مدیریت میکروبی به عنوان یک راهبرد مهم برای کاهش آلودگی حاصل از پرورش ماهیان در قفس های دریایی بر پایه افزایش عملکرد تغذیه و کاهش ترکیبات متابولیکی مترشحه در ماهیان پرورشی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 446

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AOADC02_113

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

Abstract:

علی رغم مزیت های فراوان پرورش ماهیان در قفس های دریایی، تاثیرات منفی آن بر محیط زیست نمی تواند مد نظر قرار نگیرد. دفع فضولات ماهی و تراوش مواد غذایی اضافی از قفس های پرورشی به دریا، باعث آلودگی آب از نوع مواد مغذی اضافی می گردد. این فرآیند ممکن است منجر به کاهش اکسیژن در آب و ایجاد تنش و یا کشتن آبزیان شود. آنتی بیوتیک ها، داروها و آفت کش های مورد استفاده در پرورش ماهی، می توانند بر دیگر حیوانات دریایی یا سلامت انسان تاثیر بگذارند. آمونیاک و اوره مترشحه از ماهیان تاثیراتی نامطلوبی را بر محیط زیست دریایی می گذارد. یکی از راهبردهای مهم در جهت کاهش این اثرات منفی، بکارگیری میکروارگانیزمهای مفید می تواند باشد. آنها می توانند از طریق مکمل سازی با جیره ها، تلقیح به سیستم های پرورشی و غنی سازی با غذاهای زنده بکار گرفته شوند. مطالعات مولف نشان داد که میکروارگانیزمهای مفید توانایی های قابل توجهی در کاهش اثرات نامطلوب ناشی از پرورش ماهی بر محیط زیست دریایی دارند. این پتانسیل ها از طریق افزایش نرخ خوردن غذا، افزایش قابلیت هضم و تسریع در هضم مواد غذایی سخت هضم با افزایش آنزیم های گوارشی، افزایش جذب مواد مغذی، متابولیسم بهتر مواد غذایی، کاهش میزان تولید مدفوع، رشد سریع و کاهش دوره پرورش، ارتقاء فعالیت سیستم ایمنی و کاهش داروهای مصرفی و بخصوص آنتی بیوتیک ها در مقابله با عوامل بیماری زا، کاهش ترشح آمونیاک، اوره و فسفات، اصلاح زیستی آب محیط پرورش ماهیان، افزایش راندمان و عملکرد ابقاء پروتیین، چربی و کاهش پروتیین و انرژی اتلافی صورت می گیرد و موجب کاهش تاثیرات منفی بر محیط زیست دریایی می گردد.

Keywords:

Authors

حجت اله جعفریان

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد، گلستان

سمیرا جعفریان

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد، گلستان