سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان فلوئوردرمنابع آب شرب خراسان جنوبی درسال 87

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,371

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH12_077

Index date: 25 November 2009

بررسی میزان فلوئوردرمنابع آب شرب خراسان جنوبی درسال 87 abstract

فلوئور به مقدار ناچیزی در جیر ه غذایی افراد وجود داشته و عمده ترین راه جذب آن ازطریق آب آشامیدنی است . استاندارد 1053 موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران میزان فلوئور درآب رابسته به میزان دمابین 0/6 تا 1/7 mg/l توصیه می کند مقادیر کمتر از این باعث پوسیدگیهای دندانی و غلظتهای بالاتر، باعث فلوئورزیس دندانی و وجود غلظتهای بالاتر از 6-3mg/l باعث فلوئورزیس اسکلتی ومشکلات دیگرمی شو د . مطالعه حاضرباهدف تعیین میزان فلوئوردر منابع آب آشامیدنی استان خراسان جنوبی انجام پذیرفت .روش بررسی: درطییک سال ،به روش سرشماری ازمنابع مختلف آب شرب تحت پوشش شهرهاوروستاهای استان به روش استاندارد نمونه برداری شدودرآزمایشگاه بادستگاه اسپکتروفتومتر آنالیز گردید . بااستفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای توصیفی و تحلیلی و T تست مستقل و آنالیز واریانسیکطرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت ازمجموع 314 نمونه اخذ شده 46/8 درصد نمونه ها از مناطق شهری و 53/2 درصد نمونه ها از ناطق روستایی بود. میانگین میزان فلوئور اب شرب در استان خراسان جنوبی 0/520mg/l است. میانگین میزان فلوئور در مناطق شهری استان ن0/448 mg/l و میانگین میزان فلوئور در مناطق روستایی استان 0/5847mg/l بود که تفاوت معنی داری بین میزان فلوئور در نقاط شهری و روستایی مشاهده گردید (p<0/001) ازنظرمنابع تامین آب شرب نیز میانگین میزان فلوئور در چاه با 0/5519mg/l بیشترین و در چشمه ها با 0/3333mg/l کمترین میزان فلوئور را تشکیل می دهد. شهرستان بیرجند با میانگین 0/4790mg/l فلوئورکمترین میزان فلوئور را به خود اختصاص داده است و شهرستان قاین با میانگین میزان فلوئور 0/5958mg/l دارای بیشترین میزان فلوئور استان بوده است و همه شهرستانهای استان دارای میانگین میزان فلوئور کمتر از حداقل توصیه شده بوده اند . نتیجه گیری:درهمه منابع آب استان میزان فلوئورکمترازحداقل توصیه شده است که ضرورت داردتلاش جدی جهت حل این مشکل بعمل آید.

بررسی میزان فلوئوردرمنابع آب شرب خراسان جنوبی درسال 87 Keywords:

بررسی میزان فلوئوردرمنابع آب شرب خراسان جنوبی درسال 87 authors

طاهر شهریاری

عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (کارشناس ارشدمهندسی بهداشت م

محمود حاجیانی

کارشناس بهداشت محیط

غلامرضا شریف زاده

عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (کارشناس ارشدمهندسی عمران آب)

ولی ا... زراعتکار

معاونت بهداشتی دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عیسی لوم، محوی اح، مهندسی بهداشت محیط درمناطق گرمسیری، جهادد ...
سیف ن، آبهای آشامیدنی شهرستان نهاوندواثرات بهداشتی، پایان نامه جهت ...
فیروزمنش م، یدوفلوئوردرآب سنندج، پایان نامه جهت اخذکارشناسی ارشد، دانشکده ...
محوی اح، ‌جنبه های بهداشتی وزیبایی شناسی کیفیت، AWWAآب، از ...
فلاحیان ف.فلوئورزیس.مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی تهران1382، ...
دیندارلو ک، علیپور و، فرشیدفر غ.کیفیت شیمیایی آب شرب بندرعباس.مجله ...
اصغری مقدم ا، جمیری ر، محمدی ع.منشا غلظت بالای فلورایددرآبهای ...
پوراسلامی ح.خزائلی پ، مسعودپور ح.میزان یون فلوراید درآبهای آشامیدنی استان ...
صادقی ه، روح اللهی ص.اندازه گیری شاخص های فیزیکی وشیمیایی ...
رحیم زاده ه، کارگر م، دادبان ی، بیرامی س.تعیین میزان ...
الماسی ح، ‌مصطفایی غ، ایرانشاهی ل.بررسی میزان فلوئورمنابع آب اشامیدنی ...
سمرقندی م، .صدری غ.تعیین مقدا رفلوئورموجوددرآب آشامیدنی شهرهای همدان وبهارازسال77 ...
نانبخش ح.بررسی کیفیت شیمیایی ومیکربی منابع آب زیرزمینی قابل شرب ...
پاسدارخشکناب ی، پیرصاحب م، عزیزی س م.بررسی میزان فلوئوردرآب آشامیدنی ...
Word Health , 1-WHO Guidelines for Drinking-Water Quality.Second Addendum to ...
pp:A30 8-Edward E.Water Treatment Plant Design.Fourth Edition.United States.Mc Graw Hill.205 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان فلوئوردرمنابع آب شرب خراسان جنوبی درسال 87" توسط طاهر شهریاری، عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (کارشناس ارشدمهندسی بهداشت م؛ محمود حاجیانی، کارشناس بهداشت محیط؛ غلامرضا شریف زاده، عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (کارشناس ارشدمهندسی عمران آب)؛ ولی ا... زراعتکار، معاونت بهداشتی دانشگاه نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فلوئور،آب شرب،خراسان جنوبی هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1371 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فلوئور به مقدار ناچیزی در جیر ه غذایی افراد وجود داشته و عمده ترین راه جذب آن ازطریق آب آشامیدنی است . استاندارد 1053 موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران میزان فلوئور درآب رابسته به میزان دمابین 0/6 تا 1/7 mg/l توصیه می کند مقادیر کمتر از این باعث پوسیدگیهای دندانی و غلظتهای بالاتر، باعث فلوئورزیس دندانی و وجود غلظتهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان فلوئوردرمنابع آب شرب خراسان جنوبی درسال 87 با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.