سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی نقش عامل تراکم و فشردگی بر پایداری اقتصادی شهرهای ساحلی (مطالعه موردی: بابلسر)

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 639

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HUMAN03_011

Index date: 27 October 2018

ارزیابی نقش عامل تراکم و فشردگی بر پایداری اقتصادی شهرهای ساحلی (مطالعه موردی: بابلسر) abstract

ایده بازتولید فرایندهای اقتصادی- اجتماعی توسط فرمهای فضایی یا طراحی کالبدی شهرها از واپسین ده ه قرن بیستم تا به امروز به عنوان پاسخی به مشکلات مختلفی ناشی از روند رو به رشد شهری شدن در دنیا در بین صاحبنظران و پژوهشگران حوزه علوم فضایی مطرح و مورد مباحثه بوده است. این امر در شهرهای ساحلی به عنوان مناطقی پویا و مولد که از یک سو بستر بیشترین نرخ رشد شهرنشینی در دنیای امروز بوده و از دیگر سو مسایل زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از این رشد در آن ظهور و بروز بیشتری دارد، دوچندان است. از جمله مسایل ناشی از گسترش شهرنشینی و توسعه شهرهای ساحلی با عنایت به پتانسیل های بالای این مناطق در بخش های صنایع و معادن، بنادر، کشتیرانی و گردشگری می تواند از یک سو منجر به بهبود وضعیت و پایداری اقتصادی این شهرها شود و از دیگر سو با بهره گیری و دست اندازی در اکوسیستم این نواحی موجبات افول کیفیت زیست محیطی این شهرها را فراهم آورد. هدف این پژوهش شناخت رابطه بین فرم های متراکم و فشرده شهری و پایداری اقتصادی در شهرهای ساحلی است. این پژوهش با روشی توصیفی-تحلیلی انجام گرفته و بدین منظور نمونه آماری متشکل از 382 نفر از شهروندان شهر ساحلی بابلسر مورد مطالعه قرار گرفته و توزیع قضایی شاخص پایداری اقتصادی در سطح شهر بابلسر با روش ویکور مورد محاسبه و با الگوی تراکم و فشردگی در سطح شهر بابلسر مورد مقایسه قرار میگیرد. یافته های این پژوهش مبین آن است که عامل تراکم و فشردگی شهری سهم مهمی را در ایجاد پایداری اقتصادی با ضریب همبستگی 0/587 ایفا میکند. از اینرو افزایش تراکم، ترکیب کاربری ها و ارتقا مجاورت مقاصد احتمالی سفرهای روزانه چون محل کار، مدارس و... با مراکز سکونتی نقشی اساسی در پایداری اقتصادی محلات پیرامونی شهر ایفا میکند.

ارزیابی نقش عامل تراکم و فشردگی بر پایداری اقتصادی شهرهای ساحلی (مطالعه موردی: بابلسر) Keywords:

ارزیابی نقش عامل تراکم و فشردگی بر پایداری اقتصادی شهرهای ساحلی (مطالعه موردی: بابلسر) authors

امیر بخشی

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور،

همت حاجیان

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

حمیدرضا کاویانی

مربی گروه علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور،

مقاله فارسی "ارزیابی نقش عامل تراکم و فشردگی بر پایداری اقتصادی شهرهای ساحلی (مطالعه موردی: بابلسر)" توسط امیر بخشی، استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور،؛ همت حاجیان، دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی؛ حمیدرضا کاویانی، مربی گروه علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور، نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در علوم انسانی، چالشها و راه حل ها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تراکم، فشردگی، پایداری اقتصادی، شهرهای ساحلی، بابلسر هستند. این مقاله در تاریخ 5 آبان 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 639 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایده بازتولید فرایندهای اقتصادی- اجتماعی توسط فرمهای فضایی یا طراحی کالبدی شهرها از واپسین ده ه قرن بیستم تا به امروز به عنوان پاسخی به مشکلات مختلفی ناشی از روند رو به رشد شهری شدن در دنیا در بین صاحبنظران و پژوهشگران حوزه علوم فضایی مطرح و مورد مباحثه بوده است. این امر در شهرهای ساحلی به عنوان مناطقی پویا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی نقش عامل تراکم و فشردگی بر پایداری اقتصادی شهرهای ساحلی (مطالعه موردی: بابلسر) با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.