سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 887

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GERMANCONF01_198

Index date: 17 August 2018

الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان) abstract

معماری بومی، شاخه ای از معماری بر پایه نیازهای منطقه ای و مصالح ساختمانی است که بازتابی از سنت های منطقه ایمیباشد. معماری بومی در طول زمان بر اساس پیشینه محیطی، فرهنگی، فناوری و تاریخی که در آن وجود داشته تکامل یافته است. هر منطقه، بنا به فراخور مکانی خود، دارای الگوهای پایدار در جهت افزایش حد آسایش انسان رادارا می باشد. این الگوها میتوانند در پاره ای موارد، دارای مشابهت ها و تفاوتهایی باشند. در واقع توجه به معماری بومی از چندین جهت مورد بررسی بوده که شامل طراحی بومی، توجه به مصالح اقلیمی و زمین شناسی میباشد. دراین راستا توجه به جهت گیری ساختمان، نحوه دریافت انرژی خورشیدی از جداره ها و همینطور بهره گیری از تهویه طبیعی برای از بین رفت رطوبت بالای ساختمان، از اهداف معماری بومی می باشد. منطقه مورد مطالعه در این پژوهش استان گیلان و اقلیم معتدل و مرطوب است. در این پژوهش به بررسی خانه مسکونی در لنگرود و لاهیجان و تحلیل آنها، به شناخت عوامل موثر در جهت رسیدن به معماری همساز با اقلیم و شناخت عناصر بومی در روند شکل گیریاین ساختمان ها پرداخته شده است. به این صورت که استراتژی های طراحی غیرفعال در جهت رسیدن به معماری همساز با اقلیم با نرم افزار Climate consultant معرفی شدند. روش تحقیق پیش رو به صورت مطاله کیفی وهمینطور برداشت میدانی و تجربه مستقیم نگارندگان صورت پذیرفته است. نتایج شامل راهبردهای موثر طراحی همساز با اقلیم منطقه معتدل و مرطوب است.

الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان) Keywords:

الگوهای پایدار , مسکن روستایی , معماری همساز با اقلیم , لاهیجان , لنگرود , اقلیم معتدل و مرطوب

الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان) authors

عبداله بقائی دائمی

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

مهسا ملک فرنود

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

مریم اصغرزاده خرمدره یی

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

حمیدرضا مردانی

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

مقاله فارسی "الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان)" توسط عبداله بقائی دائمی، کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران؛ مهسا ملک فرنود، کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران؛ مریم اصغرزاده خرمدره یی، کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران؛ حمیدرضا مردانی، کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی علوم و مهندسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله الگوهای پایدار، مسکن روستایی، معماری همساز با اقلیم، لاهیجان، لنگرود، اقلیم معتدل و مرطوب هستند. این مقاله در تاریخ 26 مرداد 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 887 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری بومی، شاخه ای از معماری بر پایه نیازهای منطقه ای و مصالح ساختمانی است که بازتابی از سنت های منطقه ایمیباشد. معماری بومی در طول زمان بر اساس پیشینه محیطی، فرهنگی، فناوری و تاریخی که در آن وجود داشته تکامل یافته است. هر منطقه، بنا به فراخور مکانی خود، دارای الگوهای پایدار در جهت افزایش حد آسایش انسان رادارا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان) با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.