سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مجازات درتاریخ بیهقی، آیینه شناخت جامعه غزنوی

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 773
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAYHAGI06_050

Index date: 20 January 2019

مجازات درتاریخ بیهقی، آیینه شناخت جامعه غزنوی abstract

همیشه در زندگی اجتماعی بشر، مجازات، وجود داشته است؛ گاهی برای تنبیه مجرمان و مخالفان، گاهی برای نشان دادن قدرت حاکمان و مجریان قدرت. گاهی مجازات به حق بوده است و گاهی به ناحق.این پزوهش نشان میدهد که بیهقی در کتاب خود، بزرگ ترین مجازات های زمان خود مثل برکناری سلطان مسعود از ولیعهدی، به سبب رنجشی که سلطان محمود از او یافت؛ مجازات امیر محمد توسط سلطان مسعود و حبس او با قوم خویش و ندیمان و اتباعش؛ اعدام دلخراش حسنک وزیر و تصرف اموال او و ... را زیبا و کامل توصیف کرده است. بیهقی از توصیف مجازاتهای کوچک هم چشم پوشی نکرده است؛ مجازات هایی مثل فرستادن به جنگ، بریدن دست و پا، تازیانه زدن، عزل ونصب های شغلی، سربرهنه و بی کلاه کردن، خلع لباس کردن، بازداشت کردن، گماشته گذاشتن و زیر نظر داشتن متهم، بی توجهی کردن، تغییر مکان نشستن در مجالس عمومی و خصوصی و ... که با در نظر گرفتنشخصیت ها، علت مجازات، مقام و منزلت مجرمان و مجریان مجازات، درمییابیم که بیهقی یک جامعه شناس ادبی است و تاریخ بیهقی یک کتاب جامعه شناسی ادبیات است؛ کتابی است که بیهقی به زیبایی با عناصر اجتماعی، مضامین ادبی و اندیشه هایش را تقویت می کند. درمی یابیم با مطالعه آن میتوان از زاویه ای جدید به شناخت بهتری از محیط، جامعه،مردم، حکومت، فرهنگ و حتی اندیشه های نویسنده دست یافت.

مجازات درتاریخ بیهقی، آیینه شناخت جامعه غزنوی Keywords:

مجازات درتاریخ بیهقی، آیینه شناخت جامعه غزنوی authors

زین العابدین وحدانی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، مدرس مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین

مقاله فارسی "مجازات درتاریخ بیهقی، آیینه شناخت جامعه غزنوی" توسط زین العابدین وحدانی، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، مدرس مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تاریخ بیهقی، مجازات، جامعه شناسی، غزنویان، جامعه شناسی ادبیات هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 773 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که همیشه در زندگی اجتماعی بشر، مجازات، وجود داشته است؛ گاهی برای تنبیه مجرمان و مخالفان، گاهی برای نشان دادن قدرت حاکمان و مجریان قدرت. گاهی مجازات به حق بوده است و گاهی به ناحق.این پزوهش نشان میدهد که بیهقی در کتاب خود، بزرگ ترین مجازات های زمان خود مثل برکناری سلطان مسعود از ولیعهدی، به سبب رنجشی که سلطان محمود ... .