سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دیسکسیون تروماتیک شریان کاروتید

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,871
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCRMED02_028

Index date: 1 May 2019

دیسکسیون تروماتیک شریان کاروتید abstract

مقدمه: دایسکشن شریان های ناحیه گردن بخصوص شریان کاروتید از جمله اسیب های عروقی متعاقب ترومای بلانت ناحیه گردن به شمار می روند تظاهرات این عارصه معمولا تاخیری بوده به شکل نورولوژیک خود را نشان می دهد. این عارضه در مجموع حدود درصد موارد انفارکت های مغزی است ولی 20 درصد استروک مغزی در افراد زیر 45 سال می باشد.معرفی بیمار: بیمار اقای 25 ساله با سردرد شدید یک طرفه سمت راست درد شدید گردن در همان سمت همی پارزی سمت چپ که بیمار را از خواب بیدار کرده بود به اورژانس اورده شد سابقه اعتیاد به مصرف هرویین شیشه داشته که درکمپ ترک اعتیاد تحت درمان با متادون بوده است به دنبال درگیری manipulation روی گردن دچار سردرد شدید یک طرفه سمت راست گردن شده بود. بیمار با شک به دایسکشن کاروتید تحت درمان قرار گرفته درخواست سی تی انژیو گرافی شد که دایسکشن کاروتید راست تایید گردید علامت بیمار تحت درمان با اسپرین اتورواستاتین دگزامتازون کاملا از بین رفته بیمار بدون علامت فوکال یا نورولوژیک مرخص گردید.بحث نتیجه گیری: ترومای بلانت شریان کاروتید در 1تا 2.6 درصد از موارد ترومای بلانت مستقیم 2.7 درصد از بیماران با ترومای متعدد شدید گزارش شده است .ایجاد هماتوم اینترامورال یا انوریسم متعاقب دایسکشن شریان می تواند منشا میکروآمبولی شوند یا با ایجاد ترومبوز در مسیر شریان خونرسانی به مغز را مختل کرده ناحیه وسیعی از مغز را باختلال خونرسانی مواجه اند ریسک بالای ایجاد سکته مغزی مورتالیته خواهد داشت .شایعترین عارضه در موارد دایسکشن تروماتیک علایم نورولوژیک بوده وبعد از ترومای سروگردن باید به تشخیص دایسکشن عروق ناحیه سر گردن فکر کرد واقدام طلایی برای تشخیص آنژیوگرافی است.تجویز آنتی کواگولان آنتی پلاکت اساس درمان موارد دایسکشن شریان کاروتید می باشد تا از حوادث ترومبوآمبولیک بعدی جلوگیری شودپیش اگهی این بیماران بسیار متفاوت بوده در بیماران با علایم خفیف بسیار مطلوب گزارش شده است.

دیسکسیون تروماتیک شریان کاروتید Keywords:

ترومای بلانت- دایسکشن کاروتید میکروآمبولی- آنتی کواگولان

دیسکسیون تروماتیک شریان کاروتید authors

شادی آصفی راد

متخصص مغز واعصاب ،گروه نورولوژی ،مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی دانشگاه علوم پزشکیالبرز،کرج ،ایران)

طیبه محمدی

دانشجوی پزشکی ،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج ،ایران

پوریا فراهانی

دانشجوی پزشکی ،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج ،ایران

مقاله فارسی "دیسکسیون تروماتیک شریان کاروتید" توسط شادی آصفی راد، متخصص مغز واعصاب ،گروه نورولوژی ،مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی دانشگاه علوم پزشکیالبرز،کرج ،ایران)؛ طیبه محمدی، دانشجوی پزشکی ،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج ،ایران؛ پوریا فراهانی، دانشجوی پزشکی ،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج ،ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی کنگره ملی گزارش های موردی بالینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ترومای بلانت- دایسکشن کاروتید میکروآمبولی- آنتی کواگولان هستند. این مقاله در تاریخ 11 اردیبهشت 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4871 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: دایسکشن شریان های ناحیه گردن بخصوص شریان کاروتید از جمله اسیب های عروقی متعاقب ترومای بلانت ناحیه گردن به شمار می روند تظاهرات این عارصه معمولا تاخیری بوده به شکل نورولوژیک خود را نشان می دهد. این عارضه در مجموع حدود درصد موارد انفارکت های مغزی است ولی 20 درصد استروک مغزی در افراد زیر 45 سال می باشد.معرفی ... .