سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری درسال 1387

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,298

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH12_081

Index date: 25 November 2009

بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری درسال 1387 abstract

در منابع آبی مخصوصا آبهای زیرزمینی در مناطقی که در خاک آن مقادیری حتی در حد ناچیز اورانیوم و عناصر وابسته وجود دارد احتمال پرتوزائی وجود دارد . بر طبق بررسی انجام شده تاکنون تحقیقی در این زمینه در شهرستان ساری انجام نشده است . هدف ازاین تحقیق دزیمتری آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری در سال 1387 به منظور مشخص کردن احتمال پرتوزایی آنها بوده است . روش کار : ابتدا با مراجعه به سازمان آب منطقه ای و شرکت آب و فاضلاب استان، چشمه ها و چاههای عمیق بخش مرکزی شهرستان ساری مورد شناسائی قرار گرفت . این بررسی در سه مرحله شامل دزیمتری نمونه های آب چشمه ها ( 13 مورد )، چاهه ای آب شرب مربوط به شرکت آب و فاضلاب روستائی ( 151 مورد ) در بخش مرکزی شهرستان ساری وچاههای عمیق مستقر در محدوده شهر ساری ( 14 مورد ) انجام شد . سپس با حضور در محل چاهها وچشمه ها ، نمونه های آب اخذ شده با استفاده از دزیمتر کالیبره شده MKS-O5 مورد دزیمتری قرار گرفتند. دزیمتری در سه حالت زیرشامل تعیین آهنگ دز گامایا (Equivalent Dose Rate ) EDR برحسب میکرو سیورت بر ساعت μSv/h تعیین دزمعادل گامایا ( Equivalent Dose) ED برحسب میلی سیورت mSv و تعیین دانسیته شار سطحی پرتو بتا بر حسب قسمت بر سانتیمتر مربع در دقیقه (part/cm2.min) انجام شد. :اعداد مربوط به میزان پرتوزایی نمونه های آب ، پس از تفریق اعداد بدست آمده مربوط به زمینه (محل نمونه برداری بدون حضور نمونه ) از اعداد بدست آمده از محل نمونه گیری در حضور نمونه آب بدست آمده اند . بیشترین مقدار پرتو گام ا در آب روستاهای بخش مرکزی شهرستان ساری در روستاهای فرح آباد و زغال چال به میزان μSv/h 0/04 بیشترین مقدار پرتو گاما در آب چشمه های بخش مرکزی شهرستان ساری در چشمهیخچه خواجه آبکسر به میزان μSv/h 0/05 و بیشترین مقدار پرتو گاما درآب چاههای شهر ساری در مخزن لس انی به میزان μSv/h 0/05 مشاهده گردید. بیشترین مقدار پرتو بتا در آب روستاهای بخش مرکزی شهرستان ساری در روستاهای دیمطوران و فرح آباد به میزان 0/003 part/cm2.min ، بیشترین مقدار پرتو بتا در آب چشمه های بخش مرکزی شهرستان ساری در چشمه های درازمحله،یخچه خواجه آ ب کسر و زلفعلی چشمه به میزان part/cm2.min 0/001 و بیشترین مقدار پرتو بتا درآب چاههای شهر ساری در چاه 2-5 به میزان 0/005 part/cm2.min مشاهده گردید و مقدار دز معادل گامایا ED در تمام نمونه ها صفر شد. نتیجه گیری :دزیمتری انجام گرفته وجود تابش از نوع گاما و بتا ر ا در منابع آبهای زیرزمینی مورد بررسی در حد مجاز نشان می دهد . با انجام این تحقیق مشخص شد که میزان پرتو گاما و بتا در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری از حد مجاز آنها کمتر بوده و مقدار آنها در آب آشامیدنی درحد مطلوبی است.

بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری درسال 1387 Keywords:

بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری درسال 1387 authors

رمضانعلی تیلکی

استاد یار دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت

حجت الله دهبوید

دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط- دانشکده بهداشت ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اریک. ج. هال. تشعشع و حیات ترجمه هوشنگ محمدی و ...
بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری ...
خراط صادقی- مرجانه- بررسی آلاینده های زیست محیطی موثر در ...
شهبازی گهرویی- داریوش - اندازه گیری تشعشعات زمینه استان چهار ...
شادی- رامین، بیات- ایرج، تعیین آلودگی مواد رادیواکتیو در آب ...
حسینی- سید عباس- رادیونوکلئیدها در محیط آب، خاک و موادغذایی ...
عالیقدری - مرتضی، غیاثی نژاد- مهدی _ مصباح - اشرف ...
شهبازی - داریوش _ بررسی میزان رادیواکتیو و پرتوزایی آبهای ...
-EC .1999 European Commission report on "raddiological protection principies concerning ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری درسال 1387" توسط رمضانعلی تیلکی، استاد یار دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت ؛ حجت الله دهبوید، دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط- دانشکده بهداشت ساری نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دزیمتری، چاه ، چشمه ، ساری هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1298 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در منابع آبی مخصوصا آبهای زیرزمینی در مناطقی که در خاک آن مقادیری حتی در حد ناچیز اورانیوم و عناصر وابسته وجود دارد احتمال پرتوزائی وجود دارد . بر طبق بررسی انجام شده تاکنون تحقیقی در این زمینه در شهرستان ساری انجام نشده است . هدف ازاین تحقیق دزیمتری آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری در سال 1387 به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان پرتو در آبهای زیرزمینی بخش مرکزی شهرستان ساری درسال 1387 با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.