سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و بازبینی محاسبه نمایه خشکسالی با روش استاندارد و شاخص دهکها در استان خوزستان

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,681

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATER02_140

Index date: 11 December 2009

بررسی و بازبینی محاسبه نمایه خشکسالی با روش استاندارد و شاخص دهکها در استان خوزستان abstract

تغییرات اقلیمی یکی از ویژگیهای طبیعی چرخه اتمسفر می‌باشد. که بر اثر آن نابهنجاری‌ها و یا نوساناتی در روند پارامترهای هواشناسی از جمله بارندگی و دما حاصل می‌شود. این ناهنجاریها در بسیاری از نقاط دنیا شدید است. و موجب اختلال در اکوسیستم‌های طبیعی می‌گردد. خشکسالی‌ها نشانه روشنی از این تغییرات اقلیمی می‌باشند. که بسیاری از مناطق خشک و نیمه‌خشک دنیا را با شدتهای زیاد هرچند سال یکبار در بر می‌گیرند. تاکنون شاخص‌های متعددی نظیر شاخص انحراف از میانگین، شاخص دهک‌ها، شاخص تورنت وایت، شاخص پالمر و از این قبیل برای پایش پدیده خشکسالی پیشنهاد شده است. که هر کدام دارای مشکلات خاصی می‌باشند. به عنوان مثال شاخص انحراف از میانگین وابسته به مکان بوده و با توجه به اینکه میانگین بارندگی در هر محل ارزش خاص دارد، این شاخص در پایش توزیع و گسترده مکانی خشکسالی ناتوان است. شاخص پالمر نیز به جهت نیاز به پارامترهای متعدد و پیچیده بودن محاسبات، از کاربری محدودی بویژه در ایران که از نبود و یا کمبود اطلاعات رنج می‌برد برخوردار می‌باشد. مطالعاتی که تاکنون در این زمینه در ایران انجام شده است محدود به چند مطالعه بر مبنای استفاده از شاخص انحراف از میانگین و شاخص دهکها است. در این تحقیق با استفاده از روش شناخته شده شاخص استاندارد پدیده خشکسالی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. شاخص استاندارد که تنها بر پایه استفاده از روش شناخته شده شاخص استاندارد پدیده خشکسالی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. شاخص استاندارد که تنها بر پایه استفاده از معیار بارندگی استوار است، اساساً برای تعریف و پایش خشکسالی و ترسالی ارائه شده است. این شاخص به تحلیل‌گر این امکان را می‌دهد تا تعداد وقایع خشکسالی و ترسالی اتفاق افتاده را برای هر گام زمانی دلخواه تعریف و شناسایی نماید. از آنجائی که این شاخص بی بعد می‌باشد می‌توان به کمک آن اطلاعات مناطق مختلف را با هم مقایسه و نقشه‌های گسترده خشکسالی را با دقت بیشتری تولید نمود. از جمله مزایای دیگر این شاخص آن است که می‌توان خشکسالی‌های شدید و ترسالی‌های شدید منطقه را شناسائی و با برازش تابع چگالی احتمال تحلیل فراوانی بر روی آن انجام داد. برای انجام این تحقیق ابتدا داده‌های بارندگی ماهانه ایستگاه هواشناسی واقع در استان در یک دوره آماری 17 ساله مورد بررسی آماری قرار گرفتند. سپس مناسبترین تابع توزیع احتمال برای هر ایستگاه شناسائی و تابع توزیع احتمال تجمعی داده‌ها محاسبه گردید با تبدیل تابع توزیع تجمعی هر ایستگاه به تابع توزیع نرمال، اقدام به نرمال‌سازی داده‌ها گردید. با نرمال کردن داده‌ها احتمال تجمعی داده‌ها در توزیع نرمال محاسبه شد. با توجه به میانگین صفر و انحراف از معیار 1 در توزیع نرمال استاندارد. شاخص SPI بیانگر تعداد انحراف معیار هر رخداد بارندگی از میانگین می‌باشد. به این ترتیب بر اساس توزیع تجمعی نرمال هر ایستگاه احتمال مقادیر بارندگی سری زمانی هر ایستگاه محاسبه و شاخص SPI معادل آن تعیین شد. سپس شاخص SPI برای مقیاسهای 24، 12، 9، 6 و 3 ماهه محاسبه گردید. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که توزیع پیرسون نوع 3 را می‌توان بهترین توزیع آماری برای پیش‌بینی احتمال وقوع خشکسالی مورد استفاده قرار داد.

بررسی و بازبینی محاسبه نمایه خشکسالی با روش استاندارد و شاخص دهکها در استان خوزستان Keywords:

شاخص خشکسالی استاندارد SPI , شاخص دهکها , توزیع پیرسون نوع 3

بررسی و بازبینی محاسبه نمایه خشکسالی با روش استاندارد و شاخص دهکها در استان خوزستان authors

حسین مهران نیا

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان

حسین هوشمندی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان

محمدرضا نگاهی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان

اسماعیل معتمدی

فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسلامیان، سعید ؛ سلطانی، سعید ؛ مدرس، رضا - گروه ...
خزانه داری، لیلی ؛ کمال، غلامعلی - تحلیل خشکسالی اخیر ...
لشتی زند، مهران ؛ پهنه بندی خشکسالی های اقلیمی در ...
فتاحی، ابراهیم ؛ صداقت کردار، عبداله - تحلیل منحنی های ...
بداق جمالی، جواد _ جوانمرد، سهیلا ؛ شیرمحمدی _ رضا ...
جامعی، جاوید- تحلیل و برآورد خشکسالی در غرب ایران - ...
خوش اخلاق، فرامرز ؛ اوجی، روح اله - مطالعه آماری ...
زارع آبیانه، حمید ؛ محبوبی، علی اکبر ؛ نیشابوری، محمدرضا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و بازبینی محاسبه نمایه خشکسالی با روش استاندارد و شاخص دهکها در استان خوزستان" توسط حسین مهران نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان؛ حسین هوشمندی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان؛ محمدرضا نگاهی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان؛ اسماعیل معتمدی، فارغ التحصیل کارشناسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سراسری آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شاخص خشکسالی استاندارد SPI، شاخص دهکها، توزیع پیرسون نوع 3 هستند. این مقاله در تاریخ 20 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3681 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تغییرات اقلیمی یکی از ویژگیهای طبیعی چرخه اتمسفر می‌باشد. که بر اثر آن نابهنجاری‌ها و یا نوساناتی در روند پارامترهای هواشناسی از جمله بارندگی و دما حاصل می‌شود. این ناهنجاریها در بسیاری از نقاط دنیا شدید است. و موجب اختلال در اکوسیستم‌های طبیعی می‌گردد. خشکسالی‌ها نشانه روشنی از این تغییرات اقلیمی می‌باشند. که بسیاری از مناطق خشک و نیمه‌خشک دنیا ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و بازبینی محاسبه نمایه خشکسالی با روش استاندارد و شاخص دهکها در استان خوزستان با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.