سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیلاب و اولویت بندی زیر حوضه ها از نظرسیل خیزی با استفاده از مدل ریاضی HEC-HMS

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,542

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED05_253

Index date: 31 January 2010

ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیلاب و اولویت بندی زیر حوضه ها از نظرسیل خیزی با استفاده از مدل ریاضی HEC-HMS abstract

روند روبه افزایش سیل در سال های اخیر حاکی از این است که اکثر مناطق کشور در معرض تهاجم سیلابهای ادواری و مخرب قرار دارند از این نظر بسیاری ازشهرها، روستاها، تأسیسات صنعتی و کشاورزی در معرض خطر سی لگیری قرار گرفته اند. و به دلیل وسعت زیاد حوزه های آبخیز و محدودی تهای اقتصادی و اجرائی، احیاء آبخیزها از دیدگاه کنترل سیل در یک پروژه واحد عملی نیست. ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیل و انتخاب مناطق دارای اولویت برای اجرای پروژه های کنترل سیل یک تصمیم کارآمد، اساسی و بسیار مهم است. زیرا از یک طرف میزان تأثیر اقدامات آبخیزداری بر دبی اوج، حجم سیلاب و زمان به اوج رسیدن مشخص می شود و از طرف دیگر با اولویت بندی مناطق از نظر سیل خیزی از اعتبارات می توانیم به طور بهینه استفاده کنیم. برای بررسی این امر، حوضه گلابدره- دربند با استفاده از مدل HEC-HMS مورد مطالعه قرارگرفت که این حوضه از دو جهت حائز اهمیت است. اول حفاظت از آن به عنوان یک مکان تفریحی و فرح بخش و دوم کاهش خطرات سیل و جلوگیری از هدر رفت سرمای ههای انسانی و مالی، با کار برد مدل HEC-HMS حوضه گلابدره – دربند شبی هسازی شده و با دادن اطلاعات به مدل، حوضه را در شرایط قبل و بعد از عملیات آبخیزداری در دوره های بازگشت مختلف مورد مقایسه قرار داده و میزان اثر عملیات آبخیزداری را بر پارامترهای سیل بررسی کردیم که نتایج تحقیق نشان می دهد اثر اقدامات آبخیزداری دردوره های بازگشت کوتاه مشخص تر است. به عبارت دیگر تفاوت دبی اوج در شرایط قبل و بعد از عملیات آبخیزداری در دوره های بازگشت کوتاه زیاد است سپس با اطلاعات موجود شاخ صهای اولویت بندی زیرحوضه ها جهت انجام عملیات مهار سیلاب را معرفی کردیم و از بین شاخص ها، شاخص محک به عنوان شاخص مناسب جهت اولویت بندی زیر حوضه ها از نظر سیل خیزی تشخیص داده شد.

ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیلاب و اولویت بندی زیر حوضه ها از نظرسیل خیزی با استفاده از مدل ریاضی HEC-HMS authors

مهناز نیکوکار

کارشناسی ارشد آبخیزداری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اوجاقلو، ف (1380)، بررسی سازه‌های آبی بروی سیلابها پایان نامه ...
بنی‌حبیب، م. 1374)، مطالعات ارزیابی جامع عملیات آبخیزداری حوزه‌های گلابدره- ...
پیری اردکانی، م. (1379)، بهینه‌سازی اصله و ابعاد سدهای اصلاحی، ...
قیان، ب. خسروشاهی، م. نقش روندیابی در شناسایی و تفکیک ...
نصیری‌مقدم، ف. (1383). ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیلاب واریزه‌ای ...
بی‌نام، (1366). دفتر بررسی‌های منابع آب بخش تلفیق و آنالیز، ...
.Connolly, R.D. , Siburn, D.M. and ciesiolka, C.A. (1997).Distri bu ...
.Danbey. S.M. (1998). Cover crop Impacts _ watershed Hydrology. Joural ...
Ewen, J. and parkin, G.(1996). Validation of catchmet Models for ...
HEC-HIms. Users manual. (2002)us Army corps of Engineers version 201 ...
Mishra, S.K. and sing , V.P. (1997).An Other Lookat SCS-CN ...
Mori, K. (20030. Changes in water Balance Attendant Upon urbaniz ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیلاب و اولویت بندی زیر حوضه ها از نظرسیل خیزی با استفاده از مدل ریاضی HEC-HMS" توسط مهناز نیکوکار، کارشناسی ارشد آبخیزداری نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 11 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1542 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که روند روبه افزایش سیل در سال های اخیر حاکی از این است که اکثر مناطق کشور در معرض تهاجم سیلابهای ادواری و مخرب قرار دارند از این نظر بسیاری ازشهرها، روستاها، تأسیسات صنعتی و کشاورزی در معرض خطر سی لگیری قرار گرفته اند. و به دلیل وسعت زیاد حوزه های آبخیز و محدودی تهای اقتصادی و اجرائی، احیاء آبخیزها ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی اثر عملیات آبخیزداری بر سیلاب و اولویت بندی زیر حوضه ها از نظرسیل خیزی با استفاده از مدل ریاضی HEC-HMS با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.