سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی غلظت فلزات سنگین شیرابه زباله شهری اصفهان و روش کاهش آنها

Publish Year: 1379
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,333

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH03_030

Index date: 9 October 2009

بررسی غلظت فلزات سنگین شیرابه زباله شهری اصفهان و روش کاهش آنها abstract

در حین جمع آوری، انتقال و دفع زباله و همچنین تبدیل زباله به کود کمپوست شیرابه ای بوجود می آید که حاوی مواد آلاینده گوناگون از جمله فلزات سنگین می باشد. این فلزات براحتی در محیط تجزیه نمی شوند و می توانند در زنجیره غذایی تغلیظ شده و مشکلات فراوانی برای محیط زیست و انسان بوجود می آورد. لذا هدف از انجام این تحقیق بررسی غلظت سنگین شیرابه زباله در شهر اصفهان و روش کاهش آم می باشد. نمونه برداری از شیرابه زباله تولیدی در 4 ایستگاه انتقال زباله و کارخانه کمپوست اصفهان به صورت مخلوط و به تعداد ده مرتبه انجام گردید. در ابتدا کیفیت نمونه ها از نظر pH،COD،TS،TVS،TFS و غلظت فلزات سنگین کادمیوم، کروم، روی، مس و نیکل بررسی شد و در مرحله بعد برای کاهش فلزات سنگین از روش انعقاد شیمیایی با استفاده از آهک، آلوم و کلرور فریک به روش جارتست استفاده شد. کلیه روشهای اندازه گیری براساس روشها استاندارد انجام گرفت.نتایج اندازه گیری نشان می دهد که میانگین غلظت فلزات سنگین، کادمیوم، کروم، روی، مس و نیکل در شیرابه زباله به ترتیب برابر 0/63 ، 1/22، 7/42،2/15،2/22 میلی گرم در لیتر می باشد همچنین نتایج آنالیز آماری (آزمون آنالیز واریانس) نشان می دهد که اختلاف معنی داری بین غلظت فلزات سنگین در ایستگاههای مختلف نمونه برداری وجود ندارد(P>0/05). نتایج آزمایش جارتست نشان داد که PH بهینه برای ته نشیتی شیمیایی این فلزات توسط آهک، آلوم، کلرورفریک به ترتیب برابر 9/5 ، 6/5 و 10 است و غلظت بهینه هر یک از سه ماده منعقد کننده مذکور به ترتیب برابر 2400 ، 1400 و 1000 میلی گرم در لیتر می باشد آلوم با حذف 90-75 درصد فلزات سنگین به عنوان بهترین ماده منعقد کننده برای کاهش فلزات شیرابه می باشد و آهک با راندمان حذف 88-70 درصد و کلروفرریک با راندمان حذف 85-65 درصد در الویت بعدی قرار دارند. از نظر اقتصادی آهک با صرفه تر است و کلرور فریک و آلوم به ترتیب در مرتبه بعدی قرار دارند.

بررسی غلظت فلزات سنگین شیرابه زباله شهری اصفهان و روش کاهش آنها Keywords:

شیرابه- زباله- مواد زائد جامد شهری- فلزات سنگین- تصفیه شیرابه- انعقاد شیمیایی

بررسی غلظت فلزات سنگین شیرابه زباله شهری اصفهان و روش کاهش آنها authors

محمدعلی ززولی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط

عبدالرحیم پرورش

سرپرست مرکز بهداشت اداره کل بنادر و کشتیرانی استان خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عمرانی، قاسمعلی .(1370). مواد زاند جامد :، جلد اول، چاپ ...
گندمکار، الف (1375 _ شیرابه کمپوست به خصوصیات خاک و ...
- Nicholas, P. chopey.(1992). _ Environmenta engmeermg in the process ...
- Amokrane.A; Comeland, C; and verson, J. (1997). « Landill ...
- Mcardle, J.L; Arozarena, M.M, ad Gallagher, W.E.(1988). _ Treatment ...
- Eckenfelder, W. weskey- (1989). _ Industrial water pollution control ...
- Awwa, APHA. (1992). , " Standard methods for water ...
- ASTM. (1997). , VOL. 11.02 and I1.04 , Philadelphia, ...
Effect of high concentration of organic and irorganic، ه 9 ...
_ _ Tchobanoglous, George;and etal. (1993)". Integrated solidwaste managemant ", ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی غلظت فلزات سنگین شیرابه زباله شهری اصفهان و روش کاهش آنها" توسط محمدعلی ززولی، کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط؛ عبدالرحیم پرورش، سرپرست مرکز بهداشت اداره کل بنادر و کشتیرانی استان خوزستان؛ حسین موحدیان نوشته شده و در سال 1379 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شیرابه- زباله- مواد زائد جامد شهری- فلزات سنگین- تصفیه شیرابه- انعقاد شیمیایی هستند. این مقاله در تاریخ 17 مهر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3333 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در حین جمع آوری، انتقال و دفع زباله و همچنین تبدیل زباله به کود کمپوست شیرابه ای بوجود می آید که حاوی مواد آلاینده گوناگون از جمله فلزات سنگین می باشد. این فلزات براحتی در محیط تجزیه نمی شوند و می توانند در زنجیره غذایی تغلیظ شده و مشکلات فراوانی برای محیط زیست و انسان بوجود می آورد. لذا هدف ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی غلظت فلزات سنگین شیرابه زباله شهری اصفهان و روش کاهش آنها با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.