اولین بارگیری اولین 15 درصد کاهش نشان داد. بعلاوه روند افزایش کربن آلی و کل ، ازت و فسفر ، مواد آلی و COD در طی فرآیند ورمی کمپوستینگ گویای عملکرد کرمهای خاکی است. نتایج تحقیقات نشان داد که کرم خاکی (Eisenia foetida) بهترین راندمان تولید ورمی کمپوست را طی 17 روز پس از اولین بارگیری دارا می باشد .همچنین مطالعات انجام شده ، 35 روز پس از دومین بارگیری ، برتری قاطع و مشخصی را نسبت به دوره اول نشان نمی دهد .

قابلیت کمپوست زباله توسط کرمهای خاکی در مازندران Keywords:

مازندران / کرم خاکی / قابلیت کمپوست / ورمی کمپوست

قابلیت کمپوست زباله توسط کرمهای خاکی در مازندران authors

ذبیح الله یوسفی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

مرضیه واعظ زاده

کارشناس بهداشت محیط

عبدالایمان عمویی

اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل

حسینعلی اصغرنیا

اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عمرانی، قاسمعلی - مواد زاید جامد جلد اول - انتشارات ...
پی هیکمن، کلیوند - رابرتس، لاری اس - لارسون، آلن ...
اصغرنیا، حسینعلی - عمرانی، قاسمعلی -محمودی، محمود - کریمی نیا، ...
عبدلی، محمد علی - سیستم مدیریت مواد زاید جامد شهری ...
چوپانوگلوس، جرج - مترجم : مجلسی، منیره - مدیریت مواد ...
عمرانی، قاسمعلی - زباله و دفع بهداشتی آن - محل ...
پرورش و شاه منصوری، مترجم - «تهیه کود آلی کمپوست»، ...
اصغرنیا، حسینعلی - عمرانی، قاسمعلی -عمویی، عبدلایمان - مقایسه کمپوست ...
Copyright 2003, WORMFARN COM site Design by in command Interactive ...
wysiwyg _ / 5 / http. // www. angelfire . ...
http : // www . Dn. state. mo. us / ...
By Gillioan Elcock _ Joseie mortens (Canada s office of ...
By marg J . Tynes-January 18 , 1999 , Http ...
The solid waste District of loporte county (219) 326 0014 ...
http: // www. parsbiology _ com / blog / journal ...
WWW _ se-net.co.ir 18- Vermicompo st.com ...
http:// _ i rib .ir/auouzesh/ j/poudman- gol / taghzyeh/ page ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "قابلیت کمپوست زباله توسط کرمهای خاکی در مازندران" توسط ذبیح الله یوسفی، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران؛ مرضیه واعظ زاده، کارشناس بهداشت محیط؛ عبدالایمان عمویی، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل؛ حسینعلی اصغرنیا، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مازندران / کرم خاکی / قابلیت کمپوست / ورمی کمپوست هستند. این مقاله در تاریخ 25 مرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2029 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اهمیت دفع بهداشتی زباله همراه با پیامدهای زیست محیطی شان به خوبی شناخته شده است. عدم مدیریت صحیح زباله نه تنها سبب بیماریهای واگیر، تجمع مگس و حشرات موذی و تعفن و زشتی مناظرمی شود، بلکه می تواند با آلودگیهای زیست محیطی بویژه آلودگی آب، خاک و هوا آسیب های فراوانی ایجاد نمایند. بنابراین توسعه روش مناسب جهت دفع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله قابلیت کمپوست زباله توسط کرمهای خاکی در مازندران با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.