سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی امکان ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی به روش TOPSIS و نقش آنها در مدیریت منابع آب

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,122

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSDPWM01_035

Index date: 20 October 2009

بررسی امکان ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی به روش TOPSIS و نقش آنها در مدیریت منابع آب abstract

رشد روزافزون جمعیت و گسترش صنایع و به تبع آن افزایش تقاضای آب در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت، همچنین بروز پدیده هایی نظیر خشکسالی و تغییرات شدید آب و هوایی و کاهش میزان آب سطحی سالم و در دسترس، باعث بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی از جمله در دشت ورامین شده به طوری که سطح آب زیرزمینی این دشت سالانه حدود 2 متر کاهش پیدا کرده و باعث بروز مخاطراتی نظیر کاهش کمی و کیفی منابع آب، افزایش هزینه های بهره برداری از چاه ها، نشست زمین و تخریب مخازن آب زیرزمینی شده است.یکی از راه های جلوگیری از برداشت های بی رویه منابع آب، آگاهی بخش کشاورزان و ذینفعان منطقه، کاهش تصدیگری دولت و انتقال مدیریت آب از طریق ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی می باشد. در این راستا امکان ایجاد تشکل ها در دشت ورامین صورت پذیرفته است که در این تحقیق نتایج آن به اشتراک گذاشته می شود.آمار و اطلاعات مربوط به میزان آمادگی کشاورزان 153 روستای محدوده مطالعاتی ورامین برای پذیرش مسئولیت های حفاظتی و بهره برداری تشکل ها و شاخص های اثرگذار در آنها از طریق پرسش نامه هایی اخذ گردید. این پرسش نامه ها توسط نمایندگان چاه ها، شوراهای اسلامی آبادی ها، نمایندگان کشاورزان و روستا تکمیل گردید.اطلاعات حاصله از پرسش نامه به همراه اطلاعات هیدروژئولوژی منطقه در سطح 14 دهستان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و به کمک روش تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS اولویت دهستان از حیث آمادگی برای ایجاد تشکل مشخص گردید. بر اساس این روش دهستان های بهنام وسط جنوبی و بهنام عرب جنوبی از بخش جواد آباد اولویت های اول و دوم را به خود اختصاص داده اند.

بررسی امکان ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی به روش TOPSIS و نقش آنها در مدیریت منابع آب Keywords:

افت سطح ایستابی زیرزمینی , تشکل های آب بران , مشارکت بهره برداران , انتقال مدیریت آب , TOPSIS , دشت ورامین و توسعه پایدار

بررسی امکان ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی به روش TOPSIS و نقش آنها در مدیریت منابع آب authors

مهران قدرتی

کارشناس ارشد مدیریت منابع آب، شرکت آب منطقه ای تهران

جمال ضاهرپور

کارشناس ارشد مدیریت منابع آب، شرکت آب منطقه ای تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بی نام، مطالعات تشکل های صنفی آب بران آبهای زیرزمینی ...
بی نام، مطالعات اطلس منابع آب حوزه آبریز دریاچه نمک، ...
لولاچی، مسعود، استفاده از الگوریتم TOPSIS جهت انتخاب مراکز تعمیرات ...
شانیان، علی، کاربرد مدلهای تصمیم گیری چند معیاره (ام.سی.دی.ام) در ...
.حن مجموعه _ می: الوهای توصصه پایدار _ _ آج ...
Narayan, Deepa(1995), The Contribution of Participation: Evidence from 121 Rural ...
Marinoni, O.(2004). Imp lementation of the analytical hierarchy process with ...
Shahanaghi, Kamran, Yazdian, Seyed Ahmad (2008)., Vendor Selection Using a ...
Garce s-Restrepo, Carlos, Vermillion, Douglas, Muioz, Giovanni (2007)., Irrigation management ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی امکان ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی به روش TOPSIS و نقش آنها در مدیریت منابع آب" توسط مهران قدرتی، کارشناس ارشد مدیریت منابع آب، شرکت آب منطقه ای تهران؛ جمال ضاهرپور، کارشناس ارشد مدیریت منابع آب، شرکت آب منطقه ای تهران نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله افت سطح ایستابی زیرزمینی، تشکل های آب بران، مشارکت بهره برداران، انتقال مدیریت آب، TOPSIS، دشت ورامین و توسعه پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 28 مهر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2122 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد روزافزون جمعیت و گسترش صنایع و به تبع آن افزایش تقاضای آب در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت، همچنین بروز پدیده هایی نظیر خشکسالی و تغییرات شدید آب و هوایی و کاهش میزان آب سطحی سالم و در دسترس، باعث بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی از جمله در دشت ورامین شده به طوری که سطح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی امکان ایجاد تشکل های آب بران آب زیرزمینی به روش TOPSIS و نقش آنها در مدیریت منابع آب با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.