سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش بینی ریسک سیلاب در یک حوضه آبریز با استفاده از مدلهای آماری (مطالعه موردی :  حوضه آبریز کارده)

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,813

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

COWR01_129

Index date: 17 February 2006

پیش بینی ریسک سیلاب در یک حوضه آبریز با استفاده از مدلهای آماری (مطالعه موردی :  حوضه آبریز کارده) abstract

با بروز پدیده تغییر اقلیم و دخالت روز افزون بشر در اقلیم جهانی دو سانحه طبیعی خشکسالی و سیل، بخشهای مختلف کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهند. کشور ما نیز در چند سال اخیر به تناوب شاهد وقوع سیلاب ها و خشکسالیهای شدید در اکثر نقاط بوده است، بویژه آنکه بروز توام این دو سانحه طبیعی یکدیگر را تقویت می کنند به گونه ای که در اثر وقوع خشکسالیهای شدید، پوشش گیاهی و رطوبت خاک از بین می رود که این خود عامل تسهیل کننده جریان یافتن سیلابهای مخرب است و از سوی دیگر بروز سیلابهای شدید نیز باعث از بین رفتن اراضی زراعی و شسته شدن خاکهای حاصلخیز می شود که این امر اثرات خشکسالی را در این منطق تشدید می کند. در این حوضه آبریز که از پتانسیل سیل خیزی نسبتا بالایی بر خوردار است، با اعمال یک مدیریت صحیح و جامع، علاوه بر آنکه اثرات و صدمات سیلاب را می توان کاهش و یا تخفیف داد می توان از سوانح طبیعی، برای افزایش پتانسیل آبی موجود در منطقه نظیر افزایش رطوبت خاک منطقه، تغذیه آبخانه های زیر زمینی و افزایش ذخیره آب دریاچه پشت سد ها نیز بهره برد که لازمه این امر وجود یک مدیریت ریسک سیل جامع و بهینه در این حوضه آبریز است. در این تحقیق، حوضه آبریز (کارده) که در نزدیکی شهر مشهد واقع شده است به عنوان مطالعه موردی در نظر گرفته شد و ریسک سیلابهای جریان یافته در این حوضه با استفاده از سه نوع مدل آماری: 1) توابع توزیع احتمال، 2) مدل رگرسیونی، 3) مدل سری زمانی ARIMA مدلسازی شد. طبق نتایج حاصل از آزمون مدلهای بدست امده، توابع توزیع احتمال، به خوبی قادر به مدلسازی ریسک سیلابهای حوضه نبودند. مدل رگرسیونی نیز به علت اینکه از یک روند کلی تبعیت می نمود، جوابهای قابل قبولی ارائه نمی کرد.در نهایت مدل های سری زمانیARIMA از مراتب مختلف مورد آزمون قرار گرفتند که در نهایت مدل ARIMA(1,2,3) بهترین برازش آماری را ارائه کرد. طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق، با استفاده ترکیبی از سه مدل آماری توابع توزیع احتمال ، مدل رگرسیونی و مدل سری زمانیARIMA می توان یک مدل مناسب برای مدیریت ریسک سیلاب برای حوضه کارده بدست آورد که بصورت کاربردی و عملیاتی قابل استفاده بوده و همچنین نتایج این تحقیق برای سایر حوضه های آبریز مشابه نیز قابل بسط و استفاده است.

پیش بینی ریسک سیلاب در یک حوضه آبریز با استفاده از مدلهای آماری (مطالعه موردی :  حوضه آبریز کارده) Keywords:

پیش بینی ریسک سیلاب در یک حوضه آبریز با استفاده از مدلهای آماری (مطالعه موردی :  حوضه آبریز کارده) authors

علیرضا شهاب فر

کارشناس ارشد مهندسی عمران- آب، اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، بجنور

آزاده رامش

کارشناس ارشد جغرافیا، اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، بجنورد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جهاد کشاورزی استان خراسان، 1383، نقشه توپوگرافی شهرستان مشهد با ...
جعفری، عباس، شناسنامه جغرافیایی طبیعی ایران، انتشارات گیتا شناسی، شماره ...
شریفی . محمد باقر، 1381، جزوه درس هیدرولوژی مهندسی پیشرفته، ...
فرمانداری شهرستان مشهد، 1375، تقسیمات سیاسی شهرستان مشهد. ...
Angel, J.R. And Huft, F.A., 1997, Changes In Heavy Rainfall ...
Borlando, P., A.Montana And R. Reza, 1996, "Forecasting Of Storm ...
Ferraresi, M., M. Pacciani And E. Todini, 1990, On The ...
And Testing Of A Multivariate, Development؛ , 1988 8. Haltiner, ...
Karl, T. R., Knight, R. W., Easter Ling, D. R., ...
Karl, T. R., And Knight, R.W., 1998, Secular Trends Of ...
Kendal, D. R., And J.A. Dracup , 1991, A Comparison ...
Knox, J.C, 1984, Fluvial Responses To Small-Scale Climate Changes Developments ...
Lettenmaier, D. P., Wood, E. F., And Wallis, J. R., ...
Noakes, D. J., K.W. Hipel, A. L. Mcleod, C. Jimenez ...
Olsen, J. R., Stedinger, J. R., Matalas, N.C., And Stakhir, ...
Potter, K., 1991 Hydrologic Impacts Of Changing And Management Practices ...
Thoth. E. A. Montanari And A. Broth , 1999 "Real-Time ...
Vogel, R. M., Zafirakou- Koulounis, A., And Matalas, N.C., 2001, ...
Walker, F.R., And Stedinger, J.R., 2000, Long-Term Variability In The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیش بینی ریسک سیلاب در یک حوضه آبریز با استفاده از مدلهای آماری (مطالعه موردی :  حوضه آبریز کارده)" توسط علیرضا شهاب فر، کارشناس ارشد مهندسی عمران- آب، اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، بجنور؛ آزاده رامش، کارشناس ارشد جغرافیا، اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، بجنورد نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت ریسک، سیلاب، سری زمانی، مدلسازی، حوضه آبریز کارده، خشکسالی، فرسایش خاک هستند. این مقاله در تاریخ 28 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2813 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با بروز پدیده تغییر اقلیم و دخالت روز افزون بشر در اقلیم جهانی دو سانحه طبیعی خشکسالی و سیل، بخشهای مختلف کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهند. کشور ما نیز در چند سال اخیر به تناوب شاهد وقوع سیلاب ها و خشکسالیهای شدید در اکثر نقاط بوده است، بویژه آنکه بروز توام این دو سانحه طبیعی یکدیگر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پیش بینی ریسک سیلاب در یک حوضه آبریز با استفاده از مدلهای آماری (مطالعه موردی :  حوضه آبریز کارده) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.