سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روان شناختی شخصیت بیهقی بر اساس نظریه ی آزادی مثبت اریک فروم

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 417
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAYHAGI06_051

Index date: 20 January 2019

بررسی روان شناختی شخصیت بیهقی بر اساس نظریه ی آزادی مثبت اریک فروم abstract

ابوالفضل بیهقی، نویسندهای است متعهد که در عین وابستگی به دربار و تعلق خاطر بسیار زیاد به استادش، بونصر مشکان، آزاداندیش بوده و قلمش را در جهت مطامع ارباب زر و زور آلوده نساخته است. خواننده ی زیرک، میتواند در لابه لای نوشته های بیهقی، چهره ی هنرمندی مستقل و نکته سنج را ببیند که در نوشتن، به یقین رسیده و دچار تردیدهای گوناگون نیست و این ناشی ازشخصیت خودساخته ی اوست. عشق به نوع بشر و انجام کار دقیق، از ویژگی های بیهقی است. او با استفاده از این دو عنصر مهم، بدون فدا کردن استقلال فردی خود، با دنیای خواننده، ارتباط برقرار کرده و به تحقق کامل استعدادهایش نیز میرسد. اریک فروم، روانشناس آلمانی، در نظریهی آزادی مثبت، هنرمندی را دارای آزادی مثبت میداند که بتواند از استعداد و خود انگیختگی روانی به درستی استفاده نموده و با وجود استقلال شخصیت و هنری، خود، قسمتی از نوع بشر گشته و با دنیا متحد گردد. از نظر فروم، پیروی بیارادهی هنرمند از دیگران، او را از یگانگی و فردیتی که لازمه ی هنر است، جدا می-سازد و بدین صورت، هنرمند خود را در قالب آن چیزی در میآورد که دیگران میخواهند. در بسیاری از داستان های تاریخ بیهقی، میتوان علاقه مندی نویسنده به پادشاهان، وزیران و برخی شخصیت های زمان خودش را دید، اما این علاقه مندی سبب نگشته تا ابوالفضل بیهقی در بسیاری از حوادث و اتفاقات پر فراز و فرود این کتاب سترگ، نظر خود را به روشنی بر زبان قلم نیاورد. آزادی مثبت در تکامل شخصیت بیهقی، نکته ای است که خواننده ی این کتاب را نسبت به آنچه نویسنده آن را رویدادهای واقعی میخواند، مطمین میسازد.

بررسی روان شناختی شخصیت بیهقی بر اساس نظریه ی آزادی مثبت اریک فروم Keywords:

بررسی روان شناختی شخصیت بیهقی بر اساس نظریه ی آزادی مثبت اریک فروم authors

محمد هاشمی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی(گرایش ادبیات حماسی) ،دانشگاه حکیم سبزواری

مقاله فارسی "بررسی روان شناختی شخصیت بیهقی بر اساس نظریه ی آزادی مثبت اریک فروم" توسط محمد هاشمی، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی(گرایش ادبیات حماسی) ،دانشگاه حکیم سبزواری نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اریک فروم، آزادی مثبت، خودانگیختگی، استقلال شخصیت، عشق و کمال هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 417 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ابوالفضل بیهقی، نویسندهای است متعهد که در عین وابستگی به دربار و تعلق خاطر بسیار زیاد به استادش، بونصر مشکان، آزاداندیش بوده و قلمش را در جهت مطامع ارباب زر و زور آلوده نساخته است. خواننده ی زیرک، میتواند در لابه لای نوشته های بیهقی، چهره ی هنرمندی مستقل و نکته سنج را ببیند که در نوشتن، به یقین رسیده ... .