سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نگاهی به وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 474

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSCB01_031

Index date: 2 September 2018

نگاهی به وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر abstract

هدف این مقاله، بررسی وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر است. روش تحقیق، تحلیل ثانویه داده های مهاجرت 11 استان مرزی کشور طی دوره های 1119-59 میباشد. نتایج این مقاله نشان میدهد، تعداد مهاجران خارج شده در استان های مرزی در دوره 1119-59 حدود 1،،،5،9،1 نفر که در دوره 1159-59 به حدود 595،915،9 نفر افزایش، در دوره ، 1159-5 به،91،،55 نفر کاهش و در دوره -59،115 به 915،511 نفر افزایش یافته است. نسبت مهاجران خارج شده به جمعیت استان نشان میدهد، استان های مرزی، اردبیل، ایلام، کردستان و کرمانشاه همواره از استان های بوده اند که طی سه دهه اخیر بالاترین تعداد مهاجران خارج شده از استان را داشته اند. در رتبه بندی استان های مرزی برحسب مهاجران خارج شده طی سه دهه اخیر، بیشترین درصد به ترتیب برای استان های خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه و آذربایجان شرقی، و کمترین درصد برای ایلام، بوشهر خراسان جنوبی و خراسان شمالی بوده است. در استانهای مرزی، مردان بیشتر از زنان و جوانان 19-95 ساله و میان سالان ،-1،1 ساله بیشتر اقدام به مهاجرت کرده اند. مقصد اصلی مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور همواره، استان تهران و استان های همجوارشان بوده است. در دهه اخیر استان البرز بعد از استان تهران یکی از مقصدهای اصلی مهاجرین خارج شده از استان های مرزی غربی و شمالی کشور بوده است؛ در بین استان های نوار مرزی جنوبی و شرقی تنها از استان خوزستان مهاجرینی وارد استان البرز شده اند. استان های همجوار و استان تهران هم طی این سه دهه از استان های مهاجرفرست به استان های مرزی مهاجران بازگشتی بوده اند. علت عمده مهاجرت برای مردان و زنان خارج شده در این استانها متفاوت است. برای مردان، اشتغال جستجوی کار، جستجوی کار بهتر و انتقال شغلی ، بیشترین درصد و بعد از آن پیروی از خانوار، انجام یا پایان خدمت وظیفه، تحصیل بوده است؛ اما برای زنان در همه استان ها، به ترتیب پیروی از خانوار، تحصیل و اشتغال بوده است.

نگاهی به وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر Keywords:

نگاهی به وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر authors

قربان حسینی

کارشناسی ارشد جمعیتشناسی و کارشناس پژوهشی گروه مهاجرت، شهرنشینی و توزیع فضایی جمعیت موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور

مقاله فارسی "نگاهی به وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر" توسط قربان حسینی، کارشناسی ارشد جمعیتشناسی و کارشناس پژوهشی گروه مهاجرت، شهرنشینی و توزیع فضایی جمعیت موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی جامعه شناسی مرز: سیاست های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مهاجران خارج شده، استان های مرزی، نسبت هستند. این مقاله در تاریخ 11 شهریور 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 474 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف این مقاله، بررسی وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر است. روش تحقیق، تحلیل ثانویه داده های مهاجرت 11 استان مرزی کشور طی دوره های 1119-59 میباشد. نتایج این مقاله نشان میدهد، تعداد مهاجران خارج شده در استان های مرزی در دوره 1119-59 حدود 1،،،5،9،1 نفر که در دوره 1159-59 به حدود 595،915،9 ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نگاهی به وضعیت مهاجران خارج شده از استان های مرزی کشور طی سه دهه اخیر با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.