سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نحوه مشارکت مردم دربازسازی بافتهای فرسوده شهری- مطالعه موردی بافت فرسوده شیراز

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,071

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCIAU01_058

Index date: 24 December 2009

بررسی نحوه مشارکت مردم دربازسازی بافتهای فرسوده شهری- مطالعه موردی بافت فرسوده شیراز abstract

مشارکت شهری را می توان به معنای شرکت و حضور جدی، فعال، آگاهانه و ارادی، سازمان یافته و مؤثر افراد، گروهها و سازمانهای شهری در فعالیتهای اقتصادی اجتماعی و فرهنگی زندگی شهری برای نیل به اهداف جمعی شهری دانست.اگرچه مشارکت به شکل نوین آن در قالب یک فعالیت سازمان یافته و به معنای دخالت همه جانبه مردم در فرآیندهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد عملا از دهه 1960 مطرح گردید، اما تجربیات جهانی نشان می دهد که دهه 1980 به بعد در برنامه های توسعه و همچنین توسعه شهری توجه فزاینده ای به رویکرد مشارکتی صورت گرفته است تا جایی که در حال حاضر مشارکت شهری رمز موفقیت پروژه توسعه شهری و همچنین یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد نظام مدیریت شهری و ارکان آن (شورا و شهرداری) است. شهر شیراز به عنوان قلب فرهنگی کشور دارای بافتهای فرسوده متعدد اعم از تاریخی ،میانی و حاشیه ای می باشد که به تدریج و به دلایل مختلف در حال نابودی است. شاید پاره ای از علل اساسی این مرگ تدریجی به خصوص در بافت تاریخی عدم مشارکت وحضور جدی مردم در برنامه های و طرح ها توسعه شهری، عدم ارتباط دو سویه بین مردم و مدیریت شهری و عدم هماهنگی بین سازمان های مسئول باشد. این نوشتار بر آن است تا ضمن بررسی دیدگاه های صاحبنظران و تجربیات جهانی در این زمینه، شناخت میزان و نحوه مشارکت مردمی در وضع موجود بافت فرسوده فرهنگی - تاریخی شیراز را مورد توجه قرار دهد و سپس به بررسی عوامل مؤثر بر مشارکت، پیش شرط های اصلی تحقق مشارکت شهری، موانع و بازدارنده ها آن بپردازد و در پایان روشهای جلب مشارکت مردم در طرحهای توسعه شهری در بافتهای فرسوده را بیان نماید.

بررسی نحوه مشارکت مردم دربازسازی بافتهای فرسوده شهری- مطالعه موردی بافت فرسوده شیراز Keywords:

بافت فرسوده- مشارکت شهری- برنامه ریزی شهری

بررسی نحوه مشارکت مردم دربازسازی بافتهای فرسوده شهری- مطالعه موردی بافت فرسوده شیراز authors

سید کوروش سرورزاده

کارشناس ارشد شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی جهرم

علیرضا اشتیاقی

کارشناس ارشد شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی صفاشهر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ اطهاری، جمال - سیاست های مشارکت شهری در حومه ...
پاکزاد، جهانشاه - معیارهای کیفی سنجش فضا - مجله آبادی ...
_ شیخی، محمد- تحلیل نقش و جایگاه مردمی در بهسازی ...
_ طالب، مهدی- مشارکت شرط لازم دخالت در بافتهای شهری- ...
_ قدوسی، مهران - شهرهای مجازی و شهرسازی مشارکتی - ...
_ لقائی، حسنعلی و محمدزاده تیتکانلو، حمید - مقدمه ای ...
Citizen participation Elemant. General plan 2002. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نحوه مشارکت مردم دربازسازی بافتهای فرسوده شهری- مطالعه موردی بافت فرسوده شیراز" توسط سید کوروش سرورزاده، کارشناس ارشد شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی جهرم؛ علیرضا اشتیاقی، کارشناس ارشد شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی صفاشهر نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت فرسوده- مشارکت شهری- برنامه ریزی شهری هستند. این مقاله در تاریخ 3 دی 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5071 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مشارکت شهری را می توان به معنای شرکت و حضور جدی، فعال، آگاهانه و ارادی، سازمان یافته و مؤثر افراد، گروهها و سازمانهای شهری در فعالیتهای اقتصادی اجتماعی و فرهنگی زندگی شهری برای نیل به اهداف جمعی شهری دانست.اگرچه مشارکت به شکل نوین آن در قالب یک فعالیت سازمان یافته و به معنای دخالت همه جانبه مردم در فرآیندهای سیاسی، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نحوه مشارکت مردم دربازسازی بافتهای فرسوده شهری- مطالعه موردی بافت فرسوده شیراز با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.