سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خصوصیات اقلیمی و مرفولوژیکی آبکندها (مطالعه موردی: استان قم)

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,958

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_094

Index date: 7 March 2006

بررسی خصوصیات اقلیمی و مرفولوژیکی آبکندها (مطالعه موردی: استان قم) abstract

استان قم با وسعتی معادل 410، 11 کیلومتر مربع ، تحت تاثیر 7 اقلیم قرار دارد که اقلیم خشک بیابانی معتدل بیش از 50 درصد از سطح استان را فرا گرفته است. همچنین 6 منطقه دارای فرسایش ابکندی با مساحتی بالغ بر 6427/6 هکتار با سه اقلیم مختلف در استان شناسایی گردیدند که در این بین 3 منطقه با اقلیم های خشک بیابانی معتدل (مناطق قشلاقی البرز و نیزار) و نیمه خشک گرم (منطقه راهجرد) دارای وسعیت بیش از 500 هکتار هستند. آبکندهای مورد مطالعه همگی از نوع جانبی بوده و در امتداد زهکش طبیعی منطقه تشکیل شده اند و از نظر تکاملی جزء آبکندهای ناپیوسته می باشند. شکل پلان عمومی و مقطع عرضی آنها به ترتیب پنجه ای و v شکل می باشد و از نظر عمق، در گروه آبکندهای متوسط (1 تا 10 متر) قرار می گیرند. شکل پلان هدکت در غلب آبکندها، نقطه ای و شاخه ای بوده که نشان دهنده تاثیر رواناب سطحی بر ایجاد و گسترش آنها می باشد. همچنین نیمرخ عمومی هدکت نیز در بیشتر آبکندها مایل بوده که بعضا اشکال غار مانند نیز در مناطقی که خاک آنها دارای املاح زیاد بویژه سدیم میباشد، دیده می شود که این امر بواسطه وجود فرآیندهایی نظیر لوله ای شدن و استخر کنشی در آنها است. از عوامل عمده در تشکیل آبکندهای استان قم می تواند به وقوع سیل و باران های شدید در گذشته و همچنین وجود املاح زیاد در برخی مناطق (به عنوان عوامل طبیعی) و شخم در جهت شیب، رها شدن آب آبیاری در انتهای اراضی زراعی، تخریب پوشش گیاهی و طراحی نامناسب آبگذرهای جاده ای (به عنوان عوامل انسانی) اشاره نمود.

بررسی خصوصیات اقلیمی و مرفولوژیکی آبکندها (مطالعه موردی: استان قم) Keywords:

بررسی خصوصیات اقلیمی و مرفولوژیکی آبکندها (مطالعه موردی: استان قم) authors

حمیدرضا قرلی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

محمدمهدی فتاحی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

مجید صوفی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
برزگر، ع.، 1379. خاکهای شور و سدیمی: شناخت و بهره‌وری. ...
مورگان، آر.پی.سی.، 1986. فرسایش و حفاظت خاک. ترجمه دکتر ا. ...
میرسنجری، م.، 1382. جمعیت، غذا و منابع طبیعی. نشریه جنگل ...
Belyaev, V.R., 2001. Specific features of gully formation under different ...
Brice, J.C., 1966. Erosion and deposition in the loess-mantled Great ...
Heed, B.H., 1970. Morphology of Gullies in the Colorado Rocky ...
Poesen, J., 1993. Gully typology and gully control measures in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی خصوصیات اقلیمی و مرفولوژیکی آبکندها (مطالعه موردی: استان قم)" توسط حمیدرضا قرلی، کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم؛ محمدمهدی فتاحی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم؛ مجید صوفی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مرفولوژی آبکند ، فرسایش آبکندی ، استان قم هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1958 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استان قم با وسعتی معادل 410، 11 کیلومتر مربع ، تحت تاثیر 7 اقلیم قرار دارد که اقلیم خشک بیابانی معتدل بیش از 50 درصد از سطح استان را فرا گرفته است. همچنین 6 منطقه دارای فرسایش ابکندی با مساحتی بالغ بر 6427/6 هکتار با سه اقلیم مختلف در استان شناسایی گردیدند که در این بین 3 منطقه با اقلیم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خصوصیات اقلیمی و مرفولوژیکی آبکندها (مطالعه موردی: استان قم) با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.