سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوامل موثر بر پیشگیری از شکستگی هیپ در سالمندان

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 832
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TNCMDMED03_043

Index date: 22 December 2018

بررسی عوامل موثر بر پیشگیری از شکستگی هیپ در سالمندان abstract

مقدمه: شکستگی مفصل هیپ شایع ترین آسیب ارتوپدی در سالمندان محسوب می شود و هزینه زیادی را به خانواده و جامعه تحمیل می کند. میزان مرگ و میر در شکستگی مفصل هیپ 20 درصد است که در مقایسه با مرگ و میر ناشی از سایر مشکلات ارتوپدی رقم بالایی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر پیشگیری از شکستگی مفصل هیپ در سالمندان می باشد.روش پژوهش: برای انجام مطالعه از روش توصیفی استفاده شد. برای تمام بیماران مبتلا به شکستگی های هیپ 200نفر که در طی یکسال، در بخش های ارتوپدی مراکز آموزشی و درمانی بیمارستان شهید بهشتی بابل بستری شده بودند، پرسش نامه ای شامل 20 سوال (درمورد عوامل ایجاد کننده شکستگی هیپ) تکمیل شد. این عوامل عبارت بودند از : سن، جنس، نوع شکستگی، پوکی استخوان، میزان مصرف شیر، آتروفی عضلانی، خطرات محیط زندگی، شاخص توده بدنی، بیماری های اعصاب، دیابت، سابقه شکستگی، مصرف سیگار، داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی و بنزودیازپین، بیماری قلبی، تحرک و فعالیت کم، سابقه معلولیت، ضعف ادراک سن یایسگی، اختلالات بینایی و استفاده از محاقظ خارجی هیپ.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان می دهد که تعدادی از عوامل فوق از نظر تاثیر بر شکستگی هیپ سالمندان، از درصد بالاتر(بیشتر از 50درصد) برخوردار هستند. این عوامل شامل، خطرات محیط زندگی (%81/7)، آتروفی عضلانی (%72/8)، شکستگی های قبلی (%52/1)، تحرک و فعالیت کم (%70/8)، مصرف کم شیر (%100)، شاخص توده بدنی پایین(%79/8)، پوکی استخوان (%52/9) و عدم استفاده از محافظ خارجی (%100) است.بحث و نتیجه گیری: یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که محیط زندگی سالمندان باید اصلاح شود. به عنوان مثال، محیط زندگی آنان باید روشنایی کافی داشته باشد تا از سقوط آنها پیشگیری شود. نرده های ودستگیره های محکم در مسیر رفت و آمد آنان وجود داشته باشد تا مانع سقوط آنها شود. به از ورزش و جریان الکتریسته نوع فارادیک برای جلوگیری از آتروفی عضلانی و بهبود آمادگی بدنی، قدرت عضلانی، تعادل و هم آهنگی آنان می توان استفاده کرد. در مان اختلال بینایی مهم است، زیرا خطر سقوط را کاهش می دهد. ورزش های تحمل وزن مانند، راه رفتن، مصرف کافی شیر، دریافت کلسیم، پوکی استخوان جلوگیری می کند و متعاقبا شکستگی هیپ را کاهش می دهد. استفاده از محافظ خارجی هیپ (پد) در سالمندان بسیار اهمیت دارد، زیرا انرژی ناشی از سقوط را جذب می کند و در نتیجه، می تواند شکستگی هیپ را کاهش دهد.

بررسی عوامل موثر بر پیشگیری از شکستگی هیپ در سالمندان Keywords:

شکستگی هیپ , پیشگیری از شکستگی مفصل هیپ , سالمندان , سقوط

بررسی عوامل موثر بر پیشگیری از شکستگی هیپ در سالمندان authors

رحمت اله جوکار

(MD) مرکز تحقیقات اختلال حرکت، پژوهشکده سلامت، واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان شهید بهشتی بابل، استادیار،گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

مقاله فارسی "بررسی عوامل موثر بر پیشگیری از شکستگی هیپ در سالمندان" توسط رحمت اله جوکار، (MD) مرکز تحقیقات اختلال حرکت، پژوهشکده سلامت، واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان شهید بهشتی بابل، استادیار،گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی اختلالات عصبی عضلانی اسکلتی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شکستگی هیپ، پیشگیری از شکستگی مفصل هیپ، سالمندان، سقوط هستند. این مقاله در تاریخ 1 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 832 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: شکستگی مفصل هیپ شایع ترین آسیب ارتوپدی در سالمندان محسوب می شود و هزینه زیادی را به خانواده و جامعه تحمیل می کند. میزان مرگ و میر در شکستگی مفصل هیپ 20 درصد است که در مقایسه با مرگ و میر ناشی از سایر مشکلات ارتوپدی رقم بالایی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر پیشگیری ... .