سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نگرشی تحلیلی بر زمان روایی در تاریخ بیهقی با تکیه بر نظریه ژرار ژنت

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 496
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAYHAGI06_043

Index date: 20 January 2019

نگرشی تحلیلی بر زمان روایی در تاریخ بیهقی با تکیه بر نظریه ژرار ژنت abstract

یکی از تکنیک های اساسی در تحلیل آثار ادبی، بررسی و تحلیل مسالهی زمان بر اساس نظریه های روایت-شناختی است. از دیدگاه ژرار ژنت، منتقد ساختارگرای فرانسوی، مساله ی زمان در روایت از سه دیدگاه توالی زمانی رخدادها، طول مدت روایت و بیان رویدادهای تکرار شونده حایز اهمیت است. در این پژوهش، به روش توصیفی-تحلیلی و با رویکرد بیشتر به مقولهی زمان روایی دیدگاه ژنت، تاریخ بیهقی مورد کنکاش و واکاوی قرار گرفته است تا اهمیت به کارگیری عنصر زمان، وابسته ها و همبسته های آن به عنوان یکی از بنیان های روایت، ارزیابی و تحلیل شود. علاوه بر این، پژوهش حاضر با هدف تحلیل سرعت زمان در تاریخ بیهقی به این نتیجه دست یافته که سرعت روایت در این اثر، به دلیل استفاده بیش از حدشخصیت ها از عنصر زمان پریشی از نوع گذشته نگر، افزونی توصیف ها و گستردگی اپیزودها، نسبتا کند و در برخی اوقات، سرعت، ایستا و ساکن است. البته باید به این نکته توجه شود که، شرح داستان ها در تاریخ بیهقی گاهی اوقات دارای جنب و جوش، پویایی، تنوع، اضطراب و کشمکش های متعدد درونی و بیرونی است و همین مسیله تا حدود زیادی، کندی سرعت روایت را جبران میکند.

نگرشی تحلیلی بر زمان روایی در تاریخ بیهقی با تکیه بر نظریه ژرار ژنت Keywords:

نگرشی تحلیلی بر زمان روایی در تاریخ بیهقی با تکیه بر نظریه ژرار ژنت authors

مصطفی گرجی

دانشیار. زبان و ادبیات فارسی،دانشگاه پیام نور

حمید آری براری

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

مقاله فارسی "نگرشی تحلیلی بر زمان روایی در تاریخ بیهقی با تکیه بر نظریه ژرار ژنت" توسط مصطفی گرجی، دانشیار. زبان و ادبیات فارسی،دانشگاه پیام نور؛ حمید آری براری، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روایت شناسی، ژرار ژنت، سرعت روایت، ابوالفضل بیهقی، تاریخ بیهقی هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 496 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از تکنیک های اساسی در تحلیل آثار ادبی، بررسی و تحلیل مسالهی زمان بر اساس نظریه های روایت-شناختی است. از دیدگاه ژرار ژنت، منتقد ساختارگرای فرانسوی، مساله ی زمان در روایت از سه دیدگاه توالی زمانی رخدادها، طول مدت روایت و بیان رویدادهای تکرار شونده حایز اهمیت است. در این پژوهش، به روش توصیفی-تحلیلی و با رویکرد بیشتر به ... .