سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباط آلودکی هوا باره اکلامپسی در زنان باردار سیستان در سال 1396

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 650
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HDUSMED01_009

Index date: 27 May 2019

بررسی ارتباط آلودکی هوا باره اکلامپسی در زنان باردار سیستان در سال 1396 abstract

مقدمه و هدف: یکی از شاخص های مهم بهداشتی، مرگ و میر کودکان می باشد. از جمله مشکلاتی که منجر به مرگ میر کودکان می شود پره اکلامپسی می باشد. از موارد مختلفی به عنوان ریسک فاکتور های پره اکلامپسی یاد شده اما یکی از جدید ترین ریسک فاکتور های مطرح شده مواجه با ریزگرد ها می باشد به گونه ای که مطالعات نشان داده اند که آلودگی هوا خطر ابتلا به اختلاف پرفشاری خون را افزایش می دهد. با توجه به اینکه سیستان یکی از آلوده ترین مناطق از حیث ریزگرد ها و آلودگی هوا می باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین آلودگی هوا و پره اکلامپسی در زنان باردار سیستانی در سال 1396 انجام شد.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی _تحلیلی می باشد که در آن 200 بیمارباردار مبتلا به پره اکلامپسی با 200 مادر باردار سالم مقایسه شدند. در این مطالعه نمونه ها به روش تصادفی و تعداد برابر در ماه های سال انتخاب شدند. داده ها با استفاده از تکمیل پرسشنامه به روش مصاحبه، بررسی پرونده های بیمارستانی ومراکز بهداشتی واطلاعات الودگی هوا از اداره هواشناسی بدست آمده و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: در این مطالعه 200 نفر مبتلا به پره اکلامپسی و 200 نفر با زایمان بدون عارضه شرکت کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان 29.53 سال با انحراف معیار 7.34 بود. جوانترین و مسن ترین زنان به ترتیب 15 و 47 سال سن داشتند. مادران دچار پره اکلامپسی دارای میانگین سنی بیشتر(p<0.001)، نمایه توده بدنی بیشتر (p<0.001) و میانگین گراوید بالاتری (p=0.008) نسبت به مادران گروه شاهد بودند. میانگین سرعت باد و غلظت ذرات در سه ماهه اول بارداری در زنان با و بدون پره اکلامپسی از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت. همچنین نسبت شانس تعدیل شده پس از تعدیل اثرات مخدوش کنندگی سن و گراوید مادر برای سرعت باد و غلظت ذرات به ترتیب برابر با 0.98(p=0.287) و 1(p> 0.99) بود که از نظر آماری معنی دار نبود.ما این نتایج را بایک یاچند منطقه دیگر که الودگی هوا کمتر است در اینده مقایسه ونتیجه گیری را اعلام خواهیم کرد خلاصه: نتایج حاصل ار این مطالعه با مطالعات دادوند و همکاران، پاولینامدولا و همکاران، و انگ همراستا نمی باشد.با توجه به الودگی بیش از حد منطقه سیستان ونزدیک بودن میانگین غلظت ذرات در تمام ماه هاوشرایط یکسان برای موارد پره اکلامپسی وزنان سالم این نتیجه قابل توجیه است در این مطالعه سن مادرBMIبالای مادر وگراویدیت با پره اکلامپسی ارتباط معنی داری داشت که مطابق با مطالعات قبلی فامیلی وبیماری دیابت در ارتباط با پرا اکلامپسی معنی دار نشدوسرعت وزش باد ونیز غلظت ذرات در سه ماهه اول بارداری پیشگویی پره اکلامپسی در بارداری باشد

بررسی ارتباط آلودکی هوا باره اکلامپسی در زنان باردار سیستان در سال 1396 Keywords:

بررسی ارتباط آلودکی هوا باره اکلامپسی در زنان باردار سیستان در سال 1396 authors

خدیجه رضایی کیخایی

متخصص زنان وزایمان، دانشیار، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

لیلی رضایی کیخایی

متخصص بیماری عفونی، استادیار، عضوت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

خدیجه سراوانی

متخصص پزشکی قانونی ومسمومیت، استادیار، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

مسعود نخزری

دکترای پزشکی اجتماعی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، زابل، ایران

مقاله فارسی "بررسی ارتباط آلودکی هوا باره اکلامپسی در زنان باردار سیستان در سال 1396" توسط خدیجه رضایی کیخایی، متخصص زنان وزایمان، دانشیار، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران؛ لیلی رضایی کیخایی، متخصص بیماری عفونی، استادیار، عضوت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران؛ خدیجه سراوانی، متخصص پزشکی قانونی ومسمومیت، استادیار، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران؛ مسعود نخزری، دکترای پزشکی اجتماعی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، زابل، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت محور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پره اکلامپسی، الودگی ,،هوا گرد وغبار هستند. این مقاله در تاریخ 6 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 650 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و هدف: یکی از شاخص های مهم بهداشتی، مرگ و میر کودکان می باشد. از جمله مشکلاتی که منجر به مرگ میر کودکان می شود پره اکلامپسی می باشد. از موارد مختلفی به عنوان ریسک فاکتور های پره اکلامپسی یاد شده اما یکی از جدید ترین ریسک فاکتور های مطرح شده مواجه با ریزگرد ها می باشد به گونه ... .